❌İndirim Bitti! Phılıps Evnıa Monitörler 1000-2000-4000-10000 ₺ Aralığı

fiyat hatası oldugu bariz belli thh den bişey cıkıcagını sanmıyorum şoyle 2-3k ya düşse thh açılırda yarı fiyatı nasıl olsa ama burda %80 %90 fark var

Ben THH veririm gibi. Son zamanlarda bu tarz şeyler çok olmaya başladı bana hiç normal gelmiyor açıkçası. Gün içinde iptal olup iade gerçekleşmezse bu sefer yasal olarak hakkımı ararım. Çünkü alalı kaç saat oluyor ödeme bekleyen işlemlerden provizyondan çıktı. Ürün hazırlanıyor durumuna geçti. Ayrıca reklam kurumuna göre indirim var gibi gösterip ürün alındıktan sonra iptal edilmesi kanun dışı. Satın alınan üründe eski fiyatın üstü çizilmiş. Kaç TL indirim olduğu ve sepet fiyatı yazıyor. Son 30 günün en düşük fiyatı olduğu belirtiliyor. Yani bir üründe fiyat hatası olabilmesi için ürün sayfasında indirim tutarı eski fiyatı ve son 30 günün en düşük fiyatı tarzı ibarelerin olmamasi gerekir.

İlgili Mevzuat: TKHK Madde 54 ve Madde 61 (Ticari Reklam ve Haksız Ticari Uygulamalar Yönetmeliği)
Kural: Bir ürünün fiyatını önce yükseltip sonra indirim varmış gibi göstermek (yapay/sahte indirim) veya tüketiciyi siteye çekmek için aslında teslim edilmeyecek bir fiyattan reklam yapmak "Aldatıcı Reklam" ve "Haksız Ticari Uygulama" kapsamına girer.
Çok doğru, bu kaçıncı baktılar bunun tadı güzel vadeli hesaba geçer kar eder iade eder bence de bu yapılmalı

Ben THH veririm gibi. Son zamanlarda bu tarz şeyler çok olmaya başladı bana hiç normal gelmiyor açıkçası. Gün içinde iptal olup iade gerçekleşmezse bu sefer yasal olarak hakkımı ararım. Çünkü alalı kaç saat oluyor ödeme bekleyen işlemlerden provizyondan çıktı. Ürün hazırlanıyor durumuna geçti. Ayrıca reklam kurumuna göre indirim var gibi gösterip ürün alındıktan sonra iptal edilmesi kanun dışı. Satın alınan üründe eski fiyatın üstü çizilmiş. Kaç TL indirim olduğu ve sepet fiyatı yazıyor. Son 30 günün en düşük fiyatı olduğu belirtiliyor. Yani bir üründe fiyat hatası olabilmesi için ürün sayfasında indirim tutarı eski fiyatı ve son 30 günün en düşük fiyatı tarzı ibarelerin olmamasi gerekir.

İlgili Mevzuat: TKHK Madde 54 ve Madde 61 (Ticari Reklam ve Haksız Ticari Uygulamalar Yönetmeliği)
Kural: Bir ürünün fiyatını önce yükseltip sonra indirim varmış gibi göstermek (yapay/sahte indirim) veya tüketiciyi siteye çekmek için aslında teslim edilmeyecek bir fiyattan reklam yapmak "Aldatıcı Reklam" ve "Haksız Ticari Uygulama" kapsamına girer.
Ağzınıza sağlık bahsettiğiniz kritik noktaları eğer siparişim iptal edilirse THH metni için kullanacağım.

fiyat hatası oldugu bariz belli thh den bişey cıkıcagını sanmıyorum şoyle 2-3k ya düşse thh açılırda yarı fiyatı nasıl olsa ama burda %80 %90 fark var
Son zamanda artması normal değil hemde insanların en çok istediği ürünler, niye gidip kimsenin ihtiyacı olmayan bir ürün düşmüyor da ram vs düşüyor?

Son zamanda artması normal değil hemde insanların en çok istediği ürünler, niye gidip kimsenin ihtiyacı olmayan bir ürün düşmüyor da ram vs düşüyor?
ona bende katılıyorum bilerek yapıyorlar ama thh ye fiyat hatası yaptık diyip geçiştiricekler piyasa fiyatının %90 altında fiyat

Ben de cimerden genel bir kontrol yapılsın diye yapılırsa ayrıntılı yazacağım çocuk oyuncağına döndürduler

6502 sayılı Tüketici Kanunu Madde 54 çok açık: Etiket ile kasa fiyatı arasında fark varsa tüketici lehine olan uygulanır. Ortada bir sistem hatası varsa bu firmanın operasyonel sorunudur, faturası tüketiciye kesilemez.
Onlarında kendi savunacak yanları varsa elbette THH'de savunmalarını verirler o beni ilgilendirmiyor. Ben çalıp çırpıcam yağmalayacağım demiyorum zaten. Beni de, onları da koruyan yasalar hakem heyetinde buluşacak.
THHye gtimek senin hakkın ama boşuna uğraşırsın çünkü sen sadece kendini koruyan kanuna bakıyorsun bunun bir de karşı tarafı var.TBK Madde 30 "Sözleşme kurulurken esaslı yanılmaya düşen taraf, sözleşme ile bağlı olmaz".

Arkadaşlar bence İtopya bu kadar alçalacak ve küçük hesaplar yapacak bir firma değil.

Yani bilerek fiyat düşürüp siteye hit kazandırıp google da üste çıkacak. Sonrasında gelen paraları günlük, gecelik işletecek.

Yapılan insani bir hatanın olduğunu düşünüyorum. tabii ki kanunlar çerçevesinde herkes hakkını aramakta özgür.

Adamlar ciddi ciddi 60binlik oledi 10bin TL'ye alabilecekleri umudunu yaşamışlar şimdi iptal edilince saldıracak yer arıyorlar.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,223,388
Üyeler
198,552
Son üye
ercans55
Geri