Samsung Galaxy S25 Ultra Vs Samsung Galaxy S26 Plus

XPCX

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
408
Merhaba arkadaşlar.

Samsung S26 Plus mı yoksa S25 Ultra mı alınmalı?

5 yıldır Xiaomi Redmi Note 9 Pro kullanıyorum.

Bu alacağım iki telefondan birini de 5 yıl kullanmayı düşünüyorum.

Hangisi daha uzun ömürlü olur ve daha az ısınır?

Ayrıca şunu sormak istiyorum Samsung S26 ultrada neden Exynos işlemcisini kullanmadı acaba Exynos işlemciler uzun vadede dayanmıyor diye mi? Bu konuda en merak ettiğim hangi işlemcinin daha az kasma donma yapacağı çünkü zamanında Xiaomi 15 alıp kullandım snapdragon 8 elite işlemci olmasına rağmen o bile kasıyordu.

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar.

Ayrıca şunu sormak istiyorum Samsung S26 ultrada neden Exynos işlemcisini kullanmadı acaba Exynos işlemciler uzun vadede dayanmıyor diye mi? Bu konuda en merak ettiğim hangi işlemcinin daha az kasma donma yapacağı çünkü zamanında Xiaomi 15 alıp kullandım o bile kasıyordu.
Bu kadar üst model telefonlarda exynos veya snapdragon işlemci arasında çok fark yaşayacağını zannetmiyorum. Samsung kalite testini yapıp öyle piyasaya sürmüştür.

Telefon ne kadar yeni model olursa o kadar uzun süre kullanacağın kanaatindeyim. Spesifik olarak s25 ultra ve s26 plus dan hangisi daha iyi bilmiyorum ama. Hiç bakmadım.

• Beğen
Reaksiyonlar: XPCX
Bu kadar üst model telefonlarda exynos veya snapdragon işlemci arasında çok fark yaşayacağını zannetmiyorum. Samsung kalite testini yapıp öyle piyasaya sürmüştür.

Telefon ne kadar yeni model olursa o kadar uzun süre kullanacağın kanaatindeyim. Spesifik olarak s25 ultra ve s26 plus dan hangisi daha iyi bilmiyorum ama. Hiç bakmadım.
Anladım hocam yani o Xiaomi 15 de yaşadığım kasma sorununu yaşamaz mıyım s25 ultrada çünkü ikiside aynı işlemciyi kullanıyor.

Ultra kamera s pen gibi özellikleri daha iyi mevcut. Boyut çok sıkıntı değilse s25 ultra 69.5 media markt satıyor

Ultra kamera s pen gibi özellikleri daha iyi mevcut. Boyut çok sıkıntı değilse s25 ultra 69.5 media markt satıyor
Ultradaki kamera vs s pen özellikleri benim için önemsiz en önemli nokta işlemci kasma donma olmasın yeterki Xiaomi 15 aldım o bile kastı yav s25 ultrada aynı işlemci var. Acaba xiaominin yazılım arayüzü mü berbat o yüzden olabilir mi

8 elitede nasıl kastırabildiniz aklım almıyor. bende s25 var 300den fazla modu olan modlu minecraft bile oynadım 120 fps stabil alıyordu. daha da fazlasını alıyordu ama fps limit koydum

Ben s25 ultra alman taraftarıyım. Büyük bir cihaz olması senin için sorun değilse. Bir süre kullandım çok memnundum fakat elde ve cepte boyut sebebiyle rahat edemedim.

Sonra düz s25'e geçtim. Rahat ettim boyut açısından. Performans olarakta s25 ultradan kalır yanı yok. Adeta atom karınca. Kullanım rahatlığı da enfes :)

• Muhteşem
Ultradaki kamera vs s pen özellikleri benim için önemsiz en önemli nokta işlemci kasma donma olmasın yeterki Xiaomi 15 aldım o bile kastı yav s25 ultrada aynı işlemci var. Acaba xiaominin yazılım arayüzü mü berbat o yüzden olabilir mi
Yazılım ve ısınmadandır samsungta öyle bir problem yok.

• Muhteşem
8 elitede nasıl kastırabildiniz aklım almıyor. bende s25 var 300den fazla modu olan modlu minecraft bile oynadım 120 fps stabil alıyordu. daha da fazlasını alıyordu ama fps limit koydum
Valla bende hiç bilmiyorum ki hocam ya hemde instagramda oldu bildiğiniz sanki 10 yıllık telefon gibi dondu telefon anca telefonu kapatıp açtım düzeldi Xiaomi 15 rezilliği işte
xiaominin yazılım arayüzü mü berbat o yüzden olabilir mi?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Yazılım ve ısınmadandır samsungta öyle bir problem yok.
Hocam Instagram'da takılırken oldu hemde :( birdahada tövbe ettim xiaomiye zaten direkt sattım şuan Samsung telefon bakıyorum.

Anladım hocam yani o Xiaomi 15 de yaşadığım kasma sorununu yaşamaz mıyım s25 ultrada çünkü ikiside aynı işlemciyi kullanıyor.
Bunu bilmek için telefonun yük altındaki performansına bi bakmak lazım. Kasmanın sebebi genelde işlemci değil ısınma oluyor. Dışarıdan iki telefonda da aynı işlemci var gibi görünsede işlemciyi destekleyen parçalar ve soğutma bloğu kalitesi gibi farklardan dolayı daima performans farkı olur.

• Beğen
Ben s25 ultra alman taraftarıyım. Büyük bir cihaz olması senin için sorun değilse. Bir süre kullandım çok memnundum fakat elde ve cepte boyut sebebiyle rahat edemedim.

Sonra düz s25'e geçtim. Rahat ettim boyut açısından. Performans olarakta s25 ultradan kalır yanı yok. Adeta atom karınca. Kullanım rahatlığı da enfes :)
Evet hocam bende öyle düşünüyorum ya s25 ultradan geçiyor gönlüm tabi benim için kamera dert değil o yüzden acaba s26+ mı alsam diye de düşünüyorum ama işte exynos :(

Son düzenleme:
Evet hocam bende öyle düşünüyorum ya s25 ultradan geçiyorum gönlüm tabi benim için kamera dert değil o yüzden acaba s26+ mı alsam diye de düşünüyorum ama işte exynos :(
5 yıldır falan exynos işlemcili samsung s21 kullanıyorum ve 5 yılın getirmiş olduğu yaz aylarında arada bir yaşanan batarya ısınmaları dahilindeki ağır oyunlarda ufak kasmalar yaşanması haricinde telefon hala canavar gibi. Samsung kalitesinden emin olmadan piyasaya sürmez zaten.

• Muhteşem
Merhaba arkadaşlar.

Ayrıca şunu sormak istiyorum Samsung S26 ultrada neden Exynos işlemcisini kullanmadı acaba Exynos işlemciler uzun vadede dayanmıyor diye mi? Bu konuda en merak ettiğim hangi işlemcinin daha az kasma donma yapacağı çünkü zamanında Xiaomi 15 alıp kullandım snapdragon 8 elite işlemci olmasına rağmen o bile kasıyordu.
25 ultra tabii ki. Samsung ultra modellerde exynos işlemci kullanmıyor kendileri de gayet farkındalar exynos işlemcilerin ısındığının ve çok pil tükettiğinin. S24 plus kullanıyorum exynos işlemci alınır ama bütçeniz varsa kesinlikle ultra modellere yönelin.

• Muhteşem
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,221,655
Üyeler
198,172
Son üye
esquivom
Geri