5070ti ve 9800x3d Toplama Sistem İçin Tavsiye Lazım.

Hocam Merhabalar bir sistem toplamaya çalışıyorum. Sistemde yardıma ihtiyacım var önerileriniz nelerdir.

NVIDIA RTX 5070ti 16gb VRAM ( indirim kovalıoyrum)
AMD Ryzen 7 9800x3D ( indirim kovalıoyrum)
MSI PRO B650-A WIFI AM5 DDR5 7600MHZ(OC) HDMI DP 3x M.2 USB 20 Gbps 2.5G LAN WI-FI 6E ATX (Aldım)
Raijintek Cratos RJ-0R30B00005 Gen5 1000 W Power Supply (indirim ya da alternatif bekliyorum)
Arctic Liquid Freezer III Pro 360 ARGB ACFRE00184A İşlemci Sıvı Soğutucu (aldım)

Lian Li O11 Dynamic Mini V2 Flow Fanlı Beyaz ATX Oyuncu Kasası (kasada herhangi bir bilgim yok)

Birde Ram bakıyorum ama fiyatlar uçuk çok kararsız kaldım 48 gb ve 32 gb arasında var mıdır öneriniz
Genel olarak 2x16 gb ram yeterli midir birkaç yıl sonra 4x16 ya tamamlayabilriim
CORSAIR VENGEANCE DDR5 RAM 48GB (2x24GB) 6000MHz CL36 Intel XMP iCUE Uyumlu Bilgisayar Belleği - Siyah (CMK48GX5M2E6000C36)

Yardımcı olursanız çok minnetat kalrıım indirim kovalıyarak almaya çalışıyorum
kasayı asla alma evde kutuda duruyo siyahı aldığıma alacağıma pişman oldum değiştim hemen aide de edemedim.
psu çok iyi bende 850w olanını kullanıyorum.
işlemci asla 7800x3d ye düşme sıcaklık farkları çok fazla bende 9800x3d ye geçmeyi düşünüyorum.
soğutucu güzel ama pompa sesinden şikayetçi çok kişi duydum. bende çok araştırdım kasa fanı ve sıvı soğutma oalrak endorfy markasını kullanıyorum ve çok memnunum. endorfy navis f360. şuan stok yok ama gelirse kaçırma derim hem uygun hem çok iyi.
anakart asla onu önermem üst düzey bi işlemci alıyosun düzgün bi b850 al faz yapısı sağlam atx olan bi anakart. iade etmeni öneririm.
5070ti da msi ventus falan o toplara hiç girme ben o hatayı yaptım pişman olsun asus tuf aldım sana da o tarz bi kart öneririm colorfull un kartları hem uygun hem çok güzel.
ram olarak da patriot viper venom 16gb 6000mhz cl30 ramleri en mantıklı seçenek dual kit alırsın 32gb çok iyi akar

bunu alsan daha iyi, 1000 lira fark ediyor
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

23 bin bile pahalı bence de neyse

cl30 ve 6000mhz olmasına dikkat ettim anakartımdan dolayı hocam

kasayı asla alma evde kutuda duruyo siyahı aldığıma alacağıma pişman oldum değiştim hemen aide de edemedim.
psu çok iyi bende 850w olanını kullanıyorum.
işlemci asla 7800x3d ye düşme sıcaklık farkları çok fazla bende 9800x3d ye geçmeyi düşünüyorum.
soğutucu güzel ama pompa sesinden şikayetçi çok kişi duydum. bende çok araştırdım kasa fanı ve sıvı soğutma oalrak endorfy markasını kullanıyorum ve çok memnunum. endorfy navis f360. şuan stok yok ama gelirse kaçırma derim hem uygun hem çok iyi.
anakart asla onu önermem üst düzey bi işlemci alıyosun düzgün bi b850 al faz yapısı sağlam atx olan bi anakart. iade etmeni öneririm.
5070ti da msi ventus falan o toplara hiç girme ben o hatayı yaptım pişman olsun asus tuf aldım sana da o tarz bi kart öneririm colorfull un kartları hem uygun hem çok güzel.
ram olarak da patriot viper venom 16gb 6000mhz cl30 ramleri en mantıklı seçenek dual kit alırsın 32gb çok iyi akar
Değerli bilgilerin için teşekkür ederim hocam alternatif bir anakart için öneri verebilri misin bir de Palit PNY ya da Zotac nasıllardır Palit in sıcaklık değerleri bana gayet iyi geldi bana net bir şekilde kasa önerisi lazım ve ek olarak şu anakart nasıldır https://www.amazon.com.tr/MSI-GAMIN...096Y1H9VR/ref=sr_1_7?__mk_tr_TR=ÅMÅŽÕÑ&sr=8-7

Değerli bilgilerin için teşekkür ederim hocam alternatif bir anakart için öneri verebilri misin bir de Palit PNY ya da Zotac nasıllardır Palit in sıcaklık değerleri bana gayet iyi geldi bana net bir şekilde kasa önerisi lazım ve ek olarak şu anakart nasıldır https://www.amazon.com.tr/MSI-GAMING-WIFI6E-8200MHZ-10GBS/dp/B096Y1H9VR/ref=sr_1_7?__mk_tr_TR=ÅMÅŽÕÑ&sr=8-7
Parasının ederi bir ürün değil. B650-A kalsın tomahawk modelinin aynısı zaten vrmleri güçlü bir anakart dert etme. Model lazım markadan ziyade

Değerli bilgilerin için teşekkür ederim hocam alternatif bir anakart için öneri verebilri misin bir de Palit PNY ya da Zotac nasıllardır Palit in sıcaklık değerleri bana gayet iyi geldi bana net bir şekilde kasa önerisi lazım ve ek olarak şu anakart nasıldır https://www.amazon.com.tr/MSI-GAMING-WIFI6E-8200MHZ-10GBS/dp/B096Y1H9VR/ref=sr_1_7?__mk_tr_TR=ÅMÅŽÕÑ&sr=8-7
hocam anakart ve kasa için bi bütçe verirseniz öneride bulunabilirim. attığın anakart iyi ama ben msi b840 gaming plus wifi6e almıştım çok uyguna denk geldiği için bios da biraz sorun yaşadım sen yaşar mısın bilemem

Son düzenleme:
hocam anakart ve kasa için bi bütçe verirseniz öneride bulunabilirim. attığın anakart iyi ama ben msi b840 gaming plus wifi6e almıştım çok uyguna denk geldiği için bios da biraz sorun yaşadım sen yaşar mısın bilemem

Kasa fiyastları ne kadar bir bilgim bulunmamakta ama böyle fp sisteme uyugn siyah olmasından yana sorun yok 4k 5k gibi bir bantta olabilir. Tabi indirim de beklerim bu açıdan sorun yok

ekran kartıda bunları öneririm gerisine bakma

Kasa fiyastları ne kadar bir bilgim bulunmamakta ama böyle fp sisteme uyugn siyah olmasından yana sorun yok 4k 5k gibi bir bantta olabilir. Tabi indirim de beklerim bu açıdan sorun yok
kasa olarak önerim budur bende mlg edition u kullanıyorum memnunum.

ekran kartıda bunları öneririm gerisine bakma

kasa olarak önerim budur bende mlg edition u kullanıyorum memnunum.
Çok güzel tavsiyeler peki hocam kartın SFF olması sorun benim bildiğim kadarı ile soğutma açısından bu kartlarda problem var mı

Çok güzel tavsiyeler peki hocam kartın SFF olması sorun benim bildiğim kadarı ile soğutma açısından bu kartlarda problem var mı
sorun olmaz ama battle ax sff değil ve soğutması çok iyi hatta tufa yaklaşıyor soğutma tarafında öyle diyeyim battle ax alabilirsen daha iyi olur yoksa hiç biri üzmez

Son düzenleme:
sff kartın slim küçük olduğu anlamına geliyo daha ince daha küçük soğutma bloğu ben asla almazdım 5070ti gibi bi seviyede

sorun olmaz ama battle ax sff değil ve soğutması çok iyi hatta tufa yaklaşıyor soğutma tarafında öyle diyeyim
sorun olur bu arada 5070ti da hocam

Geri