Çözüldü✓ Hazır Sistem (Ryzen 7 9700x + RX 9070 XT) — Neleri Yükseltmeliyim/Eklemeliyim?

Taha01

80+
Reaksiyon skoru
2
Bütçe
87000

Merhaba,

İncehesap'tan şu hazır sistemi almayı düşünüyorum:
https://www.incehesap.com/turing-s-...1115963,907213,1204736,1029642,443367,2012073

Sisteme ek olarak 12-13 bin TL daha ayırabilirim.

Sorularım:

• Bu fiyata mantıklı mı?
  • Anakart iyi mi?
  • İşlemci soğutucusu yeterli mi, emin olamadım.
  • RAM'i ya ikinci el alacağım ya da geçen sefer Vatan'da olduğu gibi indirim kovalayacağım.
  • Bir de PSU hakkında çok iyi yorumlar yok, nasıldır acaba?

Şimdiden teşekkürler.

Anakart yeterli
Soğutucuyu indirimde segotep fz6 pro ile değişirsin 1300 lira falan
Psu kesin değişecek

Merhaba,

İncehesap'tan şu hazır sistemi almayı düşünüyorum:
https://www.incehesap.com/turing-s-...1115963,907213,1204736,1029642,443367,2012073

Sisteme ek olarak 12-13 bin TL daha ayırabilirim.

Sorularım:

• Bu fiyata mantıklı mı?
  • Anakart iyi mi?
  • İşlemci soğutucusu yeterli mi, emin olamadım.
  • RAM'i ya ikinci el alacağım ya da geçen sefer Vatan'da olduğu gibi indirim kovalayacağım.
  • Bir de PSU hakkında çok iyi yorumlar yok, nasıldır acaba?

Şimdiden teşekkürler.
Hocam kasayı Lian li 850w gold olanı seç kesinlikle ve kesinlikle bunu yap.
Soğutucuya dokunma. Kasa geldikten sonra kendin ayrıyetten 360mm sıvı soğutma veya çift kule çift fanlı bir hava soğutma al çünkü upgrade ücretleri çok fazla o paralara 360mm alabiliyorsun. Onun dışında 16 gb daha ram ekleyebilirsen ayrıyetten çok iyi olur.

Yani senin sistemi incehesaptan sipariş ederken yapacağın tek şey lian li 850w gold kasayı seçmek.
Sistem geldikten sonra ayrıyetten bir soğutucu al.
Bütçen olunca da 16 GB ram takviyesi daha yap.
Anakartın iyi yeterli bir model.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ha bide Lexar NM790 modelini seçebilirsin ssd de uygun bir fiyata upgrade seçeneği vermiş.

Anakart yeterli
Soğutucuyu indirimde segotep fz6 pro ile değişirsin 1300 lira falan
Psu kesin değişecek
Hocam psu neden kesin değişecek bende de benzer bir sistem var 7500f li 32gb 2tb hali 750w bronze 80+ bitfenix psu var sıkıntı yaşatmıyor şimdilik ama bi risk mi var

segotep psu da OCP koruması yok yani yüksek akım geldi mi kasaya....... :peped:

hocam forumda daha yeni açılan bir konu daha vardı bunla alakalı orda bir arkadaş 'Anakart Asus mosfetlerinden dolayı ısınacaktır 9700x ile birlikte. En alttaki mortar wifi ile tam kapasite çalışır her şey. ' şöyle bir şey yazmış ondan anakartı sordum

Hocam kasayı Lian li 850w gold olanı seç kesinlikle ve kesinlikle bunu yap.
Soğutucuya dokunma. Kasa geldikten sonra kendin ayrıyetten 360mm sıvı soğutma veya çift kule çift fanlı bir hava soğutma al çünkü upgrade ücretleri çok fazla o paralara 360mm alabiliyorsun. Onun dışında 16 gb daha ram ekleyebilirsen ayrıyetten çok iyi olur.

Yani senin sistemi incehesaptan sipariş ederken yapacağın tek şey lian li 850w gold kasayı seçmek.
Sistem geldikten sonra ayrıyetten bir soğutucu al.
Bütçen olunca da 16 GB ram takviyesi daha yap.
Anakartın iyi yeterli bir model.

Ha bide Lexar NM790 modelini seçebilirsin ssd de uygun bir fiyata upgrade seçeneği vermiş.
hocam Lian li 850w gold u siz deyince gördüm 2.5k tl farkla bencede çok mantıklı ayrıca 850w olmasıda çok avantajlı 750w nerdeyse ucu ucuna yetiyor bir de böyle psu larda 8 lik pini 24 e çokluyorlar gerçekten akıl almaz

hocam forumda daha yeni açılan bir konu daha vardı bunla alakalı orda bir arkadaş 'Anakart Asus mosfetlerinden dolayı ısınacaktır 9700x ile birlikte. En alttaki mortar wifi ile tam kapasite çalışır her şey. ' şöyle bir şey yazmış ondan anakartı sordum

hocam Lian li 850w gold u siz deyince gördüm 2.5k tl farkla bencede çok mantıklı ayrıca 850w olmasıda çok avantajlı 750w nerdeyse ucu ucuna yetiyor bir de böyle psu larda 8 lik pini 24 e çokluyorlar gerçekten akıl almaz
Hocam anakartın gayet yeterli hatta OEM lerde o kalitede bile koymuyolar. Genelde 1-2k fark verip sen özelleştiriyosun. Dediğim gibi güç kaynağını 850w lian li olanı yapıp al. Haricen daha kaliteli bir sıvı veya hava soğutma alırsın. Bütçen olunca da 16 ram daha eklersin.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,219,292
Üyeler
197,657
Son üye
eres
Geri