- Konu Sahibi Konu Sahibi
Söylediklerine aynen katılıyorum. O arkadaşa da hiçbir bilgin yok demene gerek yok bilgisi var tabi ki görüşleri bakış açısı farklı. Farklı görüşlere fikirlere saygı duyalım kendi bildiğimizi ve gerçek verileri ortaya koyalım tartışalım medenice.gerçekten hiçbir bilgin yok ama fikrin çok. 3.5 trilyon dolarlık microsoft diyorsun ama kendi bulut altyapısı azure de bile windows yerine linux kullanıyor. windows içerisine linux altyapısı getirmek için milyarlar harcıyorlar. çünkü linux bir şirket değil küresel bir açık kaynak projesi. bir sahibi yok ki parayla satın alıp yok edesin.
dünyadaki internet sunucularının neredeyse yüzde doksanı ve kullandığınız android telefonlar zaten linux ile çalışıyor. linux sadece senin masaüstündeki bilgisayarda gurme işi olarak duruyor ve hızlıca geliştiriliyor. arka planda tüm dünyayı hatta microsoftun kendi sistemlerini bile zaten linux yönetiyor. dünyada paranın geçmediği yerler de vardır teknoloji dünyasında.![]()
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Şimdilik tek el masaüstü pc tarafında. Ama hiçbir şirket veya yapı ömrü boyunca tekel kalamaz. Bu yavaş yavaş zamanla el değiştirir. Şuanda da linux ciddi bir şekilde ilerliyor ve ileri de linux tahtı alıcak muhtemelen. Şuanda çaresiz değiller ama umursamaz davranıyorlar pazar payına kullanıcılarına güvenerek ama bu şekilde gitmez. Diğer arkadaşın dediği gibi linux'u yok edemez. Bende aynı fikirdeyim. Birçok şey parayla yapılır ama her şey değil.Güzelim os ten bahsediyoruz ya hani? Microsoft os te tek el olmayı bilmiyor mu linuxa yenilecek kadar caresiz bir şirket mi ondan bahsediyorum. Nasıl linux androidde tek else mac harici pclerde windows tek el pek tabi olabilir istedigi sürece. Sana anlatmaya calıstıgım istese yapamayacagı birsey değil. Ki linuxu tamamen yok etmek istese wsl diye birşeyi getirmez. Dünyada paranın yapamayacagı hiçbir şey yok emin ol. Adamlar öyle bir şey yaparki linux kullanıcısı kalmaz. Benim sabahtan beri bahsettigim son kullanıcının kullandıgı osler. Android veya diğerlerinden bahsetmiyorum.
Son düzenleme: