Am5 Geçmeyi Düşünüyorum İşlemci Seçmekte Kararsız Kaldım.

ardovsky

80+
Reaksiyon skoru
2
Bütçe
40000
Mevcut kullandığım AM4 sistemimden pek memnun değilim arma reforger squad gibi oyunlarda çok drop yiyorum bunun işlemci kaynaklı olduğunu düşünüyorum ve genelde modlu sunucularda oynuyorum squadda fg olmasa 60 70 fps kasa kasa oynuyorum ama arma reforgerda olmadığı için yapay zeka desteği ve haliyle modlu sunucu olduğu için kalabalık çatışma yerlerinde 30 40 fps belki dahada aza düşüyor ondan dolayı AM5 e geçmeye karar verdim ancak fazla bütçem yok ram ve anakartta kendimce ucuz bulduğum: CORSAIR 16GB (1x16GB) Vengeance Gri RGB DDR5 6000MHz CL36 1.3V BULK PC RAM MSI B650 GAMING PLUS WIFI AMD B650 Soket AM5 DDR5 7200MHz (OC) Anakart işlemci konusunda kafam karıştı forumlarda gezinirken kimisi 7500f bile yeter diyor kimisi 7600x almalısın diyor kimisi 7600x bile yetmez 7800x3d almalısın benimde kafam hali ile çok karıştı bende 7500x3d de kaldım gibi ama bilgili arkadaşlar yazarsa memnun olurum mevcut sistemimi yazıyorum : 5600x 3060ti oc 2x8gb cl36 3600mhz ram a520mkv2 anakart gerisi kasa sogutma falan onları bütçem oldugunda değiştiricem şuanki psum yeter diye düşünüyorum 750 watt bronze psu var elimde rampage'in konu ile bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim iyi günler dilerim.

+ olarak ekran kartımı değiştiremeyebilirim ve am5 geçersem tek kanal 16gbram kullanmak zorundayım yaklaşık max 1 sene min 5 6 aya sistemi toparlarım ondan dolayı idare etmem lazım işlemcide o yüzden kafam karıştı birdaha masraf çıkarmak istemiyorum sadece dediğim oyunlarda akıcı oynamak istiyorum

B850mk al yanında 78003xd al yanına da bunu al https://www.akakce.com/ram/en-ucuz-...r-6000d564l30s-16g-ddr5-fiyati,838527269.html
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ama her şeyden önce o Power supplyini değişmen gerek sistemi eline almadan önce

Ona da bütçe kalıyor sanırım, rajientek cratos 850w veya enermax revolution ııı 850w bakabilirsin bütçe yetmezse cratos lite 850w veya nzxt c750w alabilirsin

B850mk al yanında 78003xd al yanına da bunu al https://www.akakce.com/ram/en-ucuz-...r-6000d564l30s-16g-ddr5-fiyati,838527269.html

Ona da bütçe kalıyor sanırım, rajientek cratos 850w veya enermax revolution ııı 850w bakabilirsin bütçe yetmezse cratos lite 850w veya nzxt c750w alabilirsin
o anakarta bakmıştım işlemci kullanımı arttığında mosfetler ısınıyor demişlerdi bir forumda doğruluğunu bilmiyorum sadece gördüm ve biraz soğumuştum yoksa onu alıcaktım ve tavsiyen için teşekkür ederim psu kötümü ki idare etmez mi

squad, hll gibi benzer oyunları oynuyorum. malum yoğun sunuculardan dolayı işlemci isteyen oyunlar. 7800x3d ile hem ısı sorunu olmadan, hem de 5070ti gpu desteğiyle rahat rahat sabit 180 fps alıyorum.

squad, hll gibi benzer oyunları oynuyorum. malum yoğun sunuculardan dolayı işlemci isteyen oyunlar. 7800x3d ile hem ısı sorunu olmadan, hem de 5070ti gpu desteğiyle rahat rahat sabit 180 fps alıyorum.
native 180 mi fg açıyormusun

o anakarta bakmıştım işlemci kullanımı arttığında mosfetler ısınıyor demişlerdi bir forumda doğruluğunu bilmiyorum sadece gördüm ve biraz soğumuştum yoksa onu alıcaktım ve tavsiyen için teşekkür ederim psu kötümü ki idare etmez mi
Evet psu kötü, işlemci kullanımı arttığında mosfetlerin soğuduğunu söyleyen birini getir bir anakart için ona 5090 vereceğim

İşlemci kullanımı arttiginda işlemci de ısınıyor, bu mantıkta bir cümle olmuş düşün.

Evet psu kötü, işlemci kullanımı arttığında mosfetlerin soğuduğunu söyleyen birini getir bir anakart için ona 5090 vereceğim

İşlemci kullanımı arttiginda işlemci de ısınıyor, bu mantıkta bir cümle olmuş düşün.
Tamamdır sağolasın tavsiyen için

native 180 mi fg açıyormusun
native 180, o da sınır koyduğum için. hll için ayarlarda çoğu epicte, fakat gölgelendirme ve foliage medium kullanıyorum. dalgalanma da olmuyor

bu arada, arkadaşa sonuna kadar katılıyorum. ben de msi mag b850 max gaming wifi kullanıyorum. gayet memnunum

native 180, o da sınır koyduğum için. hll için ayarlarda çoğu epicte, fakat gölgelendirme ve foliage medium kullanıyorum. dalgalanma da olmuyor

bu arada, arkadaşa sonuna kadar katılıyorum. ben de msi mag b850 max gaming wifi kullanıyorum. gayet memnunum
eyvallah sağolasınız yardımcı olduğunuz için ikinizede teşekkürler

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,228,190
Üyeler
199,650
Son üye
PsyNoxPlayer

Geri