Yani benimde cok inanasım gelmiyor ama bizzat annem gördüğünü söylediğini için arada kaldım.Geldilerse neden bizden saklanıyorlar veya niye hep amerikada rusyada vb anlaşma yapmışlar gibi lanse ediliyor ilginç gerçekten.Buarada din konuları devam edicek usta sadece ara verdim biraz.
Ya kardeşim yıl olmuş 2026 hala Allahin kanıtı yok isteyen inanmaz mi diyonuz ya o düşünce zibilyon tane örneklerle çürütüldüAllah'ın varlığı kanıtlı değil ki. Varlığına dair kesin bir kanıt yok. O yüzden inanıp inanmamak herkesin kendi tercihidir, isteyen inanır isteyen inanmaz.
Kanka sen dine saldırı görmemişssin.Misal birisi cıkıp ya bu müslümanlarda varya...diyip başlarsa veya bu ayetler tam bi..... aklı olan inanmaz..vb diyen olursa buna dine saldırı diyebilirsin.Kardeşim bak benim dışımdada art niyetle dini konu açmak yerine böyle konular açmana sevinenler var yani amacın ney tekra rbaşlayacam demişssin napıyon regabait yordu da mola mı verdin kardeşim yapma yorma bizi milletin aklını bulandırma gel bu tarz düzgün tartışmaya açık konular aç illa din toplum konusu açacaksan ahlak anlayışı gibi konular aç gidip dine saldıran değil yani insanları kendine düşman etmek yerine düzgün konu aç dost ol ne gerek var regabait konu açmaya XD
Zibilyon tane örnek Allahin varlığının kanıtı değil. Birseyin olup olmadığının kanıtı olmadanda saptanabilmesi. Bu bilgi felsefesi olarak geçer ve yüz yıllardir bu tartışılır.Madem zibilyon tane çürütme ve kesin kanıt var diyorsun, o zaman en güçlü kanıtını paylaş. Benim bildiğim kadarıyla Allah'ın varlığı da yokluğu da bilimsel olarak kesin şekilde kanıtlanmış değil. Bu yüzden inanmak ya da inanmamak kişisel bir tercihtir.
Kanka sen dine saldırı görmemişssin.Misal birisi cıkıp ya bu müslümanlarda varya...diyip başlarsa veya bu ayetler tam bi..... aklı olan inanmaz..vb diyen olursa buna dine saldırı diyebilirsin.
Ben ise ortaya 1 ayet ve 1 iddia atıyorum ve bu ayet hatalı diyorum.Ayet böyle diyor, bilim ise şöyle diyor bu ikisi birbiriyle çelişiyor sizce sebebi ne diyorum.Bunun bi öğrencinin din kültürü hocasına soru sormasından hiç bir farkı yok.Kuranda mucize buldum veya ateizm çürümüştür diyip sağda solda video atanlar nasılki ateizme saldırı sayılmıyorsa dinde hata buldum bakın bu ayetler çelişkili demekte dine saldırı değildir.Güzelce yazdığım halde insanlar konu altında herşeyime küfür ediyorlar asıl saldırı o.Bazende şansa senin gibi normal tartışabilen üç beş kişi çıkıyor.Sen söyle bana kanka açtığım konuyu daha nasıl yumuşatayım zaten içinde allaha küfür yok dine hakaret yok hangi cümlem dine saldırı onu söyle bana ki değiştiriyim seni kırcak değilim.Eğer olsaydı 3 yıldır perma banı yemiştim.Kaç kere mehmet yılmazla bile konuştuk oda dediki bari 1 konu aç araya zaman koy dedi bizde anlaştık.
Demek istediğini çok iyi anladım.Şimdi neye inanacağını bilmeyen birisi yani arada kalmış birisi bu dediğini yapar, ayetin acaba doğru manası ne bi araştırıyım insanlara sorayım der.Fakat ben zaten kararımı vermişim ben müslüman değilim artık.O yüzden bu kitabın doğru olmadığına büyük oranda eminim.Şimdi mantıklı bi cevap aldıysan kabul etmek zorundasın diyorsun da bu cevap kime göre neye göre mantıklı film burda kopuyor zaten kanka ? Yani hem benim hemde karşı tarafın tartışmayı istediği kadar uzatma hakkı vardır birbirine küfür etmeden.Ben şuan sana kalkıpta dersem ki ''kanka bu cevap aşırı mantıklı hala kabul etmiyorsan senin amacın başka vb'' ben ozamn fasist olurum.Çünkü bir cevabın mantıklı olup olmayışı öznel birşeydir kimseye dikte edilemez.Verilen cevapları tamam anladım diyip kabul etsem zaten müslüman olurdum zaten dimi ? Yani verilen mantıklı cevapları kabul et yoksa senin yaptığın ragebait oluyor demen saçma çünkü 1 soruya 5 farklı cevap veriyorsunuz olum hangi cevabı kabul ediyim.Benim amacım sadece bu hatalı ayetlerin(bana göre öyle) nasıl yorumladığınıza bakmak ve verilen cevapları mantık süzgecimden geçirmek.Eğer mantıklı gelirsede o soruyu benim hatalar listemden silmek ve sonraki konuya geçmek.Ben zaten bazı sorularımın cok sacma olduğunu farkettim mesela ve buraya hiç konusunu bile açmadan 200 soru arasından bi 50-60 tanesini sildim.Öncelikle dine saldırı sadece küfür vs. İle olmuyor hocam zaten küfür etmek gibi açık saldırı yaparsan banını yer gidersin tekrar hesap açar saldırır tekrar ban yer giderdin vs… yani bu yüzden zaten kimse gelip direk küfürle saldıramıyor ya bu forumda vs…
Saldırının farklı çeşitleri vardır mesela ülke ler aradı savaşta toplumu bölmek/bölücülük te bir saldırdır veya ortaya fitne sokup müslümanı müslümana kırdırmak veya halkı padişaha karşı isyana getirmek vs. Saldırıdır Daha saymadığım bir çok saldırı yöntemide var
Gelelim senin saldırına senin ki “Art niyetli konu açma” bak her konundada diyorum sana şimdi gerçekten öğrenmek doğruyu bulmak için konu açsan sorun yok tartışılır aklına yatarsa tamam abi anladım teşekkürler der geçersin aklına takılan başka bir şey varsa onuda yine konu açar sorarsın ama sen kendin daha önce bir konuda “islamı öğrenmek veya doğruyu bulmak gibi bir amacım yok amacım tartışma ortamı oluşturup tartışmak “ gibisinden bir şeyler dedin yani açıkça amacının sadece saatlerce insanlarla tartışmak olduğunu dopruyu blmamk olduğunu ve bu yüzden “verilen hiç bir cevabı kabul emreyeceğini ve ermek zorunda olmadığını söyledin” işte o zaman bu tartışma değil regabit olur
Anlatabiliyor muyum yani eğer biri mantıklı bir cevap verdiyse ve işi uzattıp saçmalamadan mantıklı bir çürütme yöntemin yoksa cevapta akla yatıyorsa kusura bakma ama kabul etmek zorundasın veya en azından tamma anlarım diyip bitirmek zorundasın yanlış anlama bu din özelinde ebir şey değil genel olarak tartışma dediğimiz şeyin kesin bir kuralıdır yani mantıklı akla yatan bir cevap aldıysan ya kabul edecen yada tamam anladım diyip bilgi hazinene ekleyecen artık sonrası sana kalmış onu düşünürsün araştırrırsın sonra kabule dersin yada aklında kalır vs. Ama tartışma orada biter ama snein sorunun işi bilerek yokula sürüyorsun sana verieln manttıklı cevaplara çok saçma ve mantıksız cevap veriyor ve cevaplarını mantıklı sanıyorsun çünkü niyetin doğruyu öğrenmek değil o ayeti kesin olarak yalanlamak buda tartışma değil dine saldırı oluyor hocam
He diyorsanki tamam artık işi yokuşa sürmeyecem amacım doğruyu bulmak olucak saçma mantıksız şeyler söylemicem yani yazarken bir daha düşünecem objektif şekilde tartışmayı ayet yalanlamak üzerine değilde onun gakkında fikir edinmek doğrusunu öğrenmek veya gerçekten mantıklı bir açıklaması var mı öğrenmek için açacağım ona göre hareket edeceğim vs. Dersen işte o zaman sevdiğimiz düzgün bir kardeşimiz olursun umarım bu yazdıklarımıda yanlış anlamazsın en doğru şekilde anlarsın
Abuzer abi sanırım gıda ürünlerine senin yaptığın pudra şekerinden ekliyorlarYaw Allaha inanmiyon ufoya mi inaniyon
Yaw benim maldan kullansalar bizzat tanisirlardi uzaylilarla o derece etkili. Gidip o zürriyetsiz erdalin çakma malını kullaniyolar zeka geriliği yapıyor.Abuzer abi sanırım gıda ürünlerine senin yaptığın pudra şekerinden ekliyorlar![]()