AMD Ryzen 7 9800x3d ve Rtx5080 Sistem Toplama (175.900tl)-Önerileriniz Nelerdir?

Nereplaa

80+
Reaksiyon skoru
0
Bütçe
180000
Merhaba arkadaşlar,

Aşağıda linklerini paylaştığım bileşenlerden oluşan bir sistem toplamayı düşünüyorum. Sistemin toplam maliyeti yaklaşık 175.900 TL civarına geliyor. (Fansız hali)

Bu sistem hakkında ne düşünüyorsunuz? Donanım uyumluluğu, parça kalitesi veya bu bütçeyle "şunu alsan daha iyi olur" diyebileceğiniz önerileriniz var mı? Tam olarak karar kılmaya çalışıyorum, bu yüzden yapacağınız her türlü yorum ve eleştiri benim için çok değerli.
  • Linkini bıraktığım RAM'den 2 adet alacağım (Yani sistemde 2x16GB şeklinde toplam 32GB RAM olacak).
  • Kasa içi hava akışını desteklemek için 3 içeri (in) ve 4 dışarı (out) olacak şekilde ekstra 7 adet fan almayı da planlıyorum. Bu sisteme ve kasaya (Hyte Y70) yakışacak, soğutma performansı üst düzey ve mümkünse kablo karmaşası yaratmayacak (papatya dizilimi vb.) fan önerileriniz nelerdir?

13k fiyatındaki kasayı beğenmeyip 13k fiyatında kasa önermişsin yok mu bu işte çelişki?
Gösteriş istiyor belli ki ondan 10K fiyata fanlı iyi bi kasa attım. 13K para verip bir de fan almak isterse kendi bilir.

Merhaba arkadaşlar,

Aşağıda linklerini paylaştığım bileşenlerden oluşan bir sistem toplamayı düşünüyorum. Sistemin toplam maliyeti yaklaşık 175.900 TL civarına geliyor. (Fansız hali)

Bu sistem hakkında ne düşünüyorsunuz? Donanım uyumluluğu, parça kalitesi veya bu bütçeyle "şunu alsan daha iyi olur" diyebileceğiniz önerileriniz var mı? Tam olarak karar kılmaya çalışıyorum, bu yüzden yapacağınız her türlü yorum ve eleştiri benim için çok değerli.
  • Linkini bıraktığım RAM'den 2 adet alacağım (Yani sistemde 2x16GB şeklinde toplam 32GB RAM olacak).
  • Kasa içi hava akışını desteklemek için 3 içeri (in) ve 4 dışarı (out) olacak şekilde ekstra 7 adet fan almayı da planlıyorum. Bu sisteme ve kasaya (Hyte Y70) yakışacak, soğutma performansı üst düzey ve mümkünse kablo karmaşası yaratmayacak (papatya dizilimi vb.) fan önerileriniz nelerdir?
Soğutuc kule tipi almayın bu kasay çok iyi sıvı soğutma gider https://www.hepsiburada.com/arctic-...agaza=Teknobiyotik&url_src=and-product-detail

Hocam sıvı soğutucu aldım pompası bozuk çıktı. Aldığım soğutucuda artic liquid freezer 3 420mm. Yani sıvı soğutucunun ne zaman bozulacağı belli değil. Garantiye gönderdim ve 1 haftadan fazladır bekliyorum. Şahsen 9800x3d için kule tipi alırım. Zaten işlemci kule tipi fan ile soğutulabiliyor. Kule tipi fanlar ömürlük desek yeridir. Fanları bozulursa yerine yeni fanlar al tak geç hesabı.

Hocam tavsiyeleriniz için çok teşekkürler. Üzerine biraz daha düşününce size hak verdim; sırf akvaryum kasa olacak diye o kadar bütçe ayırmak cidden gereksizmiş. Zaten görselliğe, RGB ışıklara vs. çok takılan biri değilim, bu yüzden fiyat/performans odaklı ilerlemek çok daha mantıklı.

Önerdiğiniz işlemci soğutucusu gerçekten çok kafama yattı. PSU tarafında da muhtemelen sizin tavsiye ettiğiniz Enermax Platimax modelini tercih edeceğim.

Kasa konusunda ise görsellikten ziyade hava akışı çok daha iyi olan ve fiyat olarak daha uygun alternatif önerilerine kesinlikle açığım. Aklınızda başka modeller varsa paylaşırsanız sevinirim.

Hocam sıvı soğutucu aldım pompası bozuk çıktı. Aldığım soğutucuda artic liquid freezer 3 420mm. Yani sıvı soğutucunun ne zaman bozulacağı belli değil. Garantiye gönderdim ve 1 haftadan fazladır bekliyorum. Şahsen 9800x3d için kule tipi alırım. Zaten işlemci kule tipi fan ile soğutulabiliyor. Kule tipi fanlar ömürlük desek yeridir. Fanları bozulursa yerine yeni fanlar al tak geç hesabı.
Güzel gözüküyor diye dedim bide alışkanlık olmuş hocam güçlü işlemcileri sıvı soğutma gerekir diye haklsınızdır zaten hocam ona bişey diyemem

Güzel gözüküyor diye dedim bide alışkanlık olmuş hocam güçlü işlemcileri sıvı soğutma gerekir diye haklsınızdır zaten hocam ona bişey diyemem
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hocam dehşet gözüküyor gerçekten. Bildiğiniz koca bir ekran varmış gibi duruyor ve kasada sırıtmaz bence ama siz bilirsiniz. Hava soğutma kısmına bir bakın derim.

https://www.n11.com/urun/goodram-ir...ng-oyuncu-ram-130200126?magaza=dey-elektronik x2

1k FanHub 1K PCIe to USB-Cs
Sistemin son kafamda oluşan hali budur herhangi bir fikriniz öneriniz varmıdır son olarak
165k Toplam

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,228,976
Üyeler
199,987
Son üye
Brkgkz1

Geri