Üniversite Tercihi Yapmalı Mıyım

Dušan Tadić

80+ Silver
Reaksiyon skoru
10,748
Herkese selamlar
mezun senemde sayısal 80 bin sıralama yaptım ve gitmekle kalmak arasında oldukça kararsızım şuan. Her halükarda mühendislik düşünüyorum ve bu sıralamadan mühendislik yazılır mı karar veremiyorum.
Eğer bir sene daha mezuna bırakırsam sıralamamı ileri çekeceğime kesin gözüyle bakıyorum ama her sene bozulan sınav sistemi ve seneye son yks olacak olması sebebiyle oluşabilecek yığılma korkutuyor beni, bu sene 80 sıralama ile yerleşebileceğim yerlere belki seneye 60-70 sıralamar bile yeterli gelmeyebilir. Ayrıca seneye aman aman bir yığılma olmasa bile istediğim bölümler her sene ortalama yüzde 10-15 daha iyi sıralama gerektiren bölümler. Aşağıya okuyabileceğim bölümleri ve şehirleri yazıyorum. Siz olsanız ne yapardınız? Yardımcı olup fikir belirtirseniz çok sevinirim.
(bu bölüm okunmaz şu bölüme de bakabilirsin tarzı tavsiyelerinize de açığım)

Makine
Elektrik elektronik
Elektronik haberleşme
Havacılık elektrik elektroniği
Uçak mühendisliği
Havacılık ve uzay
Uzay
Uçak gövde ve motor bakımı
Uçak bakım onarım

İstanbul
Kocaeli
Antalya
Bursa
İzmir

Herkese selamlar
mezun senemde sayısal 80 bin sıralama yaptım ve gitmekle kalmak arasında oldukça kararsızım şuan. Her halükarda mühendislik düşünüyorum ve bu sıralamadan mühendislik yazılır mı karar veremiyorum.
Eğer bir sene daha mezuna bırakırsam sıralamamı ileri çekeceğime kesin gözüyle bakıyorum ama her sene bozulan sınav sistemi ve seneye son yks olacak olması sebebiyle oluşabilecek yığılma korkutuyor beni, bu sene 80 sıralama ile yerleşebileceğim yerlere belki seneye 60-70 sıralamar bile yeterli gelmeyebilir. Ayrıca seneye aman aman bir yığılma olmasa bile istediğim bölümler her sene ortalama yüzde 10-15 daha iyi sıralama gerektiren bölümler. Aşağıya okuyabileceğim bölümleri ve şehirleri yazıyorum. Siz olsanız ne yapardınız? Yardımcı olup fikir belirtirseniz çok sevinirim.

Makine
Elektrik elektronik
Elektronik haberleşme
Uçak mühendisliği
Havacılık ve uzay
Uzay
Uçak bakım onarım

İstanbul
Kocaeli
Antalya
Bursa
İzmir
Git Tadik seneye ne olacağı belli değil

Herkese selamlar

Makine
Elektrik elektronik
Elektronik haberleşme
Uçak mühendisliği
Havacılık ve uzay
Uzay
Uçak bakım onarım

İstanbul
Kocaeli
Antalya
Bursa
İzmir
kocaelinde falan mekatronik okunur bu sıralamayla

elektrik, makine ve uçak bakım okunur.

haricine bulaşmayınız.

üçü arasından en ilgi duyduğunuzu seçin, yapıştırın. bu ülkede şu dönemde beklemek hiç bir şey kazandırmaz.

elektrik, makine ve uçak bakım okunur.

haricine bulaşmayınız.

üçü arasından en ilgi duyduğunuzu seçin, yapıştırın. bu ülkede şu dönemde beklemek hiç bir şey kazandırmaz.
antalya akdenizde makine okunur mu hocam sizce? ilk tercihim kocaeli olacak ama büyük ihtimalle gelmeyecek bana

antalya akdenizde makine okunur mu hocam sizce? ilk tercihim kocaeli olacak ama büyük ihtimalle gelmeyecek bana
bunu forumlardan öğrenemezsin

listeni hazırla, instagramı aç.

okuyan, okumuş kişileri üniversitenin ana sayfasında bulursun. şanslıysan whatsapp gruplarının linki de vardır.

gruplara gir görüş, öğrenciler yardım ediyorlarsa orası iyi bir üniversitedir zaten. pişman oldukları bir şey, bir daha gelsem ya da bir daha okusam böyle yapardım dediğiniz bir şey var mı diye araştır. 10 günün var, yeter de artar. her gün 1 üni baksan 5 günde bitirebilmen lazım zaten.

forumlarda okumamış etmemiş o hayatı görmemiş kişileri dinlemekle boşa vakit kaybetme.

benim sana bu bölümleri önerme sebebim kendim de makineciyim. öneririm, seviyorsan yapılır. her halttan azbiraz anlarsın.

Hangi şehirde oturuyorsun?

Ustam ben olsam bu bölümler hariç baytarlık ve hemşirelik de önerirdim
baytarlık bir nebze kabul edilebilir ama

sağlık sektörü bu kadar yoğunken, boğucuyken, zorken hemşirelik kimseye tavsiye edilmez.

hayvan seviyorsundur, baytarlık olur.

ama hemşireliği sevsen de yapmamalısın. insanın ömrünce sahiplenebileceği bir iş değildir. farklı güvencelerin vardır, kariyerini ileride farklı şekilde değerlendireceksindir, heves etmişsindir, baban zengindir, olur, okunur.

ama orta halli bir adamın oğlu kalkıp hemşirelik yazarsa hayatını karartır. iş aşırı yoğun, yorucu, baskıcı ve zordur. insanlarla uğraşmak hiç bir şeye benzemez. emin olun herkes anlayışlı ve nazik değil.

10 12 saat nöbet sonlarına doğru 5 dakika geciktin diye refakatçinin saçma sapan cahil azarını işitmek, bunu her hafta üstüste yaşamak, düzgün dinlenememek akıllı adamın tahamül edeceği şey değildir.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,231,992
Üyeler
200,816
Son üye
apsimati

Geri