ahmttunc
80+ Gold
- Reaksiyon skoru
- 4,271
Son dönemde RAM fiyatlarının gereğinden fazla şiştiğini düşünen tek kişi ben değilim sanırım. Micron tarafında yaşanan gelişmeler de bu görüşü destekler nitelikte görünüyor.
Eğer arzın bilinçli olarak kısıtlandığı yönündeki iddialar doğru çıkarsa, bugün gördüğümüz RAM fiyatlarının büyük ölçüde yapay olarak şişirilmiş olduğu ortaya çıkabilir. İddialar doğru çıkmasa bile, rekabetin artması ve piyasanın normalleşmesiyle birlikte RAM fiyatlarının önümüzdeki dönemde daha makul seviyelere inmesi gerektiğini düşünüyorum.
- Şirket yöneticilerinden biri yaklaşık 43 milyon dolarlık, bir diğeri ise yaklaşık 45 milyon dolarlık hisse satışı gerçekleştirdi.
- Bunun yanında Micron, Samsung ve SK hynix'e karşı DRAM arzını bilinçli şekilde kısıtlayarak fiyatları yükselttikleri iddiasıyla toplu dava açıldı. Elbette bu şu an sadece bir iddia ve mahkeme tarafından henüz kanıtlanmış değil. Ancak davanın açılmış olması bile dikkat çekici.
- Diğer taraftan Micron'un en büyük rakiplerinden SK hynix, bu hafta Nasdaq'ta dev bir halka arz gerçekleştiriyor. Analistler bunun yatırımcı ilgisini ve işlem hacmini Micron'dan kısmen çekebileceğini değerlendiriyor.
Eğer arzın bilinçli olarak kısıtlandığı yönündeki iddialar doğru çıkarsa, bugün gördüğümüz RAM fiyatlarının büyük ölçüde yapay olarak şişirilmiş olduğu ortaya çıkabilir. İddialar doğru çıkmasa bile, rekabetin artması ve piyasanın normalleşmesiyle birlikte RAM fiyatlarının önümüzdeki dönemde daha makul seviyelere inmesi gerektiğini düşünüyorum.