Bir Ramin Cl'si Sizin İçin Ne Kadar Önemli?

Öncelikle konuyu açarken şunu demek istiyorum üretici/die türü falan karıştırmayın lütfen. Sadece Cl hakkındaki yorumunuzu merak ediyorum. Benim sorum CL üzerine. Mesela tamamen örnek veriyorum: 20kya cl30-32 ram buldunuz 6000mhz bir de 15k cl40 5600mhz ram buldunuz. Hangisini alırdınız? Merak edip konuya gelen olursa diye nedeniyle belirtirseniz sevinirim.
Voltaj ve alt zamanlamaları tek tek ellerimle ayarlayacak kadar önem veriyorum.

Cpu z varda bende onun ram şeyi var mıydı ya? Ben ondan sadece cpu bakıyodum hiç dikkat etmemişim.
5200 veya 5600 MHz çalışan bir bellektir. Ana sitesinde belirtirler ya. Veya CPU-Z'den bakabilirsin.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

1784047594590.webp
1784047603725.webp

hocam benim ki çok kötü beh :D. İnşallah laptopun ramlerden rezillik akmıyodur.

Voltaj ve alt zamanlamaları tek tek ellerimle ayarlayacak kadar önem veriyorum.
Herkesin kendi fikri saygı duyarım. :)

Dostum bal gibi de derim. Ben insanların Cl konusu hakkındaki fikirlerini merak ediyorum. Fikrini beyan etmiyosan gidebilirsin. Hepsini A-Die, B-Die, D-Die,M-Die aldım. Hepsinin die türü aynı. O kadar mesaj yazan oldu bi sen böyle bir tepki gösterdin. Ramin her özelliği önemli kısımlarından biri.
Ben cevabını verdim zaten. O zaman sen bal gibi demeye devam et dostum. İyi forumlar.

Cpu z varda bende onun ram şeyi var mıydı ya? Ben ondan sadece cpu bakıyodum hiç dikkat etmemişim.

Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
hocam benim ki çok kötü beh :D
Bu arada buradakini çarpıyorsun, hızın 2666 MHz DDR4 için ideal ya. Genelde dizüstülerde XMP, EXPO vb. açmıyorlar. Temel frekansta çalışıyor diye biliyorum değişmediyse.

Bende de DDR4 3200 MHz bellekler var.

Bu arada buradakini çarpıyorsun, hızın 2666 MHz DDR4 için ideal ya. Genelde dizüstülerde XMP, EXPO vb. açmıyorlar. Temel frekansta çalışıyor diye biliyorum değişmediyse.

Bende de DDR4 3200 MHz bellekler var.
Nası çarpıyosun hocam tam anlamadım. Ram kısmına ilk defa baktığım için.

Ben cevabını verdim zaten. Bal gibi demeye devam et sen o zaman dostum.
Hocam merak etme benim kendi ram listem bile var. Tek bir ramin markasının modelinin 25 tane farklı skulusunu not ettim. Bunu dememin sebebi yani aklının almayacağı kadar detaylı bir ram listem var. Seni aşağılamak için demiyorum ben biliyorum falan diye. Sadece Die türünün de üreticinin de önemini biliyorum demek istiyorum. İnsanların fikrini öğrenmek istememe rağmen diretiyosun. Gereksiz yani.

CPU-Z 1333 yarısını gösteriyor, iki ile çarpınca net değeri gösteriyor. Zaten yanında da paranteiz içinde yazmış. Ayrıca görev yöneticisindeki bellek kısmı net çalıştığı hızı gösteriyor.
O zaman idare eder ya. Hiç oc uğraşmadığım için 2700de kalmıştır bence. Artık da uğraşmaya gerek yok 10 gün için :D eyvallah.

Çünkü kullanım amaçları farklı. Tabii arada bi iki rastgele sallayan oluyor ama asıl olarak çıkan bu fark: Kullanım amacı ve bir adam çok dikkatli bir şekilde performans farkına bakarken öbürü işten gelip 2 saat oynayıp çıkıyor. Bundan da farkediyor. Yani sen Ramin Cl'sinden çok kendin nasıl bir kullanıcısın önce onu öğrenmelisin.
ben fps ve düşük gecikme için herrrşeyi yaparım

Hocam merak etme benim kendi ram listem bile var. Tek bir ramin markasının modelinin 25 tane farklı skulusunu not ettim. Bunu dememin sebebi yani aklının almayacağı kadar detaylı bir ram listem var. İnsanların fikrini öğrenmeme rağmen diretiyosun. Gereksiz yani.
Kendimi fikrimi yazdım zaten cl değeri hakkında. Ayrıca 25 tane farklı not kısmı ne alaka anlamadım.

Kendimi fikrimi yazdım zaten cl değeri hakkında. Ayrıca 25 tane farklı not kısmı ne alaka anlamadım.
Detaylı demek istedim. Sku/seri numarası. Her neyse çok önemli değil. Kısaca yani gereksiz bir tartışma içindeyiz.

Öncelikle konuyu açarken şunu demek istiyorum üretici/die türü falan karıştırmayın lütfen. Sadece Cl hakkındaki yorumunuzu merak ediyorum. Benim sorum CL üzerine. Mesela tamamen örnek veriyorum: 20kya cl30-32 ram buldunuz 6000mhz bir de 15k cl40 5600mhz ram buldunuz. Hangisini alırdınız? Merak edip konuya gelen olursa diye nedeniyle belirtirseniz sevinirim.
Cl gecikme değeri oluyor cs valo tarzı oyunlarda cl önemlidir x3d de frekans çok önemli değildir diye hatırlıyorum cl ne kadar düşükse islmeci önbellek için ram e gittiğinde cl ne kadar düşükse ramden o kadar kısa sürede ayrılıyor ne böylelikle hem fps artıyor hemde gecikme düşüyor hikayeli oyunlar fps harici oyunlarda gecikme çok önemli değildir çünkü çok işine yaramaz ama valo cs gibi oyunlarda önemlidir hatta bazı insanlar frekansı düşüp cl degerini 28 yapıyor x3d olduğu için MHz ye cok ihtiyaç olmuyor x3d olunca frekans çok önemli olmuyor diye biliyorum ben yani hikayeli oynuyorsan sadece cl ye takılma ama cs valo icin ae fps oyunları içinse ve bütçen el veriyorsa cl yi 30 sec patriot viper şuan en ucuz cl30 ram indirimsiz

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,226,668
Üyeler
199,207
Son üye
Senorproleter

Geri