2. Monitör Bağlantısı

Seazer

80+
Reaksiyon skoru
4
Merhaba arkadaşlar,

Laptop kullanıyorum ve sistemi masaüstü gibi kullanmayı planlıyorum. Yeni bir Samsung Odyssey G6 (2K 240 Hz) monitör aldım ancak bağlantı konusunda kafam karıştı.

Laptopumda HDMI çıkışı bulunuyor. Monitörde ise hem HDMI hem de DisplayPort (DP) girişi var. Kutudan DisplayPort kablosu çıktı.

Merak ettiğim konular şunlar:

• Laptop ile monitörü bağlamak için kaliteli bir HDMI - HDMI kablosu almam yeterli olur mu?
  • Yoksa HDMI → DisplayPort aktif dönüştürücü kullanıp kutudan çıkan DP kablosuyla bağlamam mı gerekiyor?
  • 2K çözünürlükte 240 Hz değerini tam olarak alabilmek için kablo veya dönüştürücüde dikkat etmem gereken özellikler nelerdir? (HDMI 2.1, DisplayPort 1.4, aktif dönüştürücü vb.)
Kısacası, bu monitörden 2K 240 Hz tam performans alabilmek için hangi bağlantı yöntemini ve hangi kabloyu kullanmam gerektiği konusunda yardımcı olabilir misiniz?

Şimdiden teşekkür ederim.

Laptop'un HDMI girişi 2.0 mı yoksa 2.1 mi hocam ? Ona göre 2.1 olursa HDMI ile rahatça kullanırsın 2.0 ise 2K alırsın fakat HZ 144 olur veya 1080P kullanıp 240HZ alabilirsin. Dönüştürücü ile kullanmanı tavsiye etmiyorum.

Laptop'un HDMI girişi 2.0 mı yoksa 2.1 mi hocam ? Ona göre 2.1 olursa HDMI ile rahatça kullanırsın 2.0 ise 2K alırsın fakat HZ 144 olur veya 1080P kullanıp 240HZ alabilirsin. Dönüştürücü ile kullanmanı tavsiye etmiyorum.
onu tam olarak bilmiyorum.lenovo legion 5 16irx9 laptop bu evde olmadığımdan bakamıyorum ama muhtemelen 2.1 var. hdmi kablosu seçerkende buna mı dikkat etmem gerekiyor 2.1 olmasına

onu tam olarak bilmiyorum.lenovo legion 5 16irx9 laptop bu evde olmadığımdan bakamıyorum ama muhtemelen 2.1 var. hdmi kablosu seçerkende buna mı dikkat etmem gerekiyor 2.1 olmasına

Dikkat etmen gerekiyor. Laptopunda HDMI 2.1 var, monitöründede var muhtemelen.

Geri