2. El Işlemci Aldım Sanırım Dolandırıldım Ne Yapabilirim ?

canokyay

80+
Reaksiyon skoru
16
Sahibinden de bir satıcı ile anlaşıp param güvende ile 2900₺ ye Ryzen 5 5500 satın aldım yüklediği fotoğraflarda pinler vs. Sağlam gözüküyordu

işlemci geldi ama sanki işlem görmüş gibi üst metal kısmın kenarlarında yapıştırıcı kalıntıları var ve fabrikasyon gibi durmuyor, şimdi pc ye taktım çalışmasında bir problem yok bios a girdi işlemci de boşta 48 - 50 derece civarında sizce iade etmeli miyim ?

Üst kapak çıkarılıp ne tür bir işlem yapılmış olabilir ?
Bu şekilde kullanmamda bir sakınca var mı. ?

Ekler

• IMG_2611.webp
    IMG_2611.webp
    332.9 KB · Hit: 165
  • IMG_2610.webp
    IMG_2610.webp
    345 KB · Hit: 159
  • IMG_2608.webp
    IMG_2608.webp
    410.7 KB · Hit: 158
  • IMG_2612.webp
    IMG_2612.webp
    420.2 KB · Hit: 162
Şüphen varsa iptal et bence riskli hocam bu işler yarın bozulursa elinde patlar pg ile aldığından ötürü iptal hakkın da var tabi eline geçtiği gibi onaylamadıysan siparişi.

param güvende ile işlem yaptıysanız zaten o sistemin mantığı elinize ürünün denildiği gibi ulaşıp çalışmasıdır sizde bu konturolleri yapıp onaylarsınız eğer denildiği gibi değilse param güvendede iade seçeneği vardır siz konturol etmeden bu seçeneği sorunuz geldiğini onayladıysanız geçmiş olsun bişey yapamazsınız

Şüphen varsa iptal et bence riskli hocam bu işler yarın bozulursa elinde patlar pg ile aldığından ötürü iptal hakkın da var tabi eline geçtiği gibi onaylamadıysan siparişi.
param güvende ile işlem yaptıysanız zaten o sistemin mantığı elinize ürünün denildiği gibi ulaşıp çalışmasıdır sizde bu konturolleri yapıp onaylarsınız eğer denildiği gibi değilse param güvendede iade seçeneği vardır siz konturol etmeden bu seçeneği sorunuz geldiğini onayladıysanız geçmiş olsun bişey yapamazsınız
Ürün kusurlu seçeneğini seçtim benden açıklama istemeden direkt kargo kodu oluşturdu şu sebeple iade ediyorum diye açıklayıp görsel yüklemem gerekmiyor muydu ? Satıcı iadeyi kabul etmezse ne olur ? satıcı red verirse mi benden açıklama bekleniyor ?

Ürün kusurlu seçeneğini seçtim benden açıklama istemeden direkt kargo kodu oluşturdu şu sebeple iade ediyorum diye açıklayıp görsel yüklemem gerekmiyor muydu ? Satıcı iadeyi kabul etmezse ne olur ? satıcı red verirse mi benden açıklama bekleniyor ?
Sahibinden pg satıcıyı zerre önemsemeyen bir sistem. Sen söylenenleri yap, devam et.

Satıcının öyle bir hakkı olmaması lazım çünkü onun kaybettiği bir durum yok.

Satıcının öyle bir hakkı olmaması lazım çünkü onun kaybettiği bir durum yok.
Sahibinden pg satıcıyı zerre önemsemeyen bir sistem. Sen söylenenleri yap, devam et.
Satıcıya yorum olarak iade etmek istediğimi yazdım.

Çalışması normalse görünüşü niye önemsiyorsunuz değişik nedenlerden iade edecekseniz almayın boşa uğraştırıyorsunuz gibi şeyler yazmış.

ben de işlemcinin kapağındaki yapıştırıcının işlem gördüğünü gösterebileceğini içime simediğini söyledim

ama merak ettiğim şey iade talebi oluştururken benden ne bir açıklama ne bir fotoğraf istedi satıcı iadeyi onaylamazsa sahibinden kimin haklı olduğunu nereden bilecek, ben direkt iade kargoyu verince kargo karşı tarafa ulaşınca sistem mi iadeyi onaylayacak.

Çalışması normalse görünüşü niye önemsiyorsunuz değişik nedenlerden iade edecekseniz almayın boşa uğraştırıyorsunuz gibi şeyler yazmış.

ben de işlemcinin kapağındaki yapıştırıcının işlem gördüğünü gösterebileceğini içime simediğini söyledim

ama merak ettiğim şey iade talebi oluştururken benden ne bir açıklama ne bir fotoğraf istedi satıcı iadeyi onaylamazsa sahibinden kimin haklı olduğunu nereden bilecek, ben direkt iade kargoyu verince kargo karşı tarafa ulaşınca sistem mi iadeyi onaylayacak.
Satıcı onaylamama gibi bir durum söz konusu değil sen alıcı olduğun için onaylamıyorsun geri yolluyorsun o her türlü almak zorunda.

görsel sorun hakkında bişi diyor mu macun yapıştırıcı izi gibi bunlar ne kral diyince ne diyor

Normalde üst kapak çıkarılıp delid yapılır ama r5 5500 için bu işlemi kim neden yapsın?
Ödediğin komisyon yanıyor diye biliyorum. İade ederken bunu göz önüne al.

Ben bir işlem göremedim kendi silikonları gibi duruyor sadece kirli iyi temizlenmemiş ama sen bilirsin param güvende ile almışsın zaten iade et geç 5500 güzel bir işlemci değil..

• Beğen
Reaksiyonlar: VeVx
görsel sorun hakkında bişi diyor mu macun yapıştırıcı izi gibi bunlar ne kral diyince ne diyor
+1
hadi termal macun izleri olur , işlemci bu sonuçta ama o diğer izler hiç hayırlı gözükmüyor
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ben bir işlem göremedim kendi silikonları gibi duruyor sadece kirli iyi temizlenmemiş ama sen bilirsin param güvende ile almışsın zaten iade et geç 5500 güzel bir işlemci değil..
Oradaki silikonlarda deformasyonlar gözüküyor. Belki de açıldı işlem yapıldı.
O silikonlar sanki erimiş gibi artık ne kadar sıcaklığa maruz kaldıysa veya bir işlem yapılmış gibi görünüyor.
Bunların erimesi de sıkıntı bunlar çok fazla eriyorsa belli bir kısmı içeriye akabiliyor içeriye akarsa da işlemciyi iyice bozabiliyor.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

İkinci el donanım alacaksan gidip test ederek alman gerekiyor her zaman en sağlıklısı budur.
Bu şekilde satın alırsan illaki birinde bir sıkıntı çıkacaktır kesinlikle test etmeden ve görmeden almanı tavsiye etmem

Son düzenleme:
Kendi işlemciminki ile karşılaştırdım kendi orjinal silikonları çok daha ince ve dümdüz makine ile yapılmış kadar düzgün,

bundaki sanki el ile sıkılmış gibi bi kısmında da eksik, ama kim niye R5 5500’ü açıp böyle bir işlem yapsın ki anlamış değilim.

• Beğen
Reaksiyonlar: VeVx
Geri