Ekran Kartı Fanım Dönmüyor

Reaksiyon skoru
0
Ekran kartı fanım dönmüyor buna rağmen görüntü gelmeye devam ediyor ekran kartı fanı sadece bilgisayar ilk çalıştığında dönüyor sonra duruyor Ekran kartı modelim ise GeForce 210 1gb

GT 210 kartında akıllı fan özelliği yok gençler dönmesi lazım.

Ekran kartı fanım dönmüyor buna rağmen görüntü gelmeye devam ediyor ekran kartı fanı sadece bilgisayar ilk çalıştığında dönüyor sonra duruyor Ekran kartı modelim ise GeForce 210 1gb
Arkadaşlar kartta Zero RPM özelliği yok ekran kartının fanı normalde hep çalışıyor

GT 210'da fan var mıydı ya

Kartın fan ve fan soketi sanırsam artık bozulmaya başlamış

Gt240 ım vardı zotac. 9 yıl hizmet etti 9 yılın sonunda oyunlara girince bilgisayar reset atmaya başlıyordu 2 dakika içinde. Meğerse fan kitlenmiş dönmüyor ve gpu 100 derecelere vurup restart attırıyordu. E macunda 9 yılda sahra çölüne döndüğü apaçık

İlk başta çalışıp sonra durmasının sebebi işletim sistemiyle işletim sistemi olmadan (boot aşaması) gpu fan profilinin farklı olmasıdır. Günümüzdeki kartlar halen ilk açılışta fanlarını çalıştırır windowsa gelince durdurur ama sizde akıllı fan yönetimi yok kart eski. Yani sizin sürekli çalışması gerekir bilgisayara güç geldiği anda

Masaüstündeyken fana parmağınızla hareket vermeye çalıştığınızda kıpırdanma veya dönme hareketi geliyor mu? Bunlarla fan hiç dönmüyorsa windows bazlı kart fan çalıştırma komutunu artık alamıyor gibi bişey olması lazım (veya ona benzer emin değilim)

Bu saatten sonra yapabileceğin en basit iş;
Msi afterburner indirip her açtığınızda fan ayarını manuel olarak tetiklemek. Msi afterburnerdan fanı ayarladığında dönüyormu vs Önce bunu denerdim. Olmuyorsa artık masaüstündeyken fan elektriksel hat kısmında sokette sıkıntı olabileceğinden şüphelenirdim. Ama yinede çözüme açık

Benim naçizhane deneyimim böyle. Masaüstüne her geldiğimde o küçücük fanı parmağımla döndürüp hareketi vermek zorunda kalıyodum

IMG_1963.webp

Şöyle küçücük bişeydir sizinkide tahminimce. Gerekirse bilgisayarcıya götürün başka bir sistemde taksın. Başka sistemde onun windowsunda da fan dönüyorsa iş komple yazılımsala döner malesef

Msi afterburnerla çalıştırabilirsen ne ala. Çalıştıramazsan eğer yine duruyorsa o zaman benide aşmış olur bu konu

Son düzenleme:
Geri