Matematik Temel Kavramlar Anlayamıyorum

Yozgatlııı

80+ Gold
Reaksiyon skoru
1,925
geometri veya diğerleri tamam milletin kalem oynatmadan çözdüğü temel kavramlarda donup kalıyorum bıyıklı mat ile 10 günde temelde attık ama olmuyor şu konuya kafa basmıyor artık azim istikrardan çok geri zekalı oldğuma inanmaya başladım rehber mat desen hele kitabını aldım almaz olaydım ona zerre kafa basmıyor şakır şakır geçiyor adam bıyıklı mat tyt kampındaki sorularda hepsi birbirinin aynısı o yüzzden bir tek onları yapabilyiroum

1785152093307.webp

mesela böyle sorular verse, mutlak değer rasyonel sayılar verse zerre zorlamaz kalem oynatmam. lakin rehber mat kampına başladım temel kavramlarda ilk defa aşağıdaki tarzda sorular gördüm. sanki problemler gibi işte bunlar önüme gelsin 1 kelime dahi yorum yapamıyorum
1785152188911.webp

bu soru yaptığım bir soru, ancak rehber matın çözdüğü soruların %95i sanki problemler sorusu gibi birde öyle 1 2dakikada çözülebilecek birşeyde değil. ne test kitaplarında nede başka kanallarda gördüm.

Hocam temel kavramlar anlama işi değil pratiklik işi bol bol cozmen lazım soruyu görünce yorum yapmıyorsun direkt çözmeye başlıyorsun. Rehber mat gibi sıfırdan temelden başlatan hocaların soruları sınav ayarında olmuyor zaten pratiklik için kendi anlatım tarzlarına uygun soru koyuyorlar.

Hiç bir şey bilmesen bile tüm terimleri açsan çözersin zaten

1000002645.webp

Alıntıyı görüntüle
mesela böyle sorular verse, mutlak değer rasyonel sayılar verse zerre zorlamaz kalem oynatmam. lakin rehber mat kampına başladım temel kavramlarda ilk defa aşağıdaki tarzda sorular gördüm. sanki problemler gibi işte bunlar önüme gelsin 1 kelime dahi yorum yapamıyorum
Alıntıyı görüntüle
bu soru yaptığım bir soru, ancak rehber matın çözdüğü soruların %95i sanki problemler sorusu gibi birde öyle 1 2dakikada çözülebilecek birşeyde değil. ne test kitaplarında nede başka kanallarda gördüm.
Problem sorusu zaten, yeni nesil soru deniyor bunlara sınavları bunlardan soruyorlar, üsttekini 10 yıl önce soruyorlardı. Tarza alışınca zor bir şey değil. Önce sorunun senden ne istediğini anlaman ve işleme dökmen lazım sonrası basit işlem bilgisi ile çözülüyor zaten.

Attığın soru özelinde konuşursam o soruyu okuyup pek matematiksel bir şey kullanmadan okuduğunu anlayarak 3M+4N=134 ü bulmanı bekliyor sonrası kolay. Hatta ben orada N ile M arasında da bir denklem kurar işlemi uzatmadan orayı baştan tek bilinmeyen olarak yazardım. Hoca sanırım adım adım anlatmıştır daha iyi görülmesi için.

Son düzenleme:
Hiç bir şey bilmesen bile tüm terimleri açsan çözersin zaten

Alıntıyı görüntüle
Bunu çok basit bir şekilde çözdüğümü söyledim zaten alttakini çözemiyorum
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hocam temel kavramlar anlama işi değil pratiklik işi bol bol cozmen lazım soruyu görünce yorum yapmıyorsun direkt çözmeye başlıyorsun. Rehber mat gibi sıfırdan temelden başlatan hocaların soruları sınav ayarında olmuyor zaten pratiklik için kendi anlatım tarzlarına uygun soru koyuyorlar.
Sırf bu yüzden Mert hocaya dönecegim sanirim anlamıyorum ben o adamı

Attığın soru özelinde konuşursam o soruyu okuyup pek matematiksel bir şey kullanmadan okuduğunu anlayarak 3M+4N=134 ü bulmanı bekliyor sonrası kolay. Hatta ben orada N ile M arasında da bir denklem kurar işlemi uzatmadan orayı baştan tek bilinmeyen olarak yazardım. Hoca sanırım adım adım anlatmıştır daha iyi görülmesi için
Onu yaptım hocam bu tarz basit soruları yapıyorum ama hoca bir anda çok zor ve hiç görmediğim bir tarza geçiyor

Bunu çok basit bir şekilde çözdüğümü söyledim zaten alttakini çözemiyorum

Sırf bu yüzden Mert hocaya dönecegim sanirim anlamıyorum ben o adamı

Onu yaptım hocam bu tarz basit soruları yapıyorum ama hoca bir anda çok zor ve hiç görmediğim bir tarza geçiyor
Mert hoca daha kötü valla rehber mat ondan iyidir

Hocam kötü diyen ilk sizi duydum valla
Fosforcu tayfa berenblogs falan onlar sever mert hocayı. Adamın çözdüğü soruların çoğu yanlış birde rehber mat-mert hoca falan bunlar çok giriş yani hiçbirsey bilmeyen adamın max 1 ay bakıp hemen kurtulması gereken hocalar. Bunlar ileriye götürecek hocalar değil maalesef olduğun yerde sayarsin

Fosforcu tayfa berenblogs falan onlar sever mert hocayı. Adamın çözdüğü soruların çoğu yanlış birde rehber mat-mert hoca falan bunlar çok giriş yani hiçbirsey bilmeyen adamın max 1 ay bakıp hemen kurtulması gereken hocalar. Bunlar ileriye götürecek hocalar değil maalesef olduğun yerde sayarsin
Konuyu öğreneceğim hocam sonra git gide zor kaynak çözeceğim konuyu bilmeden Eyüp b gibi bir hocadan zor hocadan dinleyip nasıl öğreneyim, öğrenemem. E kolay hocayla aynı yerde sayıyoruz ne yapcaz biz.

Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
1. De bütün terimleri aç yaparsın 2. De zaten ardışık diyor, 3 sayı diyor. Sayıyı 3 e böl, 1 eksiğini ve bir fazlasını yaz bitti. Bunlar daha çok genel kültür sorusu gibi, çok soru çözmem ve görmen gerek. Soruların senden istediği perspektifi yakalaman lazım. Asla kamp kitapı ders anlatımı izleme boşa zaman kaybı. Soruları ve video çözümleri iyi olan bir test kitabı al çözemediğin her sorunun çözümünü izle zaten anlatıyorlar konuyu soruyla beraber.

Konuyu öğreneceğim hocam sonra git gide zor kaynak çözeceğim konuyu bilmeden Eyüp b gibi bir hocadan zor hocadan dinleyip nasıl öğreneyim, öğrenemem. E kolay hocayla aynı yerde sayıyoruz ne yapcaz biz.
Yani biraz öğren kurtul. Aslinda zor hoca diye bir şey yok. Sadece Eyüp b senin bazı temelleri bildiğini varsayıp hızlıca geçiyor. Mesela iki kare farkı gelir mert hoca arkadaşlar burada iki kare farkı var şöyle böyle yapcaz der (yanlış yapar). Eyüp b hiç aciklamadan (x-y)(x+y) yazar geçer. Temel olmayınca bu nerden geldi muhabbeti olur. Aradaki fark bu. Temeli öğrendiğin yer fark etmez mert hoca falan dinle bol bol pratik yap hemen kurtul sorun olmaz

1. De bütün terimleri aç yaparsın 2. De zaten ardışık diyor, 3 sayı diyor. Sayıyı 3 e böl, 1 eksiğini ve bir fazlasını yaz bitti.
Hocam ben 1. Veya 2. Soruda sorun yaşıyorum yapamıyorum demedim de herkes öyle anlamış niyeyse, sağlık olsun.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,232,383
Üyeler
200,916
Son üye
ahmetinciksa

Geri