MSI Pro B550m-B AMD Am4 Ddr4 Micro Atx Anakart ile 5800x3d Sorun Çıkarır mı?

Reaksiyon skoru
2
arkadaşlar herkese iyi forumlar, anakartım yukarda belirttiğim gibi 7 fazlı bir model, 5800x3d işlemciyi 360mm sıvı soğutma takarak kullanacağım, soğutma konusunda herhangi bir sorun yaşar mıyım, mikro takılmalar olabilir mi ısınmadan dolayı, masraf yapmak istemiyorum ama anakartı yükseltmem gerekir mi?

arkadaşlar herkese iyi forumlar, anakartım yukarda belirttiğim gibi 7 fazlı bir model, 5800x3d işlemciyi 360mm sıvı soğutma takarak kullanacağım, soğutma konusunda herhangi bir sorun yaşar mıyım, mikro takılmalar olabilir mi ısınmadan dolayı, masraf yapmak istemiyorum ama anakartı yükseltmem gerekir mi?
x3d işlemciler çok watt çekmiyor oyunda çektiği watt ryzen 5 5600 ile aynıdır sorun çıkmaz

Soğutucusu olmayan bi anakrt. Bu nedenle mosfet kapasitesi belki kurtarır ama soğutucu eksikliğinden aşırı ısınacaktır. 5800x3d çektiği watt değerleri. 5600 den fazla.
Alıntı. gamersnexus.

Ekler

• Ekran görüntüsü 2026-07-24 183808.webp
    Ekran görüntüsü 2026-07-24 183808.webp
    43.1 KB · Hit: 12
Soğutucusu olmayan bi anakrt. Bu nedenle mosfet kapasitesi belki kurtarır ama soğutucu eksikliğinden aşırı ısınacaktır. 5800x3d çektiği watt değerleri. 5600 den fazla.
Alıntı. gamersnexus.
sadece oyun için kullanılacaktı hocam 5060ti 16gb ekran kartı ile 1440p çözünürlükte,satın yeni soğutuculu model mi alın diyorsunuz yani?

Elindeki anakartı kullanmaya devam edebilirsin, cebinden boşuna para çıkarmak için uğraşma. Sadece BIOS'u güncellemeyi unutma.

sadece oyun için kullanılacaktı hocam 5060ti 16gb ekran kartı ile 1440p çözünürlükte,satın yeni soğutuculu model mi alın diyorsunuz yani?
Hertürlü ,anakrtta VRM lerin üzerinde soğutucu ,bence olmazsa olmazlardan. Hangi işlemciyi takarsanız takın,bi de kasa içi havalandırması 4 /4 lük değilse, aşırı ısınma kaçınılmazdır.

Geri