Mehmet1907
80+
- Reaksiyon skoru
- 1
Merhaba arkadaşlar, yaklaşık 9 haziranda Donanım arşivi n11 indirimlerinde yeni bir hazır sistem aldım. Sistem özelliklerim şu şekilde:
- İşlemci: AMD Ryzen 5 7500F
- Ekran Kartı: NVIDIA GeForce RTX 5070 12GB
- RAM: 32GB DDR5 7200MHz
- Anakart: Biostar B850MT2-E DJ
- SSD: Crucial e100 1TB M.2
- Kasa & PSU: DS900 Beyaz 850W 80+ Bronze
- İşletim Sistemi: Windows 11
Yaşadığım Problem:Bilgisayarla CS2, Dying Light gibi ağır oyunları saatlerce, üstelik canlı yayında yayın açarak sıfır sorunla oynuyorum. Donanımda, sıcaklıklarda veya güç kaynağında hiçbir problem yok fakat Yaklaşık 1 hafta önce Valorant yükledim. İlk girişimde "Secure Boot kapalı" uyarısı verip oyundan attı. BIOS'a girdiğimde Secure Boot aslında Enabled görünüyordu ama System Mode: Setup konumundaydı. Ben de modu User yaptım ve oyunu tekrar açtım. Oyun bu sefer de açıldı fakat poligonda veya maçta 4-5 dakika geçirdikten sonra bilgisayar aniden elektrik kesip kendini yeniden başlattı. O günden beri ne zaman girsem birkaç dakika içinde bilgisayar küt diye kapanıyor. Olay Görüntüleyicisi'nde sadece Kernel-Power 41 (63) hatası görüyorum.
- Şimdiye Kadar Denediğim ve Çözüm Olmayan Adımlar:
- BIOS'tan Secure Boot ayarlarını fabrika ayarlarına döndürdüm.
- RAM'lerin kararlılığı için frekansı AMD'nin tatlı noktası olan 6000 MHz seviyesine çektim.
- Riot Desteğin önerisiyle vgkbootstatus.dat dosyasını sildim; CMD üzerinden sc delete vgc ve sc delete vgk komutlarıyla Vanguard'ı ve tüm kayıtlarını Windows çekirdeğinden temizleyip Revo Uninstaller ile sıfırdan temiz kurulum yaptım.
- Windows Güvenlik Duvarı izinlerini sıfırlayıp temizledim.
- Bios güncellemesi yaptım.
Daha önce bu veya benzer bir kombinasyonda (özellikle yeni nesil B850 ve RTX 50 serisinde) Vanguard ile anlık voltaj/çekirdek çakışması yaşayan, çözümü bilen var mıdır? Donanımsal bir parça arızası olsa diğer ağır oyunlarda yayındayken kapanırdı diye düşünüyorum. Önerilerinizi bekliyorum, şimdiden teşekkürler.
WİNDOWS'A FORMAT ATINCA DÜZELDİ.
Son düzenleme: