Bir Ramin Cl'si Sizin İçin Ne Kadar Önemli?

Bu konu niye 12 sayfa uzamış bide daha dün açıldı kim neyi tartıştı bu kadar MSKDKDKELSL

Beyler cl’i genelde çok fark etmez yani tabi önemli ama duruma bağlı örneğin birebir aynı ram ama biri cl30 diğeri cl40 arasındaki fiyat farkı 200-300tl ise alınabilir ama diper türlü çok’da fark etmez

Yani mesela konudaki arkadaş demişki cl 30 20K, cl 40 ise 15K la arada 300-500 de yok tam 5K fark var şimdi az beynimizi kullanmaya davet ediyorum sizleri sizce o artan 5K ile işlemci’nin daha üstü modelini almak perfromansı çok ama çok daha fazla artırmaz mı ? Veya aldığımız ekran kartına ekleske o parayı yine aynı modeli ama farklı bir marka veya markanın daha üst bir serisini alırız bu sayede ekran kartı çok daha serin çalışır ve ekstra olarak daha güzel gözükür vs… ya en kötü o parayla setup’a veya odaya aksesuar alınır daha güzle gözüksün diye vs…
Yani kısaca arada 3-5 K gibi bir fark varsa ister cl’i ister markası stersende mhz 6000mhz değilde 5600-5400Mhz olsun yinede alınmaz o para daha farklı şeylere harcanarak setup’ın performansı’nı veya görünüşü çok daha iyi hale getirebilir ramler f/p dengesi olarak o kadar fark etmiyor yani PC’de verdiğin fiyatın karşılığını en az aldığın parça ram dir

Son düzenleme:
Bu konu niye 12 sayfa uzamış bide daha dün açıldı kim neyi tartıştı bu kadar MSKDKDKELSL

Beyler cl’i genelde çok fark etmez yani tabi önemli ama duruma bağlı örneğin birebir aynı ram ama biri cl30 diğeri cl40 arasındaki fiyat farkı 200-300tl ise alınabilir ama diper türlü çok’da fark etmez

Yani mesela konudaki arkadaş demişki cl 30 20K, cl 40 ise 20K la arada 300-500 de yok tam 5K fark var şimdi az beynimizi kullanmaya davet ediyorum sizleri sizce o artan 5K ile işlemci’nin daha üstü modelini almak perfromansı çok ama çok daha fazla artırmaz mı ? Veya aldığımız ekran kartına ekleske o parayı yine aynı modeli ama farklı bir marka veya markanın daha üst bir serisini alırız bu sayede ekran kartı çok daha serin çalışır ve ekstra olarak daha güzel gözükür vs… ya en kötü o parayla setup’a veya odaya aksesuar alınır daha güzle gözüksün diye vs…
Yani kısaca arada 3-5 K gibi bir fark varsa ister cl’i ister markası stersende mhz 6000mhz değilde 5600-5400Mhz olsun yinede alınmaz o para daha farklı şeylere harcanarak setup’ın performansı’nı veya görünüşü çok daha iyi hale getirebilir ramler f/p dengesi olarak o kadar fark etmiyor yani verdiğin fiyatın karşılığı ramde az oluyor vs…
Hocam, en iyisi patriot viper venom alınıp geçilsin. En f/p ram bence. Fiyatı zaman zaman 10k'ya düşüyor.

1784099996161.webp

Hocam, aktif soğutma lazım cl 26 değeri için, 2 adet 8 cm lik fan alıp stand-off ile yükseltebilirsiniz. Cl 30 üstü varsa cl 26 zorlar ama denemekte fayda var. 6000 mhz cl 28 bile iyidir bence.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Mavi forumda konusu açarsanız Ayhan hocamla elimden geldiğince yardımcı oluruz. Ben, Ayhan hocam ladar bilgili değilim, kendisi bu işe yıllarını vermiş birisi olduğundan size daha iyi yardımcı edecektir. Kendisi 6600 mhz cl 26 veya 24'de çalıltırıyordu ramleri.
Hocam konu açacak bir fikir yok aklımda ama şu geldi aklıma. Techolaya üye değilimde. Üye olup bu konunun aynını açsam aynı ilgiyi görür mü sence? Sen orayı kullandığından bilirsin.

Hocam gayet mükemmel bir bilgi akışı var inanın. Tartışma geçmedi nerdeyse hiç.

Hocam, en iyisi patriot viper venom alınıp geçilsin. En f/p ram bence. Fiyatı zaman zaman 10k'ya düşüyor.

Alıntıyı görüntüle
Aynen. Kesinlikle katılıyorum.
örneğin çok ünlü patriot viper ramler A-die geliyordu şimdi h-die gelmeye falan başlamış krizden sonra.
Bu olay sıkıntı ama.

Alıntıyı görüntüle

Yani hocam yalan olmasın pc piyasasını RTX 5000 serisi çıktıktan sonra bıraktım ben zaten RX 580 4GB kullanıyorum benim neyime piysayı teknolojiyi takip etmek diye düşünüp artık zaman kaybetmekten vazgeçtim yani bu yüzden bir şey diyemem ram piyasası ne oldu hangi ürünler var f/p olarak bilmiyorum

Ben en son ram’lere baktığımda patriot viper 16GB /6000mhz/CL30 1.799TL ye görmüştüm indirimde falan diye hatırlıyorum yani o zaman tartışmasız en iyi seçenekti (bide galiba A-die idi galiba yani cl28-26 vs. Yapabilirdin oc ile muhtemelen ama şimdi bilmiyorum

Yani hocam yalan olmasın pc piyasasını RTX 5000 serisi çıktıktan sonra bıraktım ben zaten RX 580 4GB kullanıyorum benim neyime piysayı teknolojiyi takip etmek diye düşünüp artık zaman kaybetmekten vazgeçtim yani bu yüzden bir şey diyemem ram piyasası ne oldu hangi ürünler var f/p olarak bilmiyorum

Ben en son ram’lere baktığımda patriot viper 16GB /6000mhz/CL30 1.799TL ye görmüştüm indirimde falan diye hatırlıyorum yani o zaman tartışmasız en iyi seçenekti (bide galiba A-die idi galiba yani cl28-26 vs. Yapabilirdin oc ile muhtemelen ama şimdi bilmiyorum
Hocam zevk için araştırılıyor ya. Bende 12 yıllık 1050ti 4gb var. Yakın zamanda 3060 laptopa geçicem. Değişen bişey olmayacak yine araştırıcam çünkü çok zevkli bu konuları öğrenmek. İnanılmaz hoşuma gidiyor.

Hocam zevk için araştırılıyor ya. Bende 12 yıllık 1050ti 4gb var. Yakın zamanda 3060 laptopa geçicem. Değişen bişey olmayacak yine araştırıcam çünkü çok zevkli bu konuları öğrenmek. İnanılmaz hoşuma gidiyor.
Başta öyle ama 3-4 yıl sonra sıkıyor artık. ne demek istediğimi anlayacaksın bir gün merak etme, artık beni ilgilendirmiyor yani o teknolojiye erişemiyorum bile neden saatlerce araştırıp zaman kaybediyorum diyeceksin

Yani şahsen zaman gerçekten çok önemli bir şey mesela sanki daha dünyaya geleli 1 yıl olmuş gibi hissediyorum yani daha düne kadar çoluk çocuktuk boş boş pembe dünyamızda dert ve tasa olmadan eğleniyorduk şimdi bakıyorum askerlik yaşım vs. Gelmiş bir kaç seneye kariyer evlilik hayattta kalma bilmem ne dönemi derken bi bakmışız yaşlanmışız la daha dün gençtik eğleniyorduk ne oldu bana diyecez bence

Yani kısaca bende sizin gibi çok araştırıyordum zamanında araştırmayı seviyordum (2016’dan beri teknoloji vs. İle iç içeydim çok seviyordum vs…) sadece teknoloji değil tarih ve daha bir çok şey ama fark ettim ki zamnımı gereksiz detaylara girerek kaybetmişim yani araştırma yaparken çok detaya girmeye veya detaylarda çok zaman kaybetmeye gerek yok mesela şuan keşke o kadar boş hayatıma katkısı olmayan bir gün unutacağım detaylı araştırmalar yerine kendimi daha da geliştirdeydim bir şeyler yapmaya çalışsaydım vs. Diyorum

Yani araştırma yapın ama detaylarda zaman kaybetmeyin veya çok detaya girmeyin şuan Aİ var zaten öyle saatlerce internette gezinmek yerine Aİ sorun temel şekilde özet geçsin size ve geçin o konuyu vence en iyisi bu

Başta öyle ama 3-4 yıl sonra sıkıyor artık. ne demek istediğimi anlayacaksın bir gün merak etme, artık beni ilgilendirmiyor yani o teknolojiye erişemiyorum bile neden saatlerce araştırıp zaman kaybediyorum diyeceksin

Yani şahsen zaman gerçekten çok önemli bir şey mesela sanki daha dünyaya geleli 1 yıl olmuş gibi hissediyorum yani daha düne kadar çoluk çocuktuk boş boş pembe dünyamızda dert ve tasa olmadan eğleniyorduk şimdi bakıyorum askerlik yaşım vs. Gelmiş bir kaç seneye kariyer evlilik hayattta kalma bilmem ne dönemi derken bi bakmışız yaşlanmışız la daha dün gençtik eğleniyorduk ne oldu bana diyecez bence

Yani kısaca bende sizin gibi çok araştırıyordum zamanında araştırmayı seviyordum (2016’dan beri teknoloji vs. İle iç içeydim çok seviyordum vs…) sadece teknoloji değil tarih ve daha bir çok şey ama fark ettim ki zamnımı gereksiz detaylara girerek kaybetmişim yani araştırma yaparken çok detaya girmeye veya detaylarda çok zaman kaybetmeye gerek yok mesela şuan keşke o kadar boş hayatıma katkısı olmayan bir gün unutacağım detaylı araştırmalar yerine kendimi daha da geliştirdeydim bir şeyler yapmaya çalışsaydım vs. Diyorum

Yani araştırma yapın ama detaylarda zaman kaybetmeyin veya çok detaya girmeyin şuan Aİ var zaten öyle saatlerce internette gezinmek yerine Aİ sorun temel şekilde özet geçsin size ve geçin o konuyu vence en iyisi bu
Çok güzel değinmişsiniz konuya. En iyisi bilgisayarı topladıktan sonra keyfine bakacaksın, yeni sistem kurmak istersen araştırırsın zaten.

Hocam şöyle ama İnstagramda oturup saatlerce reels kaydırmaktansa günlük 1-2 saat hadi bilemedin 3 saat girip forumlarda takılmak hem daha faydalı hem de daha güzel geliyor.

harbiden x3d işlemcilerde fark neredeyse hissedilmiyor

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,227,022
Üyeler
199,267
Son üye
Muslera

Geri