180.000 TL'ye Böyle Bir Sistem Toplayabilir Miyim?

onurksc

80+
Reaksiyon skoru
70
Ekran Kartı: Asus RTX 5080 ROG Astral veya MSI GeForce RTX 5080 SUPRIM
İşlemci: AMD Ryzen 9 9950X3D
Anakart: MSI MPG X870E Carbon Wi-Fi AMD AM5 DDR5
Kasa: MSI MPG GUNGNIR 300R AIRFLOW BEYAZ KASA (ELİMDE FAZLADAN VAR)
Sıvı Soğutucu: Arctic Liquid Freezer III Pro 360 ARGB

Ram: 2. el olarak CL26, CL28, CL30 64GB düşünüyorum
Psu: Tavsiyelerinizi bekliyorum
Ssd: Tavsiyelerinizi bekliyorum

Arkadaşlar 180.000 TL bütçem var, bu şekilde bir bilgisayar toplamak istiyorum hertürlü tavsiyelerinizi ve yorumlarınızı bekliyorum.

Ekran Kartı: Asus RTX 5080 ROG Astral veya MSI GeForce RTX 5080 SUPRIM
İşlemci: AMD Ryzen 9 9950X3D
Anakart: MSI MPG X870E Carbon Wi-Fi AMD AM5 DDR5
Kasa: MSI MPG GUNGNIR 300R AIRFLOW BEYAZ KASA (ELİMDE FAZLADAN VAR)
Sıvı Soğutucu: Arctic Liquid Freezer III Pro 360 ARGB

Ram: 2. el olarak CL26, CL28, CL30 64GB düşünüyorum
Psu: Tavsiyelerinizi bekliyorum
Ssd: Tavsiyelerinizi bekliyorum

Arkadaşlar 180.000 TL bütçem var, bu şekilde bir bilgisayar toplamak istiyorum hertürlü tavsiyelerinizi ve yorumlarınızı bekliyorum.
acaba 7800x3d + 5070ti bir sisteme gore
9850x3d + rtx 5080 yapinca alinan performansa gore verdiginiz para birbirini karsilayacak mi ona bakmak lazim.

Açıkcası 9800x3d veya 9950x3d olsa daha iyi olur gibi düşünüyorum
Ne iş yapacaksınız bu bilgisayarla? Yapay zeka veya grafik video edit tarzı işler için mi?

Hocam bu paraları veriyorsanız kimse sana alma demeyecek zaten amacınız oyun da değilmişim yapay zeka için diyorsunuz alabileceğiniz en iyisini alın ama
Sevtiginiz anakart ile bu anakart arası 10k var ve yani ben hiçbir gereklilik görmüyorum.

Ve ya Rog Astral diyorsunuz o kart 100k yani ne bileyim Palit Gaming Pro yerine 25-30k fazla vermeye gerek var mı ben anlayamıyorum. Paranız var tamam ama bu israf gibi geliyor bana.

Diyeceğim tek şey bu.

Son düzenleme:
Hocam bu paraları veriyorsanız kimse sana alma demeyecek zaten amacınız oyun da değilmişim yapay zeka için diyorsunuz alabileceğiniz en iyisini alın ama
Sevtiginiz anakart ile bu anakart arası 10k var ve yani ben hiçbir gereklilik görmüyorum.

Ve ya Rog Astral diyorsunuz o kart 100k yani ne bileyim Palit Gaming Pro yerine 25-30k fazla vermeye gerek var mı ben anlayamıyorum. Paranız var tamam ama bu israf gibi geliyor bana.

Diyeceğim tek şey bu.
Ağ ve bağlantı özellikleri carbonun çok daha iyi diye tercih etmeyi düşünüyordum attığınız anakartı incelediğimde carbonla yarışamıyor bile sanırsam, gpu da ise haklı olabilirsiniz fakat bu tarz markaların soğutma, soğutma bloklarına yapılan çok fazla olumsuz yorum gördüm aslı var mı bilmiyorum tabii ki

Ağ ve bağlantı özellikleri carbonun çok daha iyi diye tercih etmeyi düşünüyordum attığınız anakartı incelediğimde carbonla yarışamıyor bile sanırsam, gpu da ise haklı olabilirsiniz fakat bu tarz markaların soğutma, soğutma bloklarına yapılan çok fazla olumsuz yorum gördüm aslı var mı bilmiyorum tabii ki
"Yarışamıyor" demek artık saçmalık. Ben aradaki 10k farkı vermenin mantığını tartışırken bana atıyorum %90 seviyesindeki anakarta karşılık %78 bir anakartın yarışamayacağını söylüyorsun. Ekran kartı konusunda ise "bu tarz" markaların kötü soğuttuğu 3000 serisinden sonra tamamen algı. Oynayacağı maksimum 3-4 derece.
1000071570.webp
1000071571.webp

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,226,915
Üyeler
199,248
Son üye
Merdoli82

Geri