MasterTech
80+
- Reaksiyon skoru
- 106
MO27Q28G kullaniyorum,.netlik yonunde coddi sorun yok. Diger yandan OLEDlerdeki metin netligini etkileyen sey piksel dizilimlerinin RGB yerine RWBG, RWGB olmasi, windows ile uyumsuz oldugundan netlik azaliyor. Ureticiler bu dizilimle panelin parlakligini arttirmaya calisiyorlar.Woled panelden uzak durun hocam metin netliği kötü oluyor ki sizin işiniz bu direkt. Oled alacaksanız qd-oled ayrıca va panel az sağdan soldan çevirmeyle renkler bozulmaz kolay kolay, tn panel de olur o.
Bu sene yeni WOLEDlerde RGB dizlimli olanlar (bir miktar parlakliklari azalarak) cikacak /yayginlasacak. QD-OLEDin polarize katman olmamasi nedenli gun isiginda siyah derinliginin bozulmasi, nerdeyse IPS kivamina gelmesine de yeni urunlerde cozum uretmisler. Yani beklenebilir ama fiyatlari ne olur bilemem (Asusun piyasaya yeni cikan butik urunlerinden bahsetmiyorum).
Hangisini alirsaniz alin ama bir LCDye OLED parasi vermeyin derim. Eski tipte prof IPSler olsaydi, detay kaybetmeyen goruntu arayisinda, VAya da tercih edilebilir derdim (2500:1 kontrasta ulasabilenler vardi) ama bunlar uetilmiyor ya da ben gormedim.
Philips (TPV) 1000Hz IPS LCD monitor cikarmis, performansi 320Hzden kotu
Son düzenleme: