Acilinden 75'' Tv Önerisi

bakıyım hocam teşekkürler ses kalitesi vs. olarakta mı aynı ben hiç anlamıyorum tv işinden
İifalcon U95A aynı evet, ben fiyat farkı az diye yine TCL aldım ama fark çoksa neden olmasın panel ses sistemi işlemci aynı çok ufak farklar vardır en fazla.

teşekkürler hocam son kez şöyle sorayım arada 7-8k fiyat farkı var onu saymayalım next mi tcl mi tercih edeyim
Next de TCL panel var, çok farkı olduğunu düşünmüyorum zaten inceleyenler genelde C6K dengi diyor. Ses sistemi de denk seviyede bence (en azından kağıt üzerinde) ve medya işlerini yapan işlemci-RAM de aynı. Yalnız panel ve görüntü optimizasyonu konusunda TCL üstün kalacaktır. Bana göre TV de panel kadar görüntü işlemcisi de önemli, malum her zaman 4K içeriğe erişemiyoruz veya erişsek bile bitrate berbat oluyor. Yıllar önce kullandığım gelişmiş görüntü işlemcili bir TV vardı koca TV de gördüğüm görüntü netken aynı içeriği monitörde izlemeyi denediğimde görüntü çöpe dönüyordu. Ben PS3ün berbat görüntü verdiğini monitöre bağlayınca anlamıştım TV de sırıtmıyordu görüntü işleme sağolsun 😀

Açıkçası Next de görüntü işleme için bir işlemci var mı ve varsa ne seviyede iş yapıyor bilmiyorum ama onu bir araştır.

Next de TCL panel var, çok farkı olduğunu düşünmüyorum zaten inceleyenler genelde C6K dengi diyor. Ses sistemi de denk seviyede bence (en azından kağıt üzerinde) ve medya işlerini yapan işlemci-RAM de aynı. Yalnız panel ve görüntü optimizasyonu konusunda TCL üstün kalacaktır. Bana göre TV de panel kadar görüntü işlemcisi de önemli, malum her zaman 4K içeriğe erişemiyoruz veya erişsek bile bitrate berbat oluyor. Yıllar önce kullandığım gelişmiş görüntü işlemcili bir TV vardı koca TV de gördüğüm görüntü netken aynı içeriği monitörde izlemeyi denediğimde görüntü çöpe dönüyordu. Ben PS3ün berbat görüntü verdiğini monitöre bağlayınca anlamıştım TV de sırıtmıyordu görüntü işleme sağolsun 😀

Açıkçası Next de görüntü işleme için bir işlemci var mı ve varsa ne seviyede iş yapıyor bilmiyorum ama onu bir araştır.
evet nextin yorumlarında bu görüntü işlemenin pekte iyi olmadığını renkleri bozduğunu yazmışlar ben galiba biraz garantiye kaçıp tcl alıcam gibi

Panel olarak fark var Next'in paneli iki kat daha fazla yerel karartma iceriyor 550+. TCL olan 250 yani giris seviyesi. Kullandiklari İslemci ve RAM (SoC) bire bir ayni yani goruntu isleme ayni. Next'in ek olarak TCL'deki 32'ye karsi 64GB Hafizasi var. Next modeli TCL C6K giris seviyesi modelden daha ust bir TV. Next'e Orta-Ust diyebiliriz ve renklerde, parlaklikta bariz farklilik var.

Panel olarak fark var Next'in paneli iki kat daha fazla yerel karartma iceriyor 550+. TCL olan 250 yani giris seviyesi. Kullandiklari İslemci ve RAM (SoC) bire bir ayni yani goruntu isleme ayni. Next'in ek olarak TCL'deki 32'ye karsi 64GB Hafizasi var. Next modeli TCL C6K giris seviyesi modelden daha ust bir TV. Next'e Orta-Ust diyebiliriz ve renklerde, parlaklikta bariz farklilik var.
ben ikisinide alıcam valla en sonunda

Next daha iyi. TCL o fiyati hak etmiyor. En giris seviyesi Mini LED icin fiyati yuksek kaliyor. C6K almak icin 50K'ya inmesi falan gerek yani.

bakıyım hocam teşekkürler ses kalitesi vs. olarakta mı aynı ben hiç anlamıyorum tv işinden
Hocam Nextstar 65IDWP14 ile ilgili burada onca sey yazdı bi aç oku ya, bazı şeyler orada görüldüğü gibi degil. C6k dan veya iffalcon dan iyi olsa o fiyatlara satılıyor mi hic? İnternet ten bal Çinli Ktc firmasının 65I modelinin kullanıyor, bak bakalim o iddia edilen 576 local dimming in ekran nit parlaklik kac kaçmış? Üretici Ktc firması 65O modelinde kac tane Tv üretmiş, bi bak local dimming olnayan, 128 local dimming olan ve 576 olan olduğunu görebilirsin, her birinin nit parlaklik değerinin de ayrı ayri yazmışlar. Bi bak oku, ayrica bak Nextstar in 60 hz olan olan 144 hz olanin kontrast degeri ( 100.00:1) ayni, parlaklık değeri ayni ( 400-80]0) guc tüketim değeri bile ayni fark sadece biri 60 hz digeri 144 hz, biraz araştırın görürsünüz hocam, Nextstarin sattigi 100 inc 1600 local dimming modeli vardi bu da Ktc nin 100I modelidir, orada parlaklik degeri 1600 local dimming opanda 600-2000 dir, Nextstar sitesinde 600-2000 dir. Araştırınca görürsünüz hocam.

Nextstarin görüntü işleme özelliği yoktur, Samsung Lg ,Tcl onca parayi masrafı görüntü işleme Algoritmasına harcıyorum, Nextstar fosun üretim yapar, Tv yi Ktc den baska şeyi baksa yerden alir, birleştir kendi markasını basar satar. Tv nin gercek üretici gibi bir olabilir mi ?
Arkadaş bilmeden sallıyor, 8 gb Hafıza var Tv de, Tvvnin kendi programları sonrası o havadan 4.5 gb kalıyor geriye bunu bile bilmiyor, bununla ilgili şikayet yaşayanlarin yorumlarini hiç okumamış,
Ben diyorum 65u75a , Qled 144 hz özellikleri iyi olani anlatıyorum o diyor u75 , onu bana anlatıyor, komik yani...
Araştırın hocam , sayfada Nextstar 65IDWP14 ile ilgili yorumlarım var, okursunuz.

Hocam teknik detayları yazmışsınız ama ben yazdıklarınızın çoğunu anlamıyorum öyle diyim ekran konularında bilgim yok teşekkürler yine de arkadaşla bir tartışın bakalım :D

Yukarıdaki model U65 Mediatek değil Realtek 2875P mevcut yani iki tane cortex a55 iki tane de cortex a75 var ekstra olarak 8 GB hafiza ve 2 GB RAM ile geliyor yani bu anlattıkların hiçbiri yukardaki televizyon için geçerli değil. Ai Pro falan gec bunlari her firmanin kendi adlandirmasi ve pazarlamasi var bunlar gercek dunyada cok onemsiz seyler. Bu ayarlari duzgun goruntu icin kapatiyoruz zaten yoksa goruntuyu yapaylastiriyor ve ekrandaki herkes AI Slop oluyor. Kendim İffalcon kullaniyorum bu kadar savunmuyorum Next modelleri panel olarak İffalconlae'dan genellikle daha iyi. Sadece islemci olarak geride ama TV'nin en onemli seyi panel kim takar arayuzde daha hizli gezinmeyi bu yuzden İffalcon alacaksa saygim var ne diyim :D Bir de Next'in 65IDWP modeli var mesrla 47K su an ve 500 kusur dimming zone ile ayni fiyattaki rakibi İffalcon'da bulunan 200 kusur dimming zone'a gore cok daha iyi, Bu modelin islemcisi de Pentonic 700. Ben olsam 65IDWP alirim.
Ben 65u75a dan bahsettim, u75 den degil,
U75a nin özellikleri ve artılarıni anlattım.
Nextstar daki 8 gn hafızanin Tv nin üzerinde ki programlar ile geriye 4.5 gb hafıza kaldığını bilmiyorsunuz anlaşılan, bu konudaki bi cok şikayetleri hic okumamışsıniz.
Samsung Lg Tcl Sony milyon dolarlar harcayarak kendi görüntü İşlemci Algoritmalarini geliştiriyorlar, madem bilmiyorsun. Bari fanlığini bu kadar belli etmeyin. Nextstar da görüntü İşlemci yok, Uydu yayınlarıni uspcaling ile 4 k ya yükselme yok, mediatek cipinde ne varsa klasik o var. O da diger markalarin görün işlemcilerim yanında yetersiz kalıyor onlara göre, yeterli olsaydı Samsung Lg ,Tcl milyonlarca doları Arge icin harcamazdi sanrım.
Nextstar 65IDWP14 Tvvsini Çinli Ktc firmasının üretildiğini bilmiyorsun sanırım, gir İnternete bak ,65I modelinin 400-800 nit parlaklik degeri olan modelinin local dimming sayısı kaçmış bi bak. Biraz araştır. Kontrast değerine, nit parlaklik değerine, 15x2+20 hoparlör ses çıkışına bak...60 hz le 144 hz Kontrast, parlaklık değeri, hatta güç tüketim değeri bile aynıdır tek fark biri 60 hz biri 144 hz...biraz araştırın derim.
Iffalcon Tcl üretir, bir kaç sey haric u75a modeli Tcl in p8k ile ayni özelliklerde Tv sidir. 3 GB Ram 32 GB Hafıza vardır, üzerindeki uygulamaları düşünce 27 gb civarinda Hafıza kalıyor. Son 1 yilda 10 un üzerinde yazilim aldi Tcl ve hala alıyor. Nextstar 1 yıldır yaziilim almadık diyen yorumlari hiç okumadınız sanrım, bazi şeyleri bilerek yazmak lazım hocam...

Yazilim guncelleme destegi haric Next her konuda daha ustun. Sadece Yazilim icin TV alinir mi bilemedim.
Ses gucu hariç başka her konuda üstünlüğü yazarsanız iddianın biraz gerçekçi olsun?
576 local dimming demeyin, once O tv nin uretici Ktc. In sitesine bakacaksınız, 128 local dimming de kac nit değeri varmış 576 da kac nit değeri varmış, sonra 100I modeline bakacaksınız 1600 local dimming de nit dgeri kaçmış. Sonra Nextstar sitesine bakacaksınız.
Nextstarin görüntü İşlemcisi bile yok.
DH den gelip burada da Nextstar pazarlamayı birakin derim. Orada neler yaptığınızı okuyoruz...

Nextstar da Samsung Lg Tcl deki görüntü İşlemci yok hocam.
Nextstar Çinli Ktc firmasının 65I modelinin kullanıyor, Aida64 verilerinde de bu görülüyor. Kontrast oranı 100.000:1 , nit parlaklik degeri 400-800, local dimming de 128 gözüküyor hocam. Sizde bi bakin derim

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,224,818
Üyeler
198,845
Son üye
alperenn.

Geri