OrdabuzerK
80+
- Reaksiyon skoru
- 5
hiç ulaşamıyorsan bir şekilde oraya ulaşacak kadar anakartı sök alttan tutman lazım boşa dönüyorsaanakartınn arkasından penseyle tut çizmeden üstten çevir.
Laptopta bu dediğin şeyi nasıl yapıcamanakartınn arkasından penseyle tut çizmeden üstten çevir.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
hiç ulaşamıyorsan bir şekilde oraya ulaşacak kadar anakartı sök alttan tutman lazım boşa dönüyorsa
yeterli ekipmanım yok bilgisayarcı içinde zamanım yok, havada kalsa sıkıntı olur değil mibilmiyorsan bilgisayarcıya götür kral zarar verirsen diğer parçalara uğraşırsın anakart soğukken işlem yapma çıt diye kırılma sesi gelir elinde kalır internette vida sökme videoları var destek alabilirsin güveniyosan kendine
ssd yi yuvaya oturttum ama vidayla sabitlemedim şu an havada 2230 ssd, üstüne bir tane metal uzatma aparatı çekip onu da sata kısmına doğru maskeleme bandı ile bağlamayı düşünüyorum sıkıntı çıkar mıstandoff ile birlikte dönüyor vida anladığım kadarı ile arkadan standoffu tutmadan o vida çıkmaz gibi duruyor. başıma sık sık geliyor laptop tamir ederken standoff (vidayı arkadan tutan anakarta sabit yuva) gevşiyor kaynak atıyor. bu yüzden arkadan tutmadan zor. biraz bastırarak çevirmeyi deneyebilirsin belki standoff biryere takılır ve vida döner fakat düşük ihtimal. ssdyi havada bırakmak mı yoksa vidayı sıkamamak vidanın havada kalması mı anlamadım ama ikisi de riskli birisi ssdyi sabitlemediği anlamına geliyor diğeri de ssd havada duruyor demek oluyor. başta çalışır ama zamanla sıkıntı çıkarır.
vida hiç dönmüyor, anakarta ulaşamam yeterli bilgim ve ekipmanım yok, bilgisayarcıya götürene kadar geçici çözüm ne yapabilirim şu an havada ssdyok ısınınca gevşer atar o bant bide erir yapışkanı devrelere zarar verirsin, anakartı komple sök dediğim gibi arkadan kurtar vidayı. standoffa ulaşman lazım başka çaren yok manuel çözümler geçici olur
yok hiç dönmüyor, sıcak hava uyguladım aslında da fayda etmedi, yine de teşekkürlerhiç dönmüyorsa sıkışmıştır biraz ısı uygulayıp dene tornavidan boşa dönmüyor değil mi ?. tornavidan uygunsa vidayı tutuyorsa biraz ısı uygula saç kurutma makinesi falan olabilir sonra vidayı sıkıca çevir bir anda atacaktır. Ben boşa dönüyor sandım.