Kasa Karşılaştırma Yardım Lazım

Haklısın darboğaz tek taraflı bir kavram değil,
ben de basitleştirerek anlatmıştım kusura bakma.

Yüksek çözünürlükte (1440p, 4K) yük gerçekten
ekran kartına biniyor, işlemci o kadar kritik
olmuyor haklısın. Ama 1080p gibi düşük
çözünürlüklerde veya yüksek fps hedeflenen
oyunlarda işlemci darboğazı devreye girebiliyor.

Yani sistemi hangi çözünürlükte ve fps hedefiyle
kullanacağına göre değişir.
Hocam bilgi yine yanlış ya yapay zeka doğru bilgi vermiyor galiba ama yarısı doğru benim dediğim konuya gelmişsin ama 1080 de koptum yani
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

80 k da olur hocam

Bu sistemi al hocam galiba küsüratlarıyla 81-82k gibi bir fiyat buluyor belkide daha ucuz 79 filanda olabilir 25694 sa bir ürünün fiyatı 26000 bin şeklinde hesapladım Bu sistem alacağın sistemlerden açık ara 2 kat daha güçlü seni 5-6 yıl üzmez istediğin oyunları 5-6 boyunca full grafik oynarsın bunla 2k 4k şeklinde

Hocam bilgi yine yanlış ya yapay zeka doğru bilgi vermiyor galiba ama yarısı doğru benim dediğim konuya gelmişsin ama 1080 de koptum yani

Bu sistemi al hocam galiba küsüratlarıyla 81-82k gibi bir fiyat buluyor belkide daha ucuz 79 filanda olabilir 25694 sa bir ürünün fiyatı 26000 bin şeklinde hesapladım Bu sistem alacağın sistemlerden açık ara 2 kat daha güçlü seni 5-6 yıl üzmez istediğin oyunları 5-6 boyunca full grafik oynarsın bunla 2k 4k şeklinde
Aslında bu bilgi yanlış değil 1080p'de işlemci
darboğazı net biçimde literatürde de kabul gören
bir durum, GPU işi hızlı tamamlayıp işlemciden
veri beklemesi bu yüzden oluyor. İstersen konuyla
ilgili kaynak da paylaşabilirim.

Aslında bu bilgi yanlış değil 1080p'de işlemci
darboğazı net biçimde literatürde de kabul gören
bir durum, GPU işi hızlı tamamlayıp işlemciden
veri beklemesi bu yüzden oluyor. İstersen konuyla
ilgili kaynak da paylaşabilirim.
Paylaşmana gerek yok kral zaten bu konuda bilgim var Dediğin doğru ama tam anlamıyla deil biraz daha araştır derim

Paylaşmana gerek yok kral zaten bu konuda bilgim var Dediğin doğru ama tam anlamıyla deil biraz daha araştır derim
her şey için teşekkürler ilgin içinde

bu kasanın ve işlemci soğutucusunun yeterlimi

Rica ederim aklına bir soru takıldıysa vesaire sorabilirsin hepsine cevabım var

Ayrıca sistem 16gb rama sahip söyleyeyim onu yakın zamanda 32gb rama tamamla 16gb hala yeterli ama zaten 3 4 tane sayfa açınca 14 15 gb rama fırlıyor zaten Ve ucuz diye farklı bir ram alıyım deme farklı bellekteki ramlar sorun çıkarabilir aynı ram olması sağlıklı olan şey

Rica ederim aklına bir soru takıldıysa vesaire sorabilirsin hepsine cevabım var

Ayrıca sistem 16gb rama sahip söyleyeyim onu yakın zamanda 32gb rama tamamla 16gb hala yeterli ama zaten 3 4 tane sayfa açınca 14 15 gb rama fırlıyor zaten Ve ucuz diye farklı bir ram alıyım deme farklı bellekteki ramlar sorun çıkarabilir aynı ram olması sağlıklı olan şey
steam arkadaşlık kodun varmı istediğin bir oyun varsa (abartmadan) 1-2 gün içerisinde ala bilirim

bu kasanın ve işlemci soğutucusunun yeterlimi
Hava soğutma o işlemci için fazla fazla yeterli ve kasa konusuna gelirsek daha iyi hava akışlı kasa seçsek de ekstra fanlarını almak zorundasın istersen hava akışı çok iyi bir kasa söyliyim ama ekstra fanlara 3k ortalama vereceksin ve bana sorarsan gerek yok bu kasa gayet iyi Bide 750w biraz sıkıntılı olabilir yine 50 100w arasında bir boşluk olacak ama istersen garantiye git bu kasayı al

steam arkadaşlık kodun varmı istediğin bir oyun varsa (abartmadan) 1-2 gün içerisinde ala bilirim
Steam bu ekle bir ara birşeyler konuşur muhabet ederiz Oyun konusundada içinden geliyorsa kabul ederim

Son düzenleme:
Geri