Ram Timing Ayarından Sonra Memory Management Hatası

Yapılabilecek bir çok kombinasyon var hocam öncelikler hynix a die chip için 1.35 sınırda 6000 mhz ramlere oc yapıyorsanız korkmadan 1.40 deneyin. sonrasında adım adım ilerleyebiliriz tras ayarlarınız biraz sıkı görünüyor esnetebiliriz vsoc gereksiz voltaj vermeyin. 1.20.1.23 arası iyidir ama dediğim gibi adımları ayrı ayrı denemek lazım öncelikler 1.40 voltaj ile occt testi yapma şansınız nedir ?
Öncekinde m die vardı o bu ayarlar ile baya kullandım sorun çıkarmamıştı hatta 1.20 soc VE 1.30 vdd vddq vermistim

Öncekinde m die vardı o bu ayarlar ile baya kullandım sorun çıkarmamıştı hatta 1.20 soc VE 1.30 vdd vddq vermistim
samsung için m die bence o ayarlarınız (detaya girmeden) iyi gözüküyor. 1.35 bile fazla ama yeterli olabiliyor üzeri fazla ısıtıyor 60 derecelerde gezindiğini biliyorum forumlarda...

ama güncel durumunuz için bahsettiğim yolları denemekte fayda var. uğraşmayı seviyorsanız deneyin hocam. zaten o şekilde baya çalıştığını söylüyorsunuz. muhtemelen sadece ufak pürüzler kalmıştır sorun çıkaran.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

gerçi ramlerde de silikon olayı malesef var belki de şanssız bir gününüzdür. Hangi ramlerdi hocam kaçırdım ben paylaşabilir misin?

samsung için m die bence o ayarlarınız (detaya girmeden) iyi gözüküyor. 1.35 bile fazla ama yeterli olabiliyor üzeri fazla ısıtıyor 60 derecelerde gezindiğini biliyorum forumlarda...

ama güncel durumunuz için bahsettiğim yolları denemekte fayda var. uğraşmayı seviyorsanız deneyin hocam. zaten o şekilde baya çalıştığını söylüyorsunuz. muhtemelen sadece ufak pürüzler kalmıştır sorun çıkaran.

gerçi ramlerde de silikon olayı malesef var belki de şanssız bir gününüzdür. Hangi ramlerdi hocam kaçırdım ben paylaşabilir misin?
marka model olarak stok değerler ile kaçta geliyor

Xpg lancer blade hocam 6000mhz 30cl 1 35v A die

Ben de A die diye seviniyordum hatta girdiğim ayarlar m die da girdiğim ayarlardi dedim hava da suda sorun çıkmaz ama şans işte bu sıralar silikon şansından pek yüzüm gülmedi ekran kartın da da aynı durum

anakart önemli de hocam ben takıntılıyım sistemde 50 derece ram kullanmıyorum aktif soğutma öneririm madem girişiyorsun anakartına yakın fiyatta m force var giriş darmadağın edersin.

1.40 yüksek kalır hocam

önerdiğim kanalı bir izle hocam bişey almadan stabilite sağlarsın
Bu arada sen nasıl bir soğutma çözümü yaptın

Son düzenleme:
Memory management hatası direkt mavi ekran olarak mı verdi? Eğer öyleyse herşeyden olabilir sorun yalnız.

Ben memory management mavi ekran hatasını Gear Down Mode disabled ve 1Tdeyken yaşamıştım. GDM enabled 1t veya Disabled 2t de iken sorun yok. Zentiminginize bakmadım ama öyle mi? GDM disabled mı denemeye çalışıyosunuz?

Onun haricinde saatler sonra gelen tekli hatalar genelde ya ramin ısıdan kaynaklı yada voltajın yetmediği durumlarda meydana gelir. Burada yapılacak şey;

-Ramlerin serin olduğundan emin olmak. Optimum çalışma ddr5 lerde üst sınır nedir bilmiyorum ama ddr4 lerde üst sınır 40 derecedir. 40 derecenin sonunda hatalar sırf ısıdan kaynaklı vermeye başlar (bütün voltajlar dirençler çakışmayacak fazla kaçmayacak şekilde olsa bile)

-Serinse saatler sonra tekli hata veriyorsa voltaj yada direnç sorunu, geri kalan değerler uyuyor demektir. Ya voltaj arttırılacak yada dirençlerden bir kaçı arttırılıp belleğe güç beslemesi yapılacak (ddr5 in dirençleri çok fazla bu konuda bilgi veremem)

-3ncü ihtimal ise tRFC yi bi tık gevşetmek (üst değere çıkarmak) iyi olabilir

tFAW ve onunla ilişkili zamanlamaları gevşet hocam fazla sıkı zamanlama girmişsin bunlara.

Memory management hatası direkt mavi ekran olarak mı verdi? Eğer öyleyse herşeyden olabilir sorun yalnız.

Ben memory management mavi ekran hatasını Gear Down Mode disabled ve 1Tdeyken yaşamıştım. GDM enabled 1t veya Disabled 2t de iken sorun yok. Zentiminginize bakmadım ama öyle mi? GDM disabled mı denemeye çalışıyosunuz?

Onun haricinde saatler sonra gelen tekli hatalar genelde ya ramin ısıdan kaynaklı yada voltajın yetmediği durumlarda meydana gelir. Burada yapılacak şey;

-Ramlerin serin olduğundan emin olmak. Optimum çalışma ddr5 lerde üst sınır nedir bilmiyorum ama ddr4 lerde üst sınır 40 derecedir. 40 derecenin sonunda hatalar sırf ısıdan kaynaklı vermeye başlar (bütün voltajlar dirençler çakışmayacak fazla kaçmayacak şekilde olsa bile)

-Serinse saatler sonra tekli hata veriyorsa voltaj yada direnç sorunu, geri kalan değerler uyuyor demektir. Ya voltaj arttırılacak yada dirençlerden bir kaçı arttırılıp belleğe güç beslemesi yapılacak (ddr5 in dirençleri çok fazla bu konuda bilgi veremem)

-3ncü ihtimal ise tRFC yi bi tık gevşetmek (üst değere çıkarmak) iyi olabilir
Hayır mavi ekran vermedi şifre girme ekranında aşağı altyazi gibi yazı çıktı bellek hatası memory management yazdı reset attı sonra açıldı gene aynı durum oldu, ayrıca pc kapanmisti yani serindi ramler max 55 oluyordu, evet gdm disable zaten incelersen görebilirsin bakmanı isterim

tFAW ve onunla ilişkili zamanlamaları gevşet hocam fazla sıkı zamanlama girmişsin bunlara.
Önerin nedir neye ne gireyim ayrıca acaba ilk 4 zamanlamayı 30-40-40 şeklinde de girmeye denesem mi

Hayır mavi ekran vermedi şifre girme ekranında aşağı altyazi gibi yazı çıktı bellek hatası memory management yazdı reset attı sonra açıldı gene aynı durum oldu, ayrıca pc kapanmisti yani serindi ramler max 55 oluyordu, evet gdm disable zaten incelersen görebilirsin bakmanı isterim

Önerin nedir neye ne gireyim ayrıca acaba ilk 4 zamanlamayı 30-40-40 şeklinde de girmeye denesem mi
Pardon acıkmış karıştırmışım

TFaw 20 nasıl bir cesaret?
Karhu Ram test %5000 minimum
Anta777 extreme 3 cycle
1usmusv3 25 cycle geçmediği takdirde hiçbir ram OCsi stabil değildir.

Trrds 8 TFaw 32 yap. Vdd 1.40 ver.

Gerçekten stabil olduğunu öğrenmek istiyorsan GDM off yap

Ekran görüntüsü 2026-06-17 004352.webp

Bu ayarları diğer forumdaki Ayhan Hocanın yönlendirmesiyle yaptım. Bu ayarlarda stabiliteyi sağladıktan sonra PBO yu yaptım. VT3 testinden 7200 sn de başarıyla geçti. İstersen dediğim kişiye bir danış.
Bu arada ramlar 2x16 Klevv Crass V. Hynix A-Die
@SalimBdk @AMYG

Pardon acıkmış karıştırmışım
tRRDS'i 8, tRRDL'yi 10, tFAW'ı da 32 yap; tRC ve tRAS'ı da 80 yap gerisi kalabilir

tRRDS'i 8, tRRDL'yi 10, tFAW'ı da 32 yap; tRC ve tRAS'ı da 80 yap gerisi kalabilir
Tamamdır not ettim

Alıntıyı görüntüle
Bu ayarları diğer forumdaki Ayhan Hocanın yönlendirmesiyle yaptım. Bu ayarlarda stabiliteyi sağladıktan sonra PBO yu yaptım. VT3 testinden 7200 sn de başarıyla geçti. İstersen dediğim kişiye bir danış.
Bu arada ramlar 2x16 Klevv Crass V. Hynix A-Die
@SalimBdk @AMYG
Kendisi bir bakarsa bu benim ayarlara Belki daha isabetli bir görüş verebilir şunda çalışmış Ama sonra hata vermiş diye belli başlı noktaları düzeltse Bence stabil olur

Arkadaşın bellekleri bu halde 55 derecede çalışıyor hocam
Belleklerin ne olduğuna bakmadım. Benim ramler 6400 e cl32 expo ama 6000 e cl28 ayarladım.
Bunlar aşırı hassas işler. Hangi kalemin ne olduğuna tam emin olmadan bişey demem. Dedigim gibi Ayhan abi bu işin uzmanı. Mutlaka yardımcı olur.
Pmu training nitro ayarlari voltajlar. Cok fazla ayar var

TFaw 20 nasıl bir cesaret?
Karhu Ram test %5000 minimum
Anta777 extreme 3 cycle
1usmusv3 25 cycle geçmediği takdirde hiçbir ram OCsi stabil değildir.

Trrds 8 TFaw 32 yap. Vdd 1.40 ver.

Gerçekten stabil olduğunu öğrenmek istiyorsan GDM off yap

Karhuyu bulamaz paypal yok türkiyede. Geri kalanına katılıyorum. Ayrıca tm5 yeterli tm5 i yenebilen uygulama kolay kolay çıkmadı karhu çok yaklaştı ama bi tm5 değil (yurtdışındakilerde aynı görüşte)

Tfaw 20 ddr5 de çok uçuk evet neredeyse ddr4 ayarında. Ddr5 de ddr4 ün yaklaşık iki katı değerleri olduğu için 20 çok ekstrem bana görede. Ben ddr4 de tfaw ı 16 da kullanıyorum :D

Konudan bağımsız: maçları izleme bahanesiyle anta777 extreme çalıştırıyorum akşamdan beri. 2 saat sonra voltaj/dirençle ilgili bi hata aldım. Voltajı 0.01+ yaptım ve hata sayısı yarım saat içinde 2 ye çıktı.

Diyeceğim o ki, hata veren ramde hemen acemi gibi ilk başta voltajı arttırmayın. Bendeki gibi voltajın bi tık fazla olması bile işleri daha stabilsiz hale getirebilir 👍 iyi araştırın ve sadece “1 değer”le oynayarak test edin. 3-4 parametreyi bi anda değiştirmeyin

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,219,027
Üyeler
197,609
Son üye
Ernesto_
Geri