SebekeSuyu
80+ Silver
- Reaksiyon skoru
- 979
taktın ha 48gb rameMesela 5070+48 GB ram+2 TB SSD
Böyle yapsak mantıklı olmaz mı
taktın ha 48gb rameMesela 5070+48 GB ram+2 TB SSD
Böyle yapsak mantıklı olmaz mı
Haklısın baba ama adam herhalde iş için kullanacak ben öyle anladım ondan 48 GB RAM diyorumtaktın ha 48gb rame
2tb ssd tamam da 48gb çok da elzem değil. zaten 5070ti olacaksa 2tb ssd de zorHaklısın baba ama adam herhalde iş için kullanacak ben öyle anladım ondan 48 GB RAM diyorum
2 TB SSD'de ihtiyaç olur diye düşünmüştüm
Hocam ekran kartı yerine işlemciye, Ram'e, SSD'ye para vermek bana daha mantıklı geliyor2tb ssd tamam da 48gb çok da elzem değil. zaten 5070ti olacaksa 2tb ssd de zor
2 3 oyunu niye aynı anda açasın? Eğer kastın tek tekse daha 24gbın dolduğunu bile 1 oyunda gördüm. Arkada da brave, rtss, afterburner, discord, medal, steam falan açıktı. Ssd olayı güzel de 5070 ike 5070ti aradındaki fark %25 falan (en azından masaüstü sürümlerde) yani 8-14 fps işi 5070ti 50fps alırken geçerli. O kadar düşük karede de 8 14 fps bayağı görüntüyü etkiliyorHocam ekran kartı yerine işlemciye, Ram'e, SSD'ye para vermek bana daha mantıklı geliyor
Uncharted 4, epic games launcher, Brave, Steam, solidworks, cs2 gibi programların hepsini açıp ram darboğazı yaşamamak bana göre daha mantıklı
Ne olur oyunda 8-14 FPS az alırım ama içim rahat olur
2 TB SSD olunca da yerim doldu vb olaylarla karşılaşmazsın kafan rahat olur
Ve Blender gibi programlarda iyi bir işlemcin varsa daha rahat edersin işlem daha kısa sürer
Öyle dememin sebebi profesyonel iş yapanların (yazılım, mühendislik vb.) 32 GB'den daha fazla ram'e ihtiyaç duymasıdır2 3 oyunu niye aynı anda açasın? Eğer kastın tek tekse daha 24gbın dolduğunu bile 1 oyunda gördüm. Arkada da brave, rtss, afterburner, discord, medal, steam falan açıktı. Ssd olayı güzel de 5070 ike 5070ti aradındaki fark %25 falan (en azından masaüstü sürümlerde) yani 8-14 fps işi 5070ti 50fps alırken geçerli. O kadar düşük karede de 8 14 fps bayağı görüntüyü etkiliyor
Bu bütçede alabileceğin en iyi ekran 10bit %100DCI-P3 %100+ SRGBbir yerden kesin çok kısılmıştır
ekranı fhd 180 hz mi
Alakası bile yok hocam. Bu serilerde malzeme kalitesi çok iyi Acer ın.Bu fiyatlara bence min. Asus marka tercih edilmeli
Acer'in genellikle malzeme kalitesi o kadar iyi olmuyo
Acer nitro 16s daha iyi olurBu bütçede alabileceğin en iyi ekran 10bit %100DCI-P3 %100+ SRGB
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Lehimli değil hocam normal ram evet 16s daha güçlü işlemcisi ama büyük ekran arayana o fiyatta 18 inç yok.Acer nitro 16s daha iyi olur
İçindeki Ryzen ai 395'in integrated gpu'su az güç tüketip 4050 performansı veriyor hocam
Hocam Acer nitro 16s'deki ramler lehimli mi bir bakar mısın
Arada bir marka takıntısına kapılıyorum dostum çok takmaAlakası bile yok hocam. Bu serilerde malzeme kalitesi çok iyi Acer ın.