Merhaba arkadaşlar 27 inç 2K IPS en az 144 hz , 1ms ve altı tepki süresi olan bir monitör arıyorum.Fiyat bandı olarak da en fazla 13k olacak şekilde ama 9-10k civarı olsa daha iyi olur.Sizin önerebileceğiniz monitör tavsiyeleri var mıdır.
www.itopya.com
benim bütçe 13k civarına çıkabilirim ama 9-10k civarı bulsam daha iyi olur bir de ben bir yerde görmüştüm tam hatırlamıyorum adam tuf serisini baya gömmüştü öyle bir şey var mı bi de MSI MAG 274QPF E20 serisi nasıl pek öneren görmüyorumbu bulabileceğin en uygunu ama tabi bütçen daha fazlaysa daha iyilerini bulabilirsin.![]()
ASUS TUF Gaming VG27AQE5A 27" 165Hz 0.3ms HDMI DP AdaptiveSync HDR10 QHD IPS Gaming Monitör | ITOPYA
ASUS TUF Gaming VG27AQE5A 27" 165Hz 0.3ms HDMI DP AdaptiveSync HDR10 QHD IPS Gaming Monitör En iyi fiyat seçenekleri ile VG27AQE5A ITOPYA.COM'dawww.itopya.com
bunu da bi yandan düşünüyorum ufak tefek harici de sıkıntısını görmedim
bu monitörü bugün alıcaktım 8 sayfalık tartışma çıkmış hani çoğu kişi şunu diyor 11k civarı olsa alınır da o fiyatın gereksiz pahalı olduğunu ve testlerinde sıkıntı veya testlerin yetersiz olduğunu o yüzden kısmen vazgeçtimEğer Hz gibi bir derdiniz yoksa bu varken diğerlerine bakmayın bile. Miniled teknolojisi bambaşka.
11 bine 1080p 300 hz olanını aldım. Bugün geldi kurulum yaptım. Düz Fast İPS monitör karşılaştırmasına ait görselde ekledim. Konudan bakabilirsin. Siyahlar gerçekten siyah ve renklerde diğer 390 Hz fast ips monitörümden çok daha iyi ben memnun kaldım tavsiye ederim.bunu da bi yandan düşünüyorum ufak tefek harici de sıkıntısını görmedim
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
bu monitörü bugün alıcaktım 8 sayfalık tartışma çıkmış hani çoğu kişi şunu diyor 11k civarı olsa alınır da o fiyatın gereksiz pahalı olduğunu ve testlerinde sıkıntı veya testlerin yetersiz olduğunu o yüzden kısmen vazgeçtim
Ghosting durumu IPS panellere göre nasıl?Eğer Hz gibi bir derdiniz yoksa bu varken diğerlerine bakmayın bile. Miniled teknolojisi bambaşka.
Aynı elimdeki mevcut 390 hz fast ips ile ghosting olarak bir fark hissetmedim ghosting testide yaptım. FPS oynadığım için bu modeli tercih ettim 2k olanı satın almadım. Gayet temiz bence ghosting testi başarılı ghosting farketmedim. Ama 2K modeli için konuşmuyorum bendeki model 300 hz 1080p sadece FPS oynadığım için yüksek hz ve küçük ekran monitör kullanıyorum.Ghosting durumu IPS panellere göre nasıl?
hayırlı olsun ben 27 inç 2k almak istediğimden 180hz olanı almalıyım ve en çok ms muhabbetinin yüksek seviyede çıktığını söylediler o konuda bir sıkıntı yaşadın mı peki11 bine 1080p 300 hz olanını aldım. Bugün geldi kurulum yaptım. Düz Fast İPS monitör karşılaştırmasına ait görselde ekledim. Konudan bakabilirsin. Siyahlar gerçekten siyah ve renklerde diğer 390 Hz fast ips monitörümden çok daha iyi ben memnun kaldım tavsiye ederim.
Evet ürünü satın almıştım teslim edildi. Az öncede kurulum yaptım. Elimde mevcut olan 390 hz fast ips monitör ile kıyasladım. Açık ara önde bana göre görüntü kalitesi olsun siyahlar olsun. Kesinlikle monitör alacaklara düz ips almaları yerine miniled olan 25g64 modeli almalarını tavsiye ediyorum. Benim için tek eksisi 390 hz'den 300 hz'ye düşmek oldu. Ama bariz bir akıcılık kaybolma hissi yaşamadım. Sorusu olan sorabilir.
![]()
![]()
![]()
Teşekkür ederim. Sorunu tam anlayamadım. Ms dediğin gecikme değerini mi söylüyorsun. 1 ms gtg cinsinden gecikme değerine sahip bütün ips olsun va olsun paneller satılırken 1 ms gtg veya mrpt cinsinden satılır ama gercekte gecikme değerleri daha yüksektir. Bu diğer modellerdede aynı örneğin yukarıdaki KTC markayıda alsan LG,AOC,ASUS vs. hepsinde 1 ms gtg diye yazar ama gerçekte bu değeri vermez hiç bir panel. Yaptığım ghosting testlerinde akıcıydı bir sorun görmedim. Satın alıp testlerini yapıp 14 gün içinde koşulsuz iade edebilirsin öyle hakkın var. Ama görüntü kalitesi siyahlar olsun diğer renkler parlaklık canlılık vs. açık ara önde tavsiye ederim. Ghosting testinide gelince kendin yaparsın beğenmezsen iade edersin.hayırlı olsun ben 27 inç 2k almak istediğimden 180hz olanı almalıyım ve en çok ms muhabbetinin yüksek seviyede çıktığını söylediler o konuda bir sıkıntı yaşandın mı peki
evet ben tam anlatamadım dediğin gibi gerçek değerlerde yüksek çıkmış ona laf ediyorlardı 180hz olmasına bunu almak istiyordum açıkçası çünkü renk olarak tam istediğim gibi ama benimki 2k olan olduğu için değişiklik gösteriyordur büyük ihtimalle bilgi için de sağolasın bilmiyordum 14 gün içinde koşulsuz iade kısmını belki öyle denerim ama şöyle diyeyim kafam da o kadar çok model var kiTeşekkür ederim. Sorunu tam anlayamadım. Ms dediğin gecikme değerini mi söylüyorsun. 1 ms gtg cinsinden gecikme değerine sahip bütün ips olsun va olsun paneller satılırken 1 ms gtg veya mrpt cinsinden satılır ama gercekte gecikme değerleri daha yüksektir. Bu diğer modellerdede aynı örneğin yukarıdaki KTC markayıda alsan LG,AOC,ASUS vs. hepsinde 1 ms gtg diye yazar ama gerçekte bu değeri vermez hiç bir panel. Yaptığım ghosting testlerinde akıcıydı bir sorun görmedim. Satın alıp testlerini yapıp 14 gün içinde koşulsuz iade edebilirsin öyle hakkın var. Ama görüntü kalitesi siyahlar olsun diğer renkler parlaklık canlılık vs. açık ara önde tavsiye ederim. Ghosting testinide gelince kendin yaparsın beğenmezsen iade edersin.
Samsung G5 7800 e satılıyordu vatanda hala aynı mı bilmiyorumMerhaba arkadaşlar 27 inç 2K IPS en az 144 hz , 1ms ve altı tepki süresi olan bir monitör arıyorum.Fiyat bandı olarak da en fazla 13k olacak şekilde ama 9-10k civarı olsa daha iyi olur.Sizin önerebileceğiniz monitör tavsiyeleri var mıdır.