Noctua Sıvı Soğutmasını Duyurdu !! Noctua Nl-Lc1-36 🔥

2023'de normalde çıkacaktı ama yol haritasından kaldırdırlar. Artık 15 yıl sonra gelir gibi.
Yeni hava soğutmayı ne zaman duyururlar acaba? Kaç yılda bi yeni model sürüyolar piyasaya? 2024 haziran da NH D15 G2 modeli çıkmış bunun bi önceki modeli 2014 te çıkmış galiba yoksa ara modeller varda haberim mi yok

Performansı fenaymış
Grafiklerde 1-2 derecelik farkların arası öyle bir açılmış ki 10-20 derece sanarsın. 250W+ testlerde 240mm performası gerçekten iyi ama 360mm için aynı şeyi düşünmüyorum. Max yükte Corsair'den 5-6 derece iyi, oyunculuk için kullanılan 100-150w işlemcilerde oyunlarda 2-3 derece iyi soğutmuş. Özellikle Türkiye için fiyat performansına göre aşırı yüksek olacaktır. 3-5 derece için çirkin (bana göre öyle, tasarım görecelidir) bir sıvı soğutmaya ederinin 2 katını (msrp ve market fiyatlarını baz alırsak kuvvetle muhtemel dünyanın neredeyse her yerinde çok pahalı satılıyor) vermem. Bu aıo, fuarda tanıtıldığında Reddit'te bir toplulukta tartışmıştık. Arkadaşlar dünyanın neresinden bilmiyorum ama pek çok kişi Noctua'nın çirkin ve overpriced olduğunu düşünüyordu. Grafiklere baktığımda Lian Li Ga 2/LCD, Nautilus/lcd veya görsellik için trxy panaroma almak çok daha mantıklı geliyor. Noctua Msrp 150 USD olsa talep çok olurdu ama bu fiyattan talibi az olur diye düşünüyorum.

Grafiklerde 1-2 derecelik farkların arası öyle bir açılmış ki 10-20 derece sanarsın. 250W+ testlerde 240mm performası gerçekten iyi ama 360mm için aynı şeyi düşünmüyorum. Max yükte Corsair'den 5-6 derece iyi, oyunculuk için kullanılan 100-150w işlemcilerde oyunlarda 2-3 derece iyi soğutmuş. Özellikle Türkiye için fiyat performansına göre aşırı yüksek olacaktır. 3-5 derece için çirkin (bana göre öyle, tasarım görecelidir) bir sıvı soğutmaya ederinin 2 katını (msrp ve market fiyatlarını baz alırsak kuvvetle muhtemel dünyanın neredeyse her yerinde çok pahalı satılıyor) vermem. Bu aıo, fuarda tanıtıldığında Reddit'te bir toplulukta tartışmıştık. Arkadaşlar dünyanın neresinden bilmiyorum ama pek çok kişi Noctua'nın çirkin ve overpriced olduğunu düşünüyordu. Grafiklere baktığımda Lian Li Ga 2/LCD, Nautilus/lcd veya görsellik için trxy panaroma almak çok daha mantıklı geliyor. Noctua Msrp 150 USD olsa talep çok olurdu ama bu fiyattan talibi az olur diye düşünüyorum.
Noctua alanlar hiçbir zaman fiyat/performans için almadı. Noctua'nın her şeyi pahalı zaten sessizlik ve uzun ömürlülük isteyenler alır ki testte de aşırı sessiz görünüyor. Nautilius falan çok sesli modeller bunun yanında.

Önemli olan genel olarak derece değil zaten(360mm için). Ses seviyesi. Noctua oradaki tüm modellerden aynı işi çok daha sessiz yapıyor.

1781610678481.webp

1781610697337.webp

Bir de pompa sesini çözmüşler şükür. Rog Ryujin III'ün en berbat şeylerinden biri pompa sesi.

Çok geç kaldı sanki he 🤣

• Beğen
Reaksiyonlar: VeVx
OLED ekranlı soğutucular 17K'dan alıcı buluyorsa bu soğutucu hayli hayli bulur hocam. Alanlar sessizlik ve o sade, şık tasarımı için alıyorlar zaten.

Yeni hava soğutmayı ne zaman duyururlar acaba? Kaç yılda bi yeni model sürüyolar piyasaya? 2024 haziran da NH D15 G2 modeli çıkmış bunun bi önceki modeli 2014 te çıkmış galiba yoksa ara modeller varda haberim mi yok
En az 5 yıl, en fazla 10 yıl sonra çıkarırlar. D14 2009, D15 2014 D15 G2 ise 2024'de çıktı.

Bakalım şu pompasız sıvı soğutma nasıl olacak, onu merak ediyorum.

Ula daha yeni sıvı soğutma aldım tuf lc III 360 lcd :')

noctua nh-lc1-36 modeli 16k lc1-420 ise 18k gibi fiyatları olursa yok satar çünkü bizim ülkede noctuanın kitlesi çok çok çok büyük. noctuayı kullanmayan birine performasını sessizliğini telafus etmek mümkün değildir' çünkü o kişi 3 tane fana 700tl veren kişidir :ROFLMAO:

En az 5 yıl, en fazla 10 yıl sonra çıkarırlar. D14 2009, D15 2014 D15 G2 ise 2024'de çıktı.

Bakalım şu pompasız sıvı soğutma nasıl olacak, onu merak ediyorum.
Pompasiz AIO nasil olacakmis? haberi kacirmisim. AIOlarin omrunu uzatan bir yenilik olur.

Noctua fanlarin rengini sevmesem de takibe alayim. Piyasada ise yarar bir yenilige onculuk basladiginda diger firmalar da takip etmeye baslar, zamanla daha dusuk fiyatlar da gorebiliriz.

Pompasiz AIO nasil olacakmis? haberi kacirmisim. AIOlarin omrunu uzatan bir yenilik olur.

Noctua fanlarin rengini sevmesem de takibe alayim. Piyasada ise yarar bir yenilige onculuk basladiginda diger firmalar da takip etmeye baslar, zamanla daha dusuk fiyatlar da gorebiliriz.
chromax.black rengi de çıkacakmış hocam. Ne zaman çıkartırlar bilmiyorum ama.

2027'de çıkacak olması lazım. Pompasız AIO muhabbeti aslında bayağıdır olan bir şey. 10 yıl önce Linus falan incelemişti. Pek popürleşmedi. Tek sıkıntısı içerisindeki sıvı kaynadığından kaynama sesi geliyor olması lazım.

Geri