Günümüzde OLED Monitör Alınır mı?

bu redditteki tool baya iyiymiş. oled ekranımı daha dün almama rağmen ilk günden endişe ettirtmişti tarayıcıdaki statik görüntüler ekran yanığı yapmaz mı diye bu ilaç gibi geldi.

Yardımınız için teşekkür ederim. Garipsediğim bir şey daha var ben yazılarla ilgili herhangi bir sıkıntı yaşamadım bence gayet normal gözüküyorlar.
Monitör g6 g60sf

Yardımınız için teşekkür ederim. Garipsediğim bir şey daha var ben yazılarla ilgili herhangi bir sıkıntı yaşamadım bence gayet normal gözüküyorlar.
Monitör g6 g60sf
İsteğe bağlı uygulamak şart degil bazısı rahatsız oluyor bazısı olmuyor

İmleç sorununu yaşadığımı hatırlamıyorum cözümünü bilmiyorum.
Performans kaybı yapan ve sisteme gereksiz yük bindiren programları kullanmıyorum

şu an güncel oled'ler rahat 5 yıl dayanacak seviyedeler oled care hepsi aktif olması ve biraz bilinçli kullanmak gerek sadece

her gün 7-8 saat pc başından kalkmayan arkadaşlar için bile 10.000 saat bence gayet iyi çoğu kişi 3-4 yıl sonra yeni bir modele geçiyor zaten, kullandığım en uzn ömürlü monitörüm 4 yıl dayandı 4.yılında arka ledleri patladı.

Performans kaybı yapan ve sisteme gereksiz yük bindiren programları kullanmıyorum
Oled alan adamın sence pc si 1 programla fps düşürecek kadar kötü olur mu? Potato pc olması lazım anca bunun gibi

Oled alan adamın sence pc si 1 programla fps düşürecek kadar kötü olur mu? Potato pc olması lazım anca bunun gibi
Benimki de düşmez ama sevmiyorum o yüzden kullanmıyorum ayrıca güvenmiyorum da zaten

9 senedir kullandigim ve gık demeyen IPS, 2k, 165hz gsync modüllü viewsonic XG2703-gs monitörümle devam diye anlıyorum.

Hem deve yükü para verecem hem bir ton seyi dert edecem. Dertsiz başıma dert almak bu. Haa bir de word belgesi açıp okumak bile sıkıntı deniyordu bir ara. Onun icin bile bir seyler kurmak vs lazımmış. Hic gerek yok. ( sonraki modellerde düzelmiş vs dendi de kimbilir ne kadar düzeldi...)

Alan seven gule gule kullansin nice yillara insallah.

Bu arada genç nesilde algı bu galiba ama bu ürünlerin 4-5 senede degismesi gerekmesi normal bir hal değil. Firmalarin pompalamasyonu. O kadar ucan kacan devrimsel ilerlemeler yok bu alanda. Cep telefonlarından hallice teknolojik gelisme monitorlerde. Kendi sorunlu teknolojilerine kendi bulduklari sözde carelere "gelisme" diyoruz artik. Yazık.

Yanlış anlaşılmasın. Konu sahibine çok teşekkürler detaylı analizleri için.

Son düzenleme:

İmleç sorununu yaşadığımı hatırlamıyorum cözümünü bilmiyorum.
Hocam imleç sorununu TranslucentTB kurarak çözdüm. Görev çubuğunu otomatik kapat ayarında ne yaparsam yapayım imleci aşağı yönlü çektiğim anda windows görev çubuğunu ön plana alıyor arka plana atamadım bir türlü. TranslucentTB kullanarak saydamlaştırdım o şekilde çözdüm. Paylaştığınız konu linki için çok teşekkür ederim, o konuda belirtilen ayarların da hepsini yaptım. İnternette normalde arka plan duvar kağıdını slayt yapın saatte bir değişsin yeter gibi bir şey görmüştüm, konudaki açıklamaya istinaden koyu renk yaptım geçtim direkt düz siyah ekran. Ben zaten her PC'mde arka planı siyah kullanıyordum sanırım OLED monitör için de pozitif bir etkisi var. Şu siyah ekrandaki lekeler konusunu hala çözemedim lekeler hala duruyor ama bir tanesi mikrofiber bezle biraz üzerinden geçirince yok oldu. Sanırım şu temizleme zımbırtılarından alıp güzel bir temizleme yapmam gerekiyor. Arkadaşların dediği her şey de doğru bu arada, 30 küsür k para verdim milyonlarca ayarla ıvır zıvırla uğraşıyorum acilen peak atması lazım monitör teknolojisinin bence :)

Hocam imleç sorununu TranslucentTB kurarak çözdüm. Görev çubuğunu otomatik kapat ayarında ne yaparsam yapayım imleci aşağı yönlü çektiğim anda windows görev çubuğunu ön plana alıyor arka plana atamadım bir türlü. TranslucentTB kullanarak saydamlaştırdım o şekilde çözdüm. Paylaştığınız konu linki için çok teşekkür ederim, o konuda belirtilen ayarların da hepsini yaptım. İnternette normalde arka plan duvar kağıdını slayt yapın saatte bir değişsin yeter gibi bir şey görmüştüm, konudaki açıklamaya istinaden koyu renk yaptım geçtim direkt düz siyah ekran. Ben zaten her PC'mde arka planı siyah kullanıyordum sanırım OLED monitör için de pozitif bir etkisi var. Şu siyah ekrandaki lekeler konusunu hala çözemedim lekeler hala duruyor ama bir tanesi mikrofiber bezle biraz üzerinden geçirince yok oldu. Sanırım şu temizleme zımbırtılarından alıp güzel bir temizleme yapmam gerekiyor. Arkadaşların dediği her şey de doğru bu arada, 30 küsür k para verdim milyonlarca ayarla ıvır zıvırla uğraşıyorum acilen peak atması lazım monitör teknolojisinin bence :)
Woled de temizlik kolayda qd de zor

Woled de temizlik kolayda qd de zor
Hocam konuyu okudum. Biraz gelen cevaplara vs. de baktım. Şu an için en mantıklı yöntem distile su ile temizlemek. Etanol veya IPO kullananlarda problem yaşayanlar olmuş ki yapay zeka da zaten alkol önermiyor çok hassas bir dengesi varmış çünkü eğer ayarlayamazsanız panele kalıcı hasar verebilir diyor. Problem şu ki distile suyu da nasıl seçeceğimi bilemiyorum çünkü trendyol yorumlarına girdiğimde distile diye yollayıp apalakasız çıkan şeyler varmış değerleri açısından. Tam kafa ağrısı anlayacağın. Şu an için güvenilir bir distile su bulup ekstra 2 adet daha mikrofiber bez satın alacağım. Hayırlısı :)

Geri