Klavye Önerisi Mekanik

zazaserce

80+
Reaksiyon skoru
9
Bütçe
5000
Arkadaşlar merhaba mekanik klavyem var yaklaşık 3 senelik gamepoverin şimdi a harfi arada oyunlarda hissiz basmama yapıyor değiştireceğim aşağıdaki klavyeye ek öneriniz var mı ?

Düşündüğüm klavye :

Arkadaşlar merhaba mekanik klavyem var yaklaşık 3 senelik gamepoverin şimdi a harfi arada oyunlarda hissiz basmama yapıyor değiştireceğim aşağıdaki klavyeye ek öneriniz var mı ?

Düşündüğüm klavye :

amacınız oyun ise manyetik klavye daha mantıklı olabilir. bence onlara bakın

Farkı nedir ? oyun oynuyorum almışken iyi bir şey diyorum zaten devamlı alan birisi değilim ?
eğer fps oyunları oynuyorsanız rapid trigger socd gibi özellikleri bulunuyor ve manyetik switchler kullanılıyor yani mekanik switchlerdeki gibi yay sistemi yerine manyetik sensörleri olan switchler bu switchler senin oyun oynarken yaptığın tuş hareketlerinin gecikmesini azaltıyor.

Düşündüğüm klavye :

%100 mü olacak klavye boyutu? Yoksa %75 te işinizi görür mü? %100 bakıyorsanız manyetik zaten bakmayın o fiyata bulmanız çok zor. Mekanikte de global markaların pençesi altında kalırsınız çoğunlukla.

Manyetik switch daha uzun ömürlü. Yani basım süresi yüksek. Düz mekanikler gibi telleri yok bu yüzden çift basma sorunu da neredeyse yaşanmıyor. Basım süresini ayarlayabiliyorsunuz, bu sadece oyunda avantaj sağlamıyor. Yazarken de elinizin tuşa basımını rahatlığından daha az yoruluyorsunuz. Forumlarda ezbere oyun için diye yazıldığından, aslında yazımda da avantajlı olduğu görmezden geliniyor.

Ayrıca manyetik switchi yerelde çok satan var. Yani A klavyesini aldınız içinde BC manyetik switch geldi. Gaminggen, Wraith gibi sitelerde rahatça 100'e yakın farklı manyetik switch var. İstediğiniz switch setini 60-70'li olarak alıp değiştirebilirsiniz. Ses, bozulma durumu vb. göre değiştirebilirsiniz.

Ben oyun için olan RT, ST ıvır zıvırları kullanmadım. Bence başlı başına basma süresi bile yetiyor. Atıyorum TAB, CTRL, Enter, SPACE, Backspace gibi tuşları 1 saniye basım algılama gibi bir şey yaptım. Diğerlerinde 0.8. Bu arada klavyenin kalitesine göre de değişiyor. Bu basma sürelerini tarayan faredeki MCU'lara benzer sistemler var. Atıyorum 256K scan rate hızı var, daha iyi algılıyor ve sorun yaşanmıyor. Giriş seviyelerinde bu daha düşük, o yüzden mesela basım süresini 0.8 altına düşürmek daha çok sorun oluşturuyor. Veya 0.1 çok hassas olduğundan kullanıcılar yüksek tutuyor.

Mantığını anlayın diye Dareu EK75 RT'den görsel atıyorum. Ben ₺2500 aldım, sonradan ₺2000 sattılar, hatta stok bitsin diye ₺1500 geçenelerde sattılar. Çok üst düzey değil daha giriş seviyesi bir klavye. Önerilerim aşağıda.

2026-06-12_19-13.webp

Mesela şunlar olabilir.

Veya daha uyguna W75, GameRaider K1 HE var.

ATK ve Mchose donanım olarak daha iyiler. Bana soracak olursanız ATK RS7 Air'i alın.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bu arada %100 manyetikler de getirmeye başlamışlar. Ama doğal olarak pahalılar. Yani %75 okeyseniz, 7-11K gibi fiyatlara alüminyum kasa daha dolu %75 klavyeler alınıyor.

Ayrıca %100 şartsa bile %75 klavye alıp, yanına şu tarz kablosuz numapd klavye alabilirsiniz. Bu numpad klavyeler de switch vb. olarak iyi ürünler.

Forumlarda ezbere oyun için diye yazıldığından, aslında yazımda da avantajlı olduğu görmezden geliniyor.
Maalesef bunu çoğu kişi bilmiyor. Lineer switch yumuşaklığına ve manyetik switchteki hassasiyet ayarınızı bulup alıştıktan sonra diğer switchlere dönüp yazı yazmak gereksiz yoruyor insanı. Her açıdan manyetik switchler açık ara günümüzün ve geleceğin klavyeleri.

Maalesef bunu çoğu kişi bilmiyor. Lineer switch yumuşaklığına ve manyetik switchteki hassasiyet ayarınızı bulup alıştıktan sonra diğer switchlere dönüp yazı yazmak gereksiz yoruyor insanı. Her açıdan manyetik switchler açık ara günümüzün ve geleceğin klavyeleri.
Öyle ben manyetik alışınca, denemek için (şu çok satan K617 %60 klavye red switchini) bir mekanik klavye almıştım. Membran klavyelere basıyor gibi çok zorlandım. Aşırı sert kalıyorlar ayar yapınca. Kaliteli mekaniklerde de çok değiştiğini sanmıyorum.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,218,068
Üyeler
197,361
Son üye
Crawler
Geri