Psu-Ekran Kartı Bağlantı Kablosu Bükülüyor.

Reaksiyon skoru
2
Yeni oem pc aldım.Ekran kartını montajladıktan kabloyu taktım fakat kablo biraz bükülüyor ve cama temas halinde.Sıkıntı çıkarır mı başka kasa almama gerek var mı?

Ekler

• WhatsApp Image 2026-07-23 at 10.58.24 (1).webp
    WhatsApp Image 2026-07-23 at 10.58.24 (1).webp
    230.6 KB · Hit: 33
  • WhatsApp Image 2026-07-23 at 10.58.24 (2).webp
    WhatsApp Image 2026-07-23 at 10.58.24 (2).webp
    155.9 KB · Hit: 33
  • WhatsApp Image 2026-07-23 at 10.58.24 (3).webp
    WhatsApp Image 2026-07-23 at 10.58.24 (3).webp
    461.6 KB · Hit: 33
  • WhatsApp Image 2026-07-23 at 10.58.24.webp
    WhatsApp Image 2026-07-23 at 10.58.24.webp
    314.7 KB · Hit: 34
Söketlere zarar gelmesin çok kastırmasın bişey olmaz ama kafa rahat olsun diyosan camı sök

kablo çok bükülmüş yeni nesil güç girişi olan kartlarda güç kablosunun bu şekilde eğilmesi pek tavsiye edilmiyor. sıkıntı çıkmaz diyemem sıkıntı çıkarda diyemem ben olsam daha geniş bir kasaya geçerim

corsair'in bu konuda resmi bir uyarısı dahi var

• Kabloyu, hem yatay hem de dikey olarak, fiziksel konektör gövdesine birleştiği noktadan bükmekten kaçının.
  • Kabloyu bükmeden önce konektörden yaklaşık 30 mm kadar açık bırakın.
  • Mümkün olduğunca kabloda sert 90°'lik kıvrımlardan kaçının.
Kablo çok fazla bükülürse, konektöre aşırı baskı uygulayabilir. Bu da konektörün doğru şekilde oturmamasına ve tüm pinlerin iyi temas etmemesine yol açabilir. Zayıf temas sonucunda, pinler arasında eşit olmayan güç dağılımı meydana gelebilir.

Bu, bazı pinlerin çok az veya hiç temas etmemesi ve bunun sonucunda diğer pinlerde aşırı yüklenmeye yol açması anlamına gelir. Sonuç olarak, bu pinler aşırı ısınır ve bu da güç kaynağı tarafındaki, ekran kartı tarafındaki veya her iki taraftaki bağlantıların erimesine veya başka şekilde hasar görmesine neden olabilir.

Teşekkür ederim cevaplarınız için, keşke bilseydim toplamayı başka kasaya geçirirdim de emin değilim toplayabilir miyim daha önce hiç denemedim.

Öyle yana doğru değil de direkt aşağı yönlendirebilirsin daha rahat olur kablo ama kısaltman lazım alttan çekerek. PSU'nun önünde ya da kasa arka kapağın orada birikecek şekilde toplaman bence daha mantıklı. Ama her türlü 1cm eksiğin kalmış kasa camı ile kart arası boşluğu konusunda. Ben olsam aşağı büküp kullanırdım yine de. Yana değil de yukarı veya aşağı daha kolay, düzgün bükülebilir o kablolar.

Öyle yana doğru değil de direkt aşağı yönlendirebilirsin daha rahat olur kablo ama kısaltman lazım alttan çekerek. PSU'nun önünde ya da kasa arka kapağın orada birikecek şekilde toplaman bence daha mantıklı. Ama her türlü 1cm eksiğin kalmış kasa camı ile kart arası boşluğu konusunda. Ben olsam aşağı büküp kullanırdım yine de. Yana değil de yukarı veya aşağı daha kolay, düzgün bükülebilir o kablolar.
Hocam aşağı bükünce direkt konnektörü hareket ettiriyor cam,gerginliği artırıyor o yüzden böyle yandan aldım

Kablo ekran kartı üzerinden getirip taksan sonuç yine aynı mi olur

Geri