50.000 TL'ye Kadar iPhone Önerisi ?

Yphen

80+ Silver
Reaksiyon skoru
612
Selamlar herkese, şu an güncel olarak iPhone XS Max kullanıyorum. Lakin bataryası %77 hem şarjı çok hızlı bitiyor. Hem telefonda donma ve kasmalar da mevcut. Yüksek bir model almak istiyorum bulunduğum şehirde fazla telefoncu olmadığı için ve bütçem de fazla olmadığı için iPhone 15 veya 16e düşünüyorum. Biraz araştırma yaptım ve 16E'nin fiyatını hak etmediğini A18 çipinin kırpılmış olduğunu ve 13'ün yenilenmiş hali gibi olduğunu gördüm. Okudum 15 almak geçiyor aklımdan. İkinci elde 14 Pro Max veya 14 Pro baktım ama yok maalesef olanlar da yurt dışı ben yurt dışı kullanmak istemiyorum. Fikirleriniz görüşleriniz nelerdir?

Sıfır iPhone 15
Sıfır iPhone 16e
Sıfır iPhone 17e
İkinci el temiz bataryası orj ile değişmiş iPhone 12 PM
İkinci el temiz garantisi devam eden iPhone 16

bunlardan hangisini almam daha sağlıklı olur?

Selamlar herkese, şu an güncel olarak iPhone XS Max kullanıyorum. Lakin bataryası %77 hem şarjı çok hızlı bitiyor. Hem telefonda donma ve kasmalar da mevcut. Yüksek bir model almak istiyorum bulunduğum şehirde fazla telefoncu olmadığı için ve bütçem de fazla olmadığı için iPhone 15 veya 16e düşünüyorum. Biraz araştırma yaptım ve 16E'nin fiyatını hak etmediğini A18 çipinin kırpılmış olduğunu ve 13'ün yenilenmiş hali gibi olduğunu gördüm. Okudum 15 almak geçiyor aklımdan. İkinci elde 14 Pro Max veya 14 Pro baktım ama yok maalesef olanlar da yurt dışı ben yurt dışı kullanmak istemiyorum. Fikirleriniz görüşleriniz nelerdir?

Sıfır iPhone 15
Sıfır iPhone 16e
Sıfır iPhone 17e
İkinci el temiz bataryası orj ile değişmiş iPhone 12 PM
İkinci el temiz garantisi devam eden iPhone 16

bunlardan hangisini almam daha sağlıklı olur?
bence iphone 17 almıyorsan iphone alma
yine de alacağım diyorsan 17e al

17e alabilirsin veya ikinci el alırsan 15 pro falan geliyor sanırım

bence iphone 17 almıyorsan iphone alma
yine de alacağım diyorsan 17e al
O kadar bütçem yok bu e serisine pek içim ısınmadı kırpılmış çip olduğunu söyleyenler var yani A18 ama gücü azaltılmış hali diyorlar o yüzden içim ısınmadı.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

17e alabilirsin veya ikinci el alırsan 15 pro falan geliyor sanırım
Bulunduğum şehir de maalesef 15 Pro falan yok 15 var bide işte şansıma 16 çıktı 55.000 TL

16 çıktı 55.000 TL
Sıfırı o para değil mi :D

1784108059117.webp

kırpılmış çip olduğunu söyleyenler var
bi tane gpu çekirdeği kapatılmış, senin günlük kullanımında %1 bile fark etmeyecek bir şeye bu kadar takılmana gerek yok

2. eli değer koruyor işte sıfırından daha pahalı nerdeyse
40 küsüre rahat bulursun bence sahibindende, bu paraya bunu almak bence enayilik sıfırı 55 binken. değer korumakda değil bu tüketim malı tüketim malı niye değer korusun niye millet yatırım için iphone aldığını düşünüyor anlamıyorum, 50 bini faize atsa zaten ayda 2 bin getirisi olcak koyduğu fiyata bak yazık

bimde 59k ve hala değmez 60hz 128 gb telefona bu para, bunun 256 gb'ı ile 17 nin 256 gb'ı aynı para ve aralarında uçurum var

40 küsüre rahat bulursun bence sahibindende, bu paraya bunu almak bence enayilik sıfırı 55 binken. değer korumakda değil bu tüketim malı tüketim malı niye değer korusun niye millet yatırım için iphone aldığını düşünüyor anlamıyorum, 50 bini faize atsa zaten ayda 2 bin getirisi olcak koyduğu fiyata bak yazık

bimde 59k ve hala değmez 60hz 128 gb telefona bu para, bunun 256 gb'ı ile 17 nin 256 gb'ı aynı para ve aralarında uçurum var
Ne alıcam hocam ben çok kararsız kaldım 1 defa alıcam uzun süre kullanıcam neredeyse 5-6 yıl kullanmak istiyorum ama karar veremedim.. :peeposad:

Ne alıcam hocam ben çok kararsız kaldım 1 defa alıcam uzun süre kullanıcam neredeyse 5-6 yıl kullanmak istiyorum ama karar veremedim.. :peeposad:
73 bine çıkıyorsa iphone 17 al bimden gidip, 6 7 sene rahat götürür. 50 binse bütçe 17e al

73 bine çıkıyorsa iphone 17 al bimden gidip, 6 7 sene rahat götürür. 50 binse bütçe 17e al
Bütçem 50K hocam da diğer forumlarda da araştırıp okudum biraz 17e 256 GB değilse almayın 16e ile aralarında çok fark yok gereksiz fiyat farkı vermeyin diyorlar. Benim telefonumla işim ara sıra instagrama story atmak görüntülü konuşma hem iş hem arkadaşlarım gereği hem de şarjının uzun süre gitmesi ısınma problemi vs olmaması.

Bütçem 50K hocam da diğer forumlarda da araştırıp okudum biraz 17e 256 GB değilse almayın 16e ile aralarında çok fark yok gereksiz fiyat farkı vermeyin diyorlar. Benim telefonumla işim ara sıra instagrama story atmak görüntülü konuşma hem iş hem arkadaşlarım gereği hem de şarjının uzun süre gitmesi ısınma problemi vs olmaması.
17e en düşük 256 gb ile geldi zaten 256 değilse almayın diyen hiçbir şeyden anlamıyor 16e ile aralarında çok fark yok diyen de anlamıyor. işlemci farkı 256gb farkı ve ceramic shield 2 var

ve sanırım ram farkı

17e zaten 256 gb modelden başlıyor, fiyatı ondan yüksek
ama 128 gb ve 256 gb arasında iphone olunca neden 8k fiyat farkı oluyor aklım onu almıyor
(16e 128 ve 256 gb fiyat farkı)
iphone 17 almak en mantıklısı, ondan sonra 16e 17e daha mantıklı ama kısılmış modeller sonuçta, dinamik ada yok kamerası sensörü daha kötü ve tek, ekranı daha kötü ama iphone, pil süresi iyi işlemcisi iyi başka espirisi yok

Geri