AMD Ryzen 5 5600 Overclok Yardım

Al bu da sana gold silikon 5600 işlemci, prime95 smallfft testinde bile çekğirdekler max boost hızında çalışıyordu ama elle aynı çarpan ve voltaj verince patlıyordu.

Dostum yapacağın şey statik overclock değil o devir kapandı artık. Sen önce beni dinle gir curve optimizere watt limitlerine ellemeden negatif curve değerlerini 10 15 şeklinde 5er 5er arttırarak git, yapacağın testler de p95 smallfft 30 dakika üstüne bir tur da corecycler. Testi geçtikte değeri arttır.
hocam adam deniyor zaten
hocam dediğim gibi bir çok etken var fakat anakartınıza bakıldığında yine giriş seviyesi sayılacak bir anakart ve çok güçlü vrm yapısı sunmuyor. Üstteki kart ile hemen hemen yakın güç beslemesi var. arkadaşa bahsettiğim gibi denemeler yapılabilir. Fakat benim dediğim sabit frekans (tam OC) yerine böyle anakartlarda forumdaki diğer arkadaşların bahsettiği gibi pbo2 ile curveoptimizer (benim sahte OC olarak adlandırdığım) olay daha sağlıklı (anakartın kendini dengelemesi) olacaktır. Seçim sizin. Seviyorsanız deneyin 5-10 kez shut down yiyince bilgisayarınıza bir şey olmaz merak etmeyin sadece güvenli sınır olduğu için zarar görmemek için kapatıyor zaten. bilginiz olsun
zaten burada belirttim sağlıklı olanın ne olduğunu ters bir şey yok

hızı 4.6 yapıp voltajı 1.3 yaparsam çalışıyor 1.25 de kapanıyor direk voltaj yukarı gittikçe mi sıkıntı olur aşağı gittikçe mi vram için
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

hızı 4.4 yapıp voltajı 1.2 yaparsamda kapanıyor bilgisayar ryzen masterda
Statik OC için LLC ayarı ile oynaman gerek. Nasıl bir hız bekliyorsun bilmem ama başarılı olsan bile yine tatmin etmeyebilir %10 daha koyarsın anca, üstelik çok çekirdek kullanabilen oyunlarda fazla güç çeker.

Statik OC için LLC ayarı ile oynaman gerek. Nasıl bir hız bekliyorsun bilmem ama başarılı olsan bile yine tatmin etmeyebilir %10 daha koyarsın anca, üstelik çok çekirdek kullanabilen oyunlarda fazla güç çeker.
O zaman hiç elleyip riske atmaya gerek yok eldeki PC den de olmiyim yeni topladım bunu da ikinci elden

O zaman hiç elleyip riske atmaya gerek yok eldeki PC den de olmiyim yeni topladım bunu da ikinci elden
PBO'dan +200 verip 102 veya 103 MHz BCLK ile 4.7 GHz'yi zorlayabilirsin işlemcine zararı olmaz bunun. 103 MHz kararlı olmayabilir ama 102 garanti çalışır diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
PBO'dan +200 verip 102 veya 103 MHz BCLK ile 4.7 GHz'yi zorlayabilirsin işlemcine zararı olmaz bunun. 103 MHz kararlı olmayabilir ama 102 garanti çalışır diye düşünüyorum.
Nebi abi buraya bunu yazıp videoyu attığını görse döver seni. :D

Hocam işlemcisine zararı olmaz ama 4.650 ile 4.7 arasıda bir fark hisstemez ayriyetten 102 103 mhz ile ram ayarları ve ssd de hızlancağı için başka sorunlar doğurmazmı arkadaş benim şahşi fikrim olarak işini pbo ile yapıp ram mhz ve subtimings yapmalı 1080 p de ram zamanlamanalarını sıkıştırmak çok şeyi değiştiriyor örnek olarak kendi ayarlarım

Ekler

• IMG_2414.webp
    IMG_2414.webp
    1.2 MB · Hit: 10
Hocam işlemcisine zararı olmaz ama 4.650 ile 4.7 arasıda bir fark hisstemez ayriyetten 102 103 mhz ile ram ayarları ve ssd de hızlancağı için başka sorunlar doğurmazmı arkadaş benim şahşi fikrim olarak işini pbo ile yapıp ram mhz ve subtimings yapmalı 1080 p de ram zamanlamanalarını sıkıştırmak çok şeyi değiştiriyor örnek olarak kendi ayarlarım
Bence bendeki ram çok dandik buna overclok yapilmaz herhalde

102'de SSD sorunu olmuyor ben de yok en azından. 103'te kullanıyorum direkt. Bellek çarpanı en basit konu onu da düşürecek elbette videoda gerekli uyarıları geçiyor zaten Nebi Akgün. Bunların hepsi yapılabilir yine benim dediklerime zıt değil.

Bence bendeki ram çok dandik buna overclok yapilmaz herhalde
Varmı hocam fotorafları kutusunun veya kendilerinin doğrudan seri numaraları lazım hangi chip bilmemne için fotoları varsa sınırlarını söyleyebilirim ve drr4 de neredeyse her bellek 1/1 modda 3600 mhz görüyor

102'de SSD sorunu olmuyor ben de yok en azından. 103'te kullanıyorum direkt. Bellek çarpanı en basit konu onu da düşürecek elbette videoda gerekli uyarıları geçiyor zaten Nebi Akgün. Bunların hepsi yapılabilir yine benim dediklerime zıt değil.
Hocam bu ayar pek kurcalanmaya gelmiyor ve nebi hocam dediğiniz 9950x3d 2 yi öven arkadaş değilmi acaba benmi yanlış hatırlıyorum

Varmı hocam fotorafları kutusunun veya kendilerinin doğrudan seri numaraları lazım hangi chip bilmemne için fotoları varsa sınırlarını söyleyebilirim ve drr4 de neredeyse her bellek 1/1 modda 3600 mhz görüyor

Hocam bu ayar pek kurcalanmaya gelmiyor ve nebi hocam dediğiniz 9950x3d 2 yi öven arkadaş değilmi acaba benmi yanlış hatırlıyorum
Attığım videodaki kişi Nebi Akgün. BCLK neden bu kadar göz korkutuyor onu da anlamıyorum. Neyse konu sahibi ne yaparsa yapsın ben önüne sundum gerekli rehberi kendisine kalmış yapıp yapmamak. Zaten bellek ayarı dahil hepsini yapsa da "hissedilir" olarak tabir edilecek bir fark oluşmaz uğraşıp uğraşmamak kendisine kalmış.

https://www.hepsiburada.com/adata-c...fmpah5v_1fmqteof&adj_campaign=akakce&v=1.77.3 ramlar bu hocam

özellikleride bunlar

Ekler

• 1.webp
    1.webp
    74.9 KB · Hit: 10
  • 2.webp
    2.webp
    78.8 KB · Hit: 11
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular