Öneri 300.000₺ Araba Tavsiyesi - Seat Cordoba 1.4 Tdı 2007 [Resimli]

Reaksiyon skoru
201
Merhabalar,

Bundan yaklaşık 5 ay önce Seat Cordoba 1.4 TDI 2007 Model 275k km'de aracı aldım. Deneyimlerimi paylaşmak istedim.
Araç tam bir fiyat performans aracı. Dijital klima + katlanır ve elektrikli ayna + hız sabitleme + geniş bagaj + çok az yakan motor ve yaşına göre tasarımı çok güzel.

Aracı alırken yakınlarıma sorduğumda o araç alınır mı? O araba 3 silindir dizel motor çok titrer sorunlu motor vs vs. Kimseyi dinlemeyin kafanıza koyduğunuzu yapın. Bu paralara hiç bir özelliği olmayan sadece piyasa arabası diye aynı fiyatlar istenen araçları almayın.
Aracı aldıktan sonra 5 ayda yaklaşık 15.000 km yaptım. Karadeniz turu yaptım. 1 Hafta içinde tam 2500km Mersinden Batum'a. Evet Batum'a. Araçta 3 kişiydik klima hep açıktı. 2500 km'de yakıt tüketimim ortalama 4.6 litre ayrıca aracımda STAGE 1+ yazılım olduğunu söyleyeyim.

Araca yaptıklarım:
Görsel Olarak Yapılanlar
: Ön tampon fiber body kit, arka fiber spoiler, far stop karartma, logo karartma, Varex egzoz ve krom egzoz ucu, fiber yan marşpiyeller, Fiber parçaların hepsi özel çizildi bu araç için üretildi ve boyandı. Aracın orjinal hali ile karşılaştırırsanız anlarsınız. Son olarak araca Mersin Genax Detailing'de: Pasta Cila + 2 Yıllık Seramik Kaplama + Detaylı temizlik yapıldı.

Motor: Motorda hiç bir masraf yapmadım sadece keyfi olarak STAGE 1 yazılım attırdım ekstra olarak OIL CATCH CAN (Yağ Buharı Yakalayıcı), DEFI Dijital turbo basınç saati ve düzenli bakımlarını liqui moly marka yağ ile yapıldı. Ekstra olarak katalizor, egr iptali ve Luqui Moly Ceratec seramik yağ katkısı yaptırdım.

İçine Yaptıklarım: For-x'in double multimedyasını taktırdım. Car Play vs var.

Aracı almadan önce o araç çekmez, motoru güzel değil titreşimli çalışır şu bu herkes kötüledi. Araç Stage 1 ile şuan baya torklu Orjinal turbo ve yazılım ile 1.5 Bar basıyor.
Kulaktan dolma bilgiler ile hevesinizi kıranlara aldırmayın.

Exper: Bagaj ve sağ ön çamurluk değişen harici hatasız. Ağır hasar kaydı yok.

Yapacaklarım: Farların dışı temizlenecek ve angel takılacak. Tüm ışıklar led'e çevrilecek. Araç içine belki ambiyans aydınlatma yapılacak. Solmuş cam flimleri değiştirilecek.

Fotoğraflar:

IMG_20260519_124028110.webp

IMG_20260519_124015104.webp

IMG_20260717_221739580 (3).webp

Araç güzel görünüyor. Kazasız belasız kullanın.

Güle güle kullan hocam yakışıklı araba gerçekten kırmızı rengi bir de. Ama ben de 3 silindir araç tercih etmezdim

Araç cidden hoş duruyor bende araba bakıyordum fikir verdiğiniz için teşekkür ederim. Sakıncası yok ise kaça aldınız hocam piyasası nedir yani ?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bir de 1.4 TDI Basic - elegance - signo diye ayrılıyor bir kaç tane daha var oradan hangisi sizin model ?

Araç cidden hoş duruyor bende araba bakıyordum fikir verdiğiniz için teşekkür ederim. Sakıncası yok ise kaça aldınız hocam piyasası nedir yani ?

Bir de 1.4 TDI Basic - elegance - signo diye ayrılıyor bir kaç tane daha var oradan hangisi sizin model ?
Ben aracı 340'a aldım. Paketlere gelince sahibinden üzerinde genelde herkes rastgele seçiyor ama en dolu paketi şöyle bulabilirsiniz. Benim araç signo paket en doluları Signo ve Stylance paketleridir. Şu şekilde anlayabilirsiniz. Araçta direksiyonda multimedya kontrolleri var ise hem katlanır hem elektrikli ayna var ise en dolu pakettir. Dijital klima ve hız sabitleme hemen hemen tüm modellerde var. Çok nadir de olsa bazı dolu paketlerde cam tavanda var ama ben çok araştırdım cam tavanlı ve kondisyonu güzel araç bulamadım. Umarım siz cam tavanlı bulursunuz.

bendede 1.4 tdi var traktör motoru gibi valla gürgürgür çalışıyor. hele cold startta 6 şiddetinde deprem varmış gibi sarsıyor mübarek

forumda 1.4 tdi kullanan ve memnun olan birisi görmek sevindirdi

bendede 1.4 tdi var traktör motoru gibi valla gürgürgür çalışıyor. hele cold startta 6 şiddetinde deprem varmış gibi sarsıyor mübarek
Normal bir durum değil. Evet ses çıkıyorda o kadarda değil. Eğer abartmıyorsan cold startta sarsması vs normal değil motor kulaklarına baktır. Araç 150k km üstü ise 10w60 yağ koy ses vs hepsi gider.

Normal bir durum değil. Evet ses çıkıyorda o kadarda değil. Eğer abartmıyorsan cold startta sarsması vs normal değil motor kulaklarına baktır. Araç 150k km üstü ise 10w60 yağ koy ses vs hepsi gider.
araba 10k küsür km den beri bende hocam 11 yıl oldu motorunda hiç bir sorun yok mis gibi araba. 3 silindir ve dizel olduğu için cold startta o kadar sarsılması normal. araba şu an 170k km yi aştı zaten. sarsılma dediğimde yani biraz mübalağ yaptım ama normal bir arabaya göre sarsıntı farkı fazlasıyla hissediliyor.

araba 10k küsür km den beri bende hocam 11 yıl oldu motorunda hiç bir sorun yok mis gibi araba. 3 silindir ve dizel olduğu için cold startta o kadar sarsılması normal. araba şu an 170k km yi aştı zaten. sarsılma dediğimde yani biraz mübalağ yaptım ama normal bir arabaya göre sarsıntı farkı fazlasıyla hissediliyor.
Evet normal 4 silindir araçlara göre tabii ki titreşim var.

Geri