Mavi Ekran Nvlddmkm 153 Hatasından Kurtulamıyorum !

gb55

80+
Reaksiyon skoru
7
Beyler selam, sorun ekran kartını aldıktan sonra başladı. Ekran kartı hariç sistemdeki her şeyi değiştirdim bazılarını üç kez değiştirdim ama yine bu oyun esnasında donup kalma veya oyundan atma sorununu çözemedim. Her oyundan attığında olay görüntüleyiciye baktığımda bu hatayla karşılaşıyorum. Ddu ile sıfırdan kurmayı denedim, format attım, eski stabil sürücü kurdum yani kısacası İnternet ve yapay zeka ne diyorsa yaptım ama olmadı. Vatan bilgisayardan ekran kartını aldığım günden beri 4 kez servise gönderdim ancak sorun yok diyip geri yolladılar. Elimde videolu çökme kanıtları var ve hata kodları da mevcut. Yardımlarınızı bekliyorum.

Kart msi shadow 2x rtx 5060ti 16gb modeli

Windows ile alakalı bir durum, endişelenmenize gerek yok.

Windows ile alakalı bir durum, endişelenmenize gerek yok.
Sürekli oyun ortasında donup atıyor. Oyun fark etmeksizin bu hafta 6 oyunda falan yaşadığım bir durum. Bunun bir çözümü yok mudur midem bulandı artık pc yi açasım gelmiyor.

• Beğen
Reaksiyonlar: luse
Hata kodlarını merak ettim. Biraz araştırmak isterim.

Onboard ekran kartı aktifse biostan devredışı bırak ve ddu ile driverlarını sil.
Nvidia denetim masasında güç modunu yüksek performansa al.
Bilgisayar güç modunu da yüksek performansa al.
Grafik ayarlarında donanım hızlandırma yı kapat.
Sonrasında yeniden başlatıp dene bakalım sorun olmaya devam edicek mi!

Hata kodlarını merak ettim. Biraz araştırmak isterim.
Olay görüntüleyici hariç çok az şey yakalayabildim hocam. Hata kodları demekle yanlış bir tanımlama yapmış olabilirim. Ancak genel olarak olay görüntüleyici harici bir şey bulmak çok zor.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Onboard ekran kartı aktifse biostan devredışı bırak ve ddu ile driverlarını sil.
Nvidia denetim masasında güç modunu yüksek performansa al.
Bilgisayar güç modunu da yüksek performansa al.
Grafik ayarlarında donanım hızlandırma yı kapat.
Sonrasında yeniden başlatıp dene bakalım sorun olmaya devam edicek mi!
Yarın deneyeyim hocam teşekkür ederim. Ayarları yaptıktan sonra oyunda denerim bir bakarım sonuç ne diye.

Ekler

• IMG_4309.webp
    IMG_4309.webp
    55.9 KB · Hit: 22
  • IMG_4673.webp
    IMG_4673.webp
    528.7 KB · Hit: 22
  • IMG_4314.webp
    IMG_4314.webp
    130.7 KB · Hit: 22
  • IMG_4313.webp
    IMG_4313.webp
    1.8 MB · Hit: 20
Ekran kartını DDU ile temizleyip yeni driver kurmayı denediniz mi ?

Ekran kartını DDU ile temizleyip yeni driver kurmayı denediniz mi ?
Denedim hocam birçok kez hem de. Format da attım.

Eski stabil sürücü kurmayı denedim, stüdyo sürücüsü kurmayı denedim.

Olay görüntüleyici hariç çok az şey yakalayabildim hocam. Hata kodları demekle yanlış bir tanımlama yapmış olabilirim. Ancak genel olarak olay görüntüleyici harici bir şey bulmak çok zor.

Yarın deneyeyim hocam teşekkür ederim. Ayarları yaptıktan sonra oyunda denerim bir bakarım sonuç ne diye.
Bu arada antivirüs varsa kaldır, windows güvenliğinin tüm seçeneklerini sıfırlamaya çalış.
Yine çözüm olmazsa ilk işin format atıp ekran kartı driverını kurup başka hiçbirşey kurmadan oynadığın bir oyunu kurup test et.

Chipset güncelledim, üç kez anakart değiştirdim. Üç kez psu değişti. İkinci Ram bu şu an. M2 harici her şeyi değiştirdim baya. Onun de sağlık ıvır zıvır şeylerine baktım baya baya iyi çıktı.

Sürekli oyun ortasında donup atıyor. Oyun fark etmeksizin bu hafta 6 oyunda falan yaşadığım bir durum. Bunun bir çözümü yok mudur midem bulandı artık pc yi açasım gelmiyor.
Bana güvenmiyorsanız aramada "RTX 5000 series Windows 11 issues" diye aratabilirsiniz. Bir de sürücüleri güncellemeyi deneyin, ki onu da denemişsiniz. Bu sorun apaçık Windows'un MMU, IRQ ile ilgili şeylerden kaynaklıyor. Tamamen sorununuzun çözülmesini istiyorsanız Linux'a geçebilirsiniz. Her Windows'ta çalışan donanım ne yazık ki pek iyi çalışmayabiliyor, özellikle bazı kombinasyonlarda. Anakart modelinizi söyleyebilir misiniz? VFIO / IOMMU hakkında belki bir fikir ediniriz.

Enteresan şekilde şöyle bir şey oluyor ekran kartı servise gidip geldikten sonra yaklaşık 2 hafta bazen bir ay sorun yaşanmıyor. Sonra yine pat diye başlayıp artıyor günde 4 5 kez minimum yapıyor

Bana güvenmiyorsanız aramada "RTX 5000 series Windows 11 issues" diye aratabilirsiniz. Bir de sürücüleri güncellemeyi deneyin, ki onu da denemişsiniz. Bu sorun apaçık Windows'un MMU, IRQ ile ilgili şeylerden kaynaklıyor. Tamamen sorununuzun çözülmesini istiyorsanız Linux'a geçebilirsiniz. Her Windows'ta çalışan donanım ne yazık ki pek iyi çalışmayabiliyor, özellikle bazı kombinasyonlarda. Anakart modelinizi söyleyebilir misiniz? VFIO / IOMMU hakkında belki bir fikir ediniriz.
İlk başta gigabyte b450m kullanıyordum sonra gigabyte b650m kullandım şimdi ise üstünde Asus b650m r var

Bu arada antivirüs varsa kaldır, windows güvenliğinin tüm seçeneklerini sıfırlamaya çalış.
Yine çözüm olmazsa ilk işin format atıp ekran kartı driverını kurup başka hiçbirşey kurmadan oynadığın bir oyunu kurup test et.
Hocam antivirüs yok dediğinizi de son çare olarak yapmıştım w11 e geçerken format attım ve cs 2 indirip denedim ancak sorun devam etti. Bana kafayı yedirmek üzere yemin ederim neyden kaynaklı olduğunu bulmak için ekran kartı hariç her şeyi değiştirdim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,223,082
Üyeler
198,473
Son üye
Olfasa995
Geri