Anlık fps 110dan 80e düşüyor geri 110a çıkıyor saniyelik bir şey ama bazen ard arda oluyor can sıkıyor
Ben şahsen bu tarz fps düşmelerini genel olarak anakart kaynaklı vrm throttling ve micro shutter olarak değerlendirilmesinde fayda görüyorum. (her zaman başlıca sebep değildir)
Genel olarak ilk bakacağım yer oyun içerisindeyken ekran kartına veya işlemciye voltaj kesmesi yapıyor mu diye kontrol ederdim. (hw info veya hw monitör - eğer ikinci ekran varsa yeterlidir yoksa afterburner ile oyun içi de bakılır.)
Sonrasında ikinci bakacağım yer disk kapasitesi ve disk yoğunluğu %80 %85 üzeri tavsiye etmiyorum. boş alan en az %20 veya buna yakın olmalı.
Ekran kartınızın güç aşamalarında yüksek ayarlar yerine düşük ayarlarda %100 performans alıp almadığımı kontrol edebilirsin hocam. mesela düşük ayarlarda 300 fps den max kaça düşüyor? aynı fps dropları yaparak 250 civarlarına düşüyor mu? gibisine bir kontrol.
Daha sonrasında sonuçlara göre zaten sorunu bulup bulamadığınızı anlarsınız.
Voltaj kontrol etmek herkesin yapmadığı veya atlatığı bir konu olabiliyor. E voltaj kesmesi diyince işin içine curve optimizerlerden tutun da reload addlar veya psu verimliliğine kadar gidebiliyor.
Ha en çok da ''sadece bu oyunda yapıyor başka oyunda olmuyor'' diyenler çıkabiliyor. Hak veririm tabii mantıken oyunda sorun aranıyor veya sistemle uyumsuz gibi geliyor bir sorun olmalı...
Ama bazen sistemin performans kesmesi tek bir oyundan da net bir şekilde anlaşılıyor.
Önceki yanıtlarda Vulkan geçilmesini öneren bir arkadaş vardı ben de şiddetle tavsiye ederim rdr2 için.
Tabii söylediğiniz fps düşüşü sahne yüklenmesi vb kaynaklı anlık da olabilir, sürekli olup low fps düşüşü yaşatıyor da olabilir.
Tahminlerimi bu yönde belirttim hocam malesef nokta atışı yapmak biraz zor.
(Oynanışa çok etki etmiyorsa 4x süzmeyi 2x yap devam et

)