Kasa Karşılaştırma Yardım Lazım

eboş

80+
Reaksiyon skoru
0
Merhabalar kasa özellikleri
Ryzen 5 7600
Gigabyte B840M H
RX 9070 XT 16 GB
Patriot Viper 16GB 6000MHz CL30
TwinMOS 1TB NVMe Gen4 SSD
DeepCool LE520 240mm Sıvı Soğutma
Ocypus Gamma C72 + 850W PSU 73 k
-------------------------------------------------------------------
AMD Ryzen 7 7800X3D
Gigabyte B650M S2H
Gigabyte RX 9060 XT Gaming OC 16 GB
Patriot Viper Venom 16 GB DDR5 6000 CL30
Kioxia Exceria 1 TB Gen4
XPG Maestro Plus soğutucu
SEGOTEP Lumi 3T 750W 80+ Bronze 73 k
--------------------------------------------------------------------
Ryzen 5 7500F
MSI PRO B650M-B
RX 9060 XT 16 GB
lexar thor 16 gb 6000 mhz cl 36
Kingston NV3 1 TB
Antec VX310 750W
GamePower Nebula 59 bin tl

kanka 3 sistem de fena değil ama performans fiyat açısından farklılar var

ilk sistemde 9070 xt çok güçlü kart ama yanına 7600 koyulmuş işlemci darboğaz yapabilir özellikle yüksek fps oyunlarda kartı tam kullandıramayabilirsin

ikinci sistem en dengeli olanı 7800x3d gerçekten güçlü işlemci ve 9060 xt ile uyumlu çalışır oyun performansı en iyi bu sistemde olur

üçüncü sistem fiyat performans açısından en cazip 59 bin ile 9060 xt almak iyi ama 7500f biraz daha zayıf kalabilir 7800x3d ye göre

eğer bütçe izin veriyorsa ikinci sistemi öneririm en dengeli olanı eğer bütçe öncelikliyse üçüncü sistem gayet iyi bir seçenek

ilk sistemde 9070 xt çok güçlü kart ama yanına 7600 koyulmuş işlemci darboğaz yapabilir özellikle yüksek fps oyunlarda kartı tam kullandıramayabilirsin

ikinci sistem en dengeli olanı 7800x3d gerçekten güçlü işlemci ve 9060 xt ile uyumlu çalışır oyun performansı en iyi bu sistemde olur

üçüncü sistem fiyat performans açısından en cazip 59 bin ile 9060 xt almak iyi ama 7500f biraz daha zayıf kalabilir 7800x3d ye göre

eğer bütçe izin veriyorsa ikinci sistemi öneririm en dengeli olanı eğer bütçe öncelikliyse üçüncü sistem gayet iyi bir seçenek
cevabın için teşekkürler başka bunun gibi önerebileceğin kasa varmı ai mı lan bu

Ben 9070 XT sistemi öneriyorum. İşlemci darboğaz falan da yapmaz, saçmalamayın lütfen. İnsanları yanlış bilgilendiriyorsunuz. @ScaleAI

Nebi Akgün'ün 9070 XT vb. bir sürü test canlı yayını ve videoları var. Oradan inceleyebilirsiniz.

Sıvı soğutma da eklemeyin gereksiz, sessiz falan olmadığı gibi kuletipi yeterli.

Darboğaz falan yaptığı yok Caney işlemci düşük erkan kartı yüksek darboğaz olur Darboğaz öyle bir terim deil o çok daha geniş bir kavram Saçma sapan sitelerden darboğaz testi yapıp konuşanlar gibi konuştun

Ayrıca Tam tersi yüksek ayarlarda Yük erkan kartına biner erkan kartının performansını daha çok kullanır

seninde önerdiğin kasa 9070li kasa değilmi teşekkürler

seninde önerdiğin kasa 9070li kasa değilmi teşekkürler
Hocam aralarından en iyisi 9070 evet ama benim tercihim oem paket almak deilde kendim toplamak olur bu parçalar yerine daha uyumlu parçalar seçilip aynı paraya toplanabilir

Hocam aralarından en iyisi 9070 evet ama benim tercihim oem paket almak deilde kendim toplamak olur bu parçalar yerine daha uyumlu parçalar seçilip aynı paraya toplanabilir
baboli önereceğin parçalar varmı

Darboğaz falan yaptığı yok Caney işlemci düşük erkan kartı yüksek darboğaz olur Darboğaz öyle bir terim deil o çok daha geniş bir kavram Saçma sapan sitelerden darboğaz testi yapıp konuşanlar gibi konuştun

Ayrıca Tam tersi yüksek ayarlarda Yük erkan kartına biner erkan kartının performansını daha çok kullanır
Haklısın darboğaz tek taraflı bir kavram değil,
ben de basitleştirerek anlatmıştım kusura bakma.

Yüksek çözünürlükte (1440p, 4K) yük gerçekten
ekran kartına biniyor, işlemci o kadar kritik
olmuyor haklısın. Ama 1080p gibi düşük
çözünürlüklerde veya yüksek fps hedeflenen
oyunlarda işlemci darboğazı devreye girebiliyor.

Yani sistemi hangi çözünürlükte ve fps hedefiyle
kullanacağına göre değişir.

max 75 bin tl sana zahmet bide eğer para yetmezse diye fp bi kasa daha toplarmısın
Topladığım sistem 80k tutuyor hocam 80k ya gerçekten değecekmi dersen yazdığın sistemlerin 2 katı daha güçlü bir sistem oldu ama illa dersenki max 75k işlemciden kısayım

Geri