S26 mı S25 mi Daha Mantıklı

Garanti sürelerini hesaba kat. 250 döngüde cihazın 1 sene 3 ay kadar garantisi kalmıştır.
yok yani demek istediğim benim için önemli olan pil süresi sadece oyunda değil sosyal medya da dahil olmak üzere ve oyunları pil süresi uzun olması açısından düşük grafiklerde oynayan biri olarak hangisinin pil süresi daha tatmin eder o bakımdan soruyorum
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

S26 al bence s25 de iyide s26 daha yeni
kanka dediğim gibi önemli olan benim için yenilik değil sadece oyun ve sosyal medya kullanımımdaki pil süresi oyunları da düşük grafikte oynadığım için s26 daha mantıklı geliyor ama kullanıcı deneyimi daha önemli benim için

yok yani demek istediğim benim için önemli olan pil süresi sadece oyunda değil sosyal medya da dahil olmak üzere ve oyunları pil süresi uzun olması açısından düşük grafiklerde oynayan biri olarak hangisinin pil süresi daha tatmin eder o bakımdan soruyorum

kanka dediğim gibi önemli olan benim için yenilik değil sadece oyun ve sosyal medya kullanımımdaki pil süresi oyunları da düşük grafikte oynadığım için s26 daha mantıklı geliyor ama kullanıcı deneyimi daha önemli benim için
2 modeli boş ver şimdi. Neden S25 plus değil?

2 modeli boş ver şimdi. Neden S25 plus değil?
@StrikinGName

Bak nedenlerim ve kullanıcı deneyim ile anlatmak istiyorum.
Eşim oyun ve sosyal medya bağımlısı. Ekran süresi 27 saat nerdeyse. 4900mah pili var diye çıktığı tarihte s24 plus aldım ve 2 sene oldu halen o kullanım ile 1 gün gidiyor. 4.000 mah vs 4.900 mah
Hızlı şarj ile pili büyük olsa da hemen şarj edebiliyor. 25w vs 45w
Telefon boyutu S25 den azıcık büyük S25 ultra kadar da kocaman ve kaba değil. 6.2inç vs 6.7inç

Telefonu uzun süre kullanmayı planlıyorsam ikisi arasında bütçeme uygun s25 plus alırdım.

@StrikinGName

Bak nedenlerim ve kullanıcı deneyim ile anlatmak istiyorum.
Eşim oyun ve sosyal medya bağımlısı. Ekran süresi 27 saat nerdeyse. 4900mah pili var diye çıktığı tarihte s24 plus aldım ve 2 sene oldu halen o kullanım ile 1 gün gidiyor. 4.000 mah vs 4.900 mah
Hızlı şarj ile pili büyük olsa da hemen şarj edebiliyor. 25w vs 45w
Telefon boyutu S25 den azıcık büyük S25 ultra kadar da kocaman ve kaba değil. 6.2inç vs 6.7inç

Telefonu uzun süre kullanmayı planlıyorsam ikisi arasında bütçeme uygun s25 plus alırdım.
bir yandan epey testlerinde s25 plus a göre s26 nın ekran süresi daha uzun görünüyor ayrıca

1781851187405.webp

Nanoreview sitesindeki s25 ve s26 exynos un batararya süreleri çok kafa karıştırıyor ...

kanka düz s serisi çünkü elim küçük kullanım açısından daha rahat büyük telefon kullanamıyorum çok rahatsız ediyor
Tek sorumuz kaldı o zaman. 8-10k verip s26 almaya değer mi yoksa s25 yeter mi?
Çekirdek mevzusunda teoride whatsapp, web gibi kullanımlarda düşük güç harcaması gerekir. Pc de bu böyle mesela, webte boşta 15watt harcıyor pc. Ama telefonda öyle mi bilmiyoruz.

Garanti mevzusu var. s22 ultra almıştım 2nci el 1 yıl garantisi vardı. babam elinden düşürdü ve x1 kamerası bozuldu. Samsung servis hemen tamir yaptı. 7-8 ay daha fazla garanti süresi olması bence önemli. Diğer servisler biraz kalitesiz ve üç kağıtçı olabiliyor. Bu benim için düşündürücü bir sebep olurdu.

S25 de tercih etsen S26 da, asla sanmıyorum "tüh keşke diğerini seçseydim" diyeceğini.

bir yandan epey testlerinde s25 plus a göre s26 nın ekran süresi daha uzun görünüyor ayrıca
Çünkü s25 plus qhd ekran, ayarlardan istersen onu fhd yaparsan ekran süresi artar.
ekran botuyu farkı da pil tüketimini arttıran bir etken.

Telefonla fazla oyun oynamayacaksanız. S26 daha mantıklı. Sebeplerimle sayıyorum.
Exynos 2600 ile samsung çekirdek sayısını 10'a çıkarmış.
1x 3.8 GHz ARM C1-Ultra
3x 3.25 GHz ARM C1-Pro
6x 2.75 GHz ARM C1-Pro
cihaz gerek gördüğü durumlarda düşük frekansa geçerek daha uzun pil kullanımı vaat ediyor.
s25 3nm işlemci iken s26 2nm.
pil 4000 mah değerinden 4300 mah değerine çıkarılmış.
bu saydıklarımla beraber 37 saat kullanım süresi sunulan s25'e karşı s26 için 51 saatlik kullanım süresi vaat edilmiş.

Bu saydığım özellikler dışında birebir aynı cihazlar.

Alıntıyı görüntüle
Nanoreview sitesindeki s25 ve s26 exynos un batararya süreleri çok kafa karıştırıyor ...
ilk mesajımda bu durumu belirttim aslında. Çok çekirdek kullanımı güç için değil aksine cihaz daha düşük güçlerde çalışabilsin diye.
Gaming te mesela s25 daha güçlü bir işlemci o nedenle daha fazla pil tüketecektir.
Standby değeri ise çok garip çünkü cihaz kendini daha düşük güce alıp tasarruf yapacakken 10 çekirdek olmasının azizliğine uğramış.

Son düzenleme:
  • Beğen
Reaksiyonlar: XPCX
Çekirdek mevzusunda teoride whatsapp, web gibi kullanımlarda düşük güç harcaması gerekir. Pc de bu böyle mesela, webte boşta 15watt harcıyor pc. Ama telefonda öyle mi bilmiyoruz.

Garanti mevzusu var. s22 ultra almıştım 2nci el 1 yıl garantisi vardı. babam elinden düşürdü ve x1 kamerası bozuldu. Samsung servis hemen tamir yaptı. 7-8 ay daha fazla garanti süresi olması bence önemli. Diğer servisler biraz kalitesiz ve üç kağıtçı olabiliyor. Bu benim için düşündürücü bir sebep olurdu.

S25 de tercih etsen S26 da, asla sanmıyorum "tüh keşke diğerini seçseydim" diyeceğini.

Çünkü s25 plus qhd ekran, ayarlardan istersen onu fhd yaparsan ekran süresi artar.

ilk mesajımda bu durumu belirttim aslında. Çok çekirdek kullanımı güç için değil aksine cihaz daha düşük güçlerde çalışabilsin diye.
Gaming te mesela s25 daha güçlü bir işlemci o nedenle daha fazla pil tüketecektir.
Standby değeri ise çok garip çünkü cihaz kendini daha düşük güce alıp tasarruf yapacakken 10 çekirdek olmasının azizliğine uğramış.
muhtemelen aradaki 10k fiyat farkından dolayı hangisini alırsam alayım keşke diğerini alsaydım diyeceğim o yüzden didik didik bakıp net bi karar vermek istiyorum :D

evet benimde garibime giden o oldu exynos işlemci snapdragon işlemciye göre oyun da video izlemede ve internet tarayıcılarında snapdragondan daha iyi olmasına rağmen standby testinde snapdragonun gerisinde kalmış

Son düzenleme:
muhtemelen aradaki 10k fiyat farkından dolayı hangisini alırsam alayım keşke diğerini alsaydım diyeceğim o yüzden didik didik bakıp net bi karar vermek istiyorum :D

evet benimde garibime giden o oldu exynos işlemci snapdragon işlemciye göre oyun da video izlemede ve internet tarayıcılarında snapdragondan daha iyi olmasına rağmen standby testinde snapdragonun gerisinde kalmış
pc deki gibi "cpu core parking" mevzusu gibi bir durum olabiliyorsa veya ileri de olabilecekse işler değişir. kullanmadığı yüksek frekans çekirdeği kapatıp gerektiğinde anlık açarsa pil kullanım süresi 2 katına kadar çıkar. 50 ise 100 saat gibi.
Ama şuan bu özellik grafiklere bakınca yok. Yazılımla getirebilir mi veya getirecek mi bilmiyorum.

İkinci el alıcakmışsın zaten sanırım. İki telefonada bakardım. Hangisinde temix uygun fiyatlı bulursam onu alırdım şahsen.
Şubat ayında s23 ümü sattım. Boyutu harbiden güzeldi. Ama değişiklik için s25u ya geçtim beğendim bunuda.
Lansman gününden itibaren tam 3 yıl 1 ay aynı pili kullanmıştım.
Pil süresi oldukça kısalmıştı. En son baktığımda sanırım 900 döngüyü geçmişti fazlada olabilir tam emin değilim.
Performansta gayet iyi idi hala. Isınıyordu sadece.
Planlı eskitme yapıyorlar tek açıklaması bu. Yoksa haşa canavar gibiydi. Bende sd işlemci diye almıştım. O ara takıyordum ama şuan takmam şahsen.
İlana koydum bir saatte satıldı. Bence s25 için 300 döngü fazla gibi daha uygunu vardır bence

• Beğen
pc deki gibi "cpu core parking" mevzusu gibi bir durum olabiliyorsa veya ileri de olabilecekse işler değişir. kullanmadığı yüksek frekans çekirdeği kapatıp gerektiğinde anlık açarsa pil kullanım süresi 2 katına kadar çıkar. 50 ise 100 saat gibi.
Ama şuan bu özellik grafiklere bakınca yok. Yazılımla getirebilir mi veya getirecek mi bilmiyorum.
Düz Galaxy S26 modeline CPU Core Parking (çekirdek park etme) özelliğinin gelme ihtimali yazılımsal bir güncellemeyle ya da optimizasyon araçlarıyla oldukça yüksek, ancak bu durum standart bir kullanıcının doğrudan fark edeceği bir menü seçeneğinden ziyade arka planda çalışan bir sistem mekanizması şeklinde olacaktır.

Bu ihtimali ve arkasındaki mantığı şu şekilde açıklayabiliriz:

1. Donanım Mimarisi Buna Çok Uygun

Galaxy S26 modellerinde kullanılan işlemciler (bölgeye göre Exynos 2600 veya Snapdragon 8 Elite Gen 5 / 8 Gen 4), yüksek güç tüketen büyük çekirdekler ve verimlilik odaklı küçük çekirdeklerden oluşur.

• Özellikle Exynos 2600, 10 çekirdekli (1+3+6) çok katmanlı bir yapıya sahiptir.
  • Yük altında olmayan çekirdeklerin tamamen kapatılarak (uyku moduna alınarak) güç tüketiminin azaltılması, yani Core Parking, bu tarz hibrit mimarili mobil işlemcilerin doğasında zaten (Kernel seviyesinde) vardır.

2. Samsung'un "Gelişmiş Isı ve Pil Yönetimi" Politikası

Düz S26, Ultra modeline kıyasla daha küçük bir gövdeye, daha küçük bir bataryaya (4300 mAh) ve daha dar bir termal dağıtım alanına sahiptir. Cihazın aşırı ısınmasını önlemek ve pil ömrünü korumak adına Samsung, agresif CPU kısıtlama (throttling) ve core parking algoritmalarını One UI güncellemeleri ile sık sık optimize eder.

3. Kullanıcı Tarafında Bu Durum Nasıl Karşımıza Çıkar?

Eğer beklentiniz Windows bilgisayarlardaki gibi "Çekirdekleri Manuel Park Etme" gibi bir buton ise, bu resmi olarak gelmez. Ancak şu yollarla bu teknoloji düz S26'da aktifleşebilir veya yönetilebilir:

• Hafif Performans Modu (Light Performance Mode): Samsung'un One UI arayüzünde sunduğu bu mod, arka planda yüksek performans çekirdeklerinin frekansını kısar ve gerekirse bazı çekirdekleri daha agresif şekilde park ederek muazzam bir pil tasarrufu sağlar. S26'da bu modun algoritmaları çok daha gelişmiştir.
  • Good Guardians (Thermal Guardian / CPU Throttling): Samsung'un resmi optimizasyon uygulaması olan Good Guardians içerisindeki modüller vasıtasıyla, işlemcinin ısı eşiğini düşürerek çekirdeklerin daha erken uykuya geçmesini (park edilmesini) dolaylı olarak tetikleyebilirsiniz.
  • Root ve Üçüncü Parti Çekirdek (Kernel) Yönetimi: Eğer cihazı rootlamayı düşünüyorsanız, Franco Kernel Manager veya EX Kernel Manager gibi uygulamalarla işlemci valilerini (governor) değiştirerek manuel olarak çekirdek park etme kuralları koyabilirsiniz.
Özetle: Donanımsal ve işletim sistemi (Android 16 / One UI 8.5) seviyesinde bu özellik arka planda zaten aktif olarak çalışıyor ve güncellemelerle kararlılığı artırılıyor. Ancak kullanıcı arayüzüne doğrudan "Core Parking" adıyla bir açma/kapatma anahtarı eklenmesi beklenmiyor; bunun yerine "Hafif Performans Modu" veya yapay zeka destekli "Pil Koruma / Uyarlamalı Pil" sistemleri üzerinden bu mekanizma yönetilmeye devam edecektir.
gemini isimli arkadaşın bu konudaki cevabı bu şekilde

• İnanılmaz
Arkadaşlar Düz S26 ile s25 arasında kaldım s25 snapdragon işlemcili olduğundan daha iyi gibi geliyor fakat yapılan testlerde exynoss işlemci olmasına rağmen batarya ve performans olarak s26 daha iyi duruyor fakat biraz önce haberlerde gördüğüm kadarıyla 3 saat s25 in pil süresi daha uzun ve ben yenilikten dolayı çok arada kaldım.
S25 al geç Exynos alınmaz. Hatta daha genele yayarsak Samsungun döktüğü hiçbir çip alınmaz.

• İnanılmaz
İkinci el alıcakmışsın zaten sanırım. İki telefonada bakardım. Hangisinde temix uygun fiyatlı bulursam onu alırdım şahsen.
Şubat ayında s23 ümü sattım. Boyutu harbiden güzeldi. Ama değişiklik için s25u ya geçtim beğendim bunuda.
Lansman gününden itibaren tam 3 yıl 1 ay aynı pili kullanmıştım.
Pil süresi oldukça kısalmıştı. En son baktığımda sanırım 900 döngüyü geçmişti fazlada olabilir tam emin değilim.
Performansta gayet iyi idi hala. Isınıyordu sadece.
Planlı eskitme yapıyorlar tek açıklaması bu. Yoksa haşa canavar gibiydi. Bende sd işlemci diye almıştım. O ara takıyordum ama şuan takmam şahsen.
İlana koydum bir saatte satıldı. Bence s25 için 300 döngü fazla gibi daha uygunu vardır bence
sizin fikriniz fiyat olarak makul olan s25 den yana mıdır hocam

Gemini dün s26 daha mantıklı olur diyo du pil süresi açısından bugün s25 diyor :D

• Hahaha
Geri