Çözüldü✓ Sd Kartın İçindeki Dosyaları Silemiyorum

NodYett

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
168
Araç kamerasında kullandığım sd kart içindeki dosyaları kitlemiş durumda ve silemiyorum biçimlendirmeye çalıştığımda biçimlendirmeyi bitiremedi hatası alıyorum yada içindeki video dosyalarından bazıları(silebildiklerim) sildiğimde sd kartın takılı olduğu usb yi söküp geri taktığımda dosyalar tekrardan sd kartın içinde beliriyor. İçindeki video dosyalarını silebilmemin bir yolu var mı yada sd kart çöp olmuş yenisi al mı diyorsunuz?

Araç kamerasında kullandığım sd kart içindeki dosyaları kitlemiş durumda ve silemiyorum biçimlendirmeye çalıştığımda biçimlendirmeyi bitiremedi hatası alıyorum yada içindeki video dosyalarından bazıları(silebildiklerim) sildiğimde sd kartın takılı olduğu usb yi söküp geri taktığımda dosyalar tekrardan sd kartın içinde beliriyor. İçindeki video dosyalarını silebilmemin bir yolu var mı yada sd kart çöp olmuş yenisi al mı diyorsunuz?
Salt okunur özelliği açılmış olabilir. Konu hakkında çok bilgim yok fakat aklıma gelen tek şey bu youtubeden yada yapay zekadan yardım alarak sd kartın salt okunur moduna geçip geçmediğini nasıl öğreneceğinizi anlayabilir ve bu moddan çıkarabilirsiniz.

salt okunur özelliği sabit şekilde açık kapatsamda kapanmıyor sd kart kendini kilitlemiş galiba

Ürünün ne kadar kullanıldığını bilmemekle birlikte SD Kartlar ömürlerini doldurduklarında içlerindeki veriyi güvende tutabilmek adına yazma modunu kapatırlar ve içlerinde ne varsa o şekilde kalır. Acaba kartınızı uzun süredir kullanıyor muydunuz yoksa yeni bir ürün mü?

Ürünün ne kadar kullanıldığını bilmemekle birlikte SD Kartlar ömürlerini doldurduklarında içlerindeki veriyi güvende tutabilmek adına yazma modunu kapatırlar ve içlerinde ne varsa o şekilde kalır. Acaba kartınızı uzun süredir kullanıyor muydunuz yoksa yeni bir ürün mü?
eski bir ürün hocam normalde kullanmıyordum ama şuan lazım oldu o kart kart yaklaşık olarak 6-7 yıl civarında kullanıldı benimde aklıma gelmedi değil ama belki kurtarmanın bir yolu vardır diye merak ettim ve sormak istedim

Yani eğer NAND çipinin içerisindeki yazma ömrü tükenmişse dediğim gibi ve kontrolcü korumaya almışsa bunun çözümü yoktur diye biliyorum ben. Çipler yazma sürecindeki yıpranmadan dolayı aşınıyorlar, bir süre sonra elektrik sızdırır hale geliyorlar, dolayısıyla yazma gerektiren hiçbir iş için güvenli olmuyorlar. Yeni bir SD kart alırdım ben yerinizde olsaydım.

Teşekkürler hocam extreme pro güzel tercih olur değil mi?

SD Kartlar hakkında pek bilgim yok, forumda anlayan ilgilenen başka arkadaşlar varsa onların bir söz söylemesi daha doğru olur.

Geri