50 Bin TL'ye Sistem Önerisi

Reaksiyon skoru
0
Bütçe
50000
60 bin tl bütçem var 50bini kasaya vereceğim sistem alacağım sizce doğru mu 10 binde monitöre ayıracam
bu arada sistemle oynicağım oyunlar genellikle fps valorant tarzı nadiren hikayeli

sizce hangisi bi kaç yükseltme yapacağım

Kral ozellestirmeden anlıyorsan şuna bi baksana yav.
50ye 5060ti vs yok diye bi 5060lara bakiyim dedim. 38e sunu gordum islemci 12400f te ozellistirmede u245kfe geçince 250lira ucuzluyor. Hicbir sey anlamadım ben
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Kral ozellestirmeden anlıyorsan şuna bi baksana yav.
50ye 5060ti vs yok diye bi 5060lara bakiyim dedim. 38e sunu gordum islemci 12400f te ozellistirmede u245kfe geçince 250lira ucuzluyor. Hicbir sey anlamadım ben
Normalde 40in altina 5060 bile yok. Islemciyi 245kfe yukseltsen. Ana kartı de 1200lira farkla 810me yukseltsen. 39a 245kf ddr5 5060li oem. Bi mantikli geldi

Son düzenleme:
sizce hangisi bi kaç yükseltme yapacağım
İki sistem de rekabetçi oyunlar için gayet yeterli duruyor, fakat:

İlk sistem özelinde Enermax Maxpro III 600w power supply ile geliyor. Bu psu'nun 700w modelini şu anki sistemimde kullanmıştım, sıfır olmasına rağmen psu'da bayağı coil whine vardı. Coil whine biraz şans işi olsa da bu kadarı sıfır bir ürün için fazlaydı. Sonrasında buldum ki PSU Tier Listte "E" sınıfında konumlandırılmış. Şu an boşta duruyor, Coolermaster MWE Gold 850 V3 tam modular psu'ya geçtim. Sana da önerim kesinlikle en az B Tier bir psu'yu alman olacaktır. Kasa dahilinde gelen B tier psu'lar da gayet iyidir. C altına kesinlikle bakma derim.

Ayrıca 1.000 TL farkla Rami CL46'dan CL36'ya düşürebilirsin. Mevcut piyasada mâkul bir opsiyon gibi duruyor.

Her iki sistemde de kesinlikle B650 anakartı seçmeni oneririm. Şimdi olmasa bile bazı küçük Overclock ayarları için ihtiyacın olacak. Ben yapmam deme, fps oyuncuları genelde bileşen değiştirmeye sıcak bakmadıkları için uzun vadede overclock yapmayı düşünüyorlar gördüğüm kadarıyla.

2. Sistemde de 750w seçenekli MSI Kasaya yükseltebilirsin. Çok iyi bir psu değildir içindeki ama elbette işini fazlasıyla görür. 600 watt da işini zaten görecektir ancak headroom'u genişletmek psu ömrünü uzatmada etkilidir.

Geri