Gg Aura 5070 Alınır mı

Reaksiyon skoru
37
Bütçe
7500
Selamlar arkadaşlar,

Gamer.gen.tr'deki GG AURA-5070 hazır sistemini kendi ihtiyaçlarıma göre özelleştirerek, peşin fiyatına 6 taksit avantajıyla 72.460 TL'ye almayı düşünüyorum.

Sistemin ham hali yerine bütçeyi esnetip yaptığım yükseltmeler ve ödediğim farklar şu şekilde:

• Anakart: ASUS Prime A620M-K yerine ASUS Prime B850M-K DDR5 modeline yükselttim. (+3.496,81 TL)
  • RAM: Goodram 16GB (1x16GB) single modülü, adeti 2 yaparak 32GB (2x16GB) Dual Kit haline getirdim. (+10.793 TL fark ödedim)
  • SSD: Lexar 1TB NM610PRO M.2 SSD (Sistemin kendi baz modelinde 1TB geliyor, dokunmadım)
  • İşlemci Soğutucu: Fazeon A2120TRA yerine Cooler Master Hyper H411 Nano kule tipi soğutucu ekledim. (+1.153,57 TL)
  • Kasa & PSU: Fazeon F11 750W yerine BitFenix MG953 Siyah + 750W 80+ Bronze modele geçtim. (+1.546,05 TL)
Neden bu sistemi bu şekilde özelleştirdim?Aslında aklımda RX 9070 XT hazır sistemler vardı. Fakat o tarafta bu fiyat bandındaki sistemler hep tek modül 16GB RAM ile geliyor.

İleride bir daha RAM eklemekle, parça uyuşmazlığıyla falan uğraşmak istemedim. Bu sistemi alıp en az 3-4 sene kafam rahat şekilde kullanmak istiyorum. O yüzden bütçeyi baştan esnetip RAM'i direkt çift modül 32GB yaptım

Peşin fiyatına 6 taksit imkanıyla toplamda 72.460 TL'ye bu özelleştirilmiş RTX 5070 sistem sizce mantıklı mı? Yoksa bu bütçede başka bir alternatife mi yönelmeliyim? Yorumlarınızı bekliyorum.

kasayı vento vg22al seçebilirsin içindeki psu en azından c tier

bitfenix kasalardan bpab serisi psu çıkıyor, E tier. Bitfenix kasa kullandım bpab 750w psu var içinde çok rahatsız edici coil whine yapıyordu benimki.

işlemci soğutucu da 92mm seçmişsin sesi rahatsız edebilir yüksek rpmde çalışacak sonuçta 120mm'ye göre aynı hava akışı sağlamak için

kasayı vento vg22al seçebilirsin içindeki psu en azından c tier

bitfenix kasalardan bpab serisi psu çıkıyor, E tier. Bitfenix kasa kullandım bpab 750w psu var içinde çok rahatsız edici coil whine yapıyordu benimki.

işlemci soğutucu da 92mm seçmişsin sesi rahatsız edebilir yüksek rpmde çalışacak sonuçta 120mm'ye göre aynı hava akışı sağlamak için
120mm frisby seçeyim o zaman soğutucuyu . kasa şuan bende bitfenix kullanıyorum içinde bpa600 var gayet sessiz bendeki memnum olduğum için yine aynı marka düşündüm.. ventoya 1b daha vermeye değer mi

ventoya 1k vermeye değer tabii ki psudan mağdur olduğumdan üstüne 7 bin masraf edip msi mpg psu aldım. Coil whine da şans işi ne çıkar bilemedim ama fsp psular kaliteli diye biliyorum. Üstelik bu kasa E tier psu kullanıp riske atılmaz tek elektrik kesintisine bakar tüm sistemin heba olması

ventoya 1k vermeye değer tabii ki psudan mağdur olduğumdan üstüne 7 bin masraf edip msi mpg psu aldım. Coil whine da şans işi ne çıkar bilemedim ama fsp psular kaliteli diye biliyorum. Üstelik bu kasa E tier psu kullanıp riske atılmaz tek elektrik kesintisine bakar tüm sistemin heba olması
peki sence anakarta 3b daha verip almak mantıklı mi . ilerde işlemci değiştirme ihtimalim düşük benim .ssd yetmezse 1ssd takarım diye bunu istedim ama emin olamadım

gerekli değil sanırım işlemci pbo ve curve desteklemiyor ama A620. Anakartlar hakkında çok bilgim yok bilen birileri yanıtlarsa daha faydalı olur

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,223,984
Üyeler
198,671
Son üye
mertyildiranq

Geri