27 İnç 2k Ips Monitör Önerisi

Erchy

80+
Reaksiyon skoru
1
Merhaba arkadaşlar 27 inç 2K IPS en az 144 hz , 1ms ve altı tepki süresi olan bir monitör arıyorum.Fiyat bandı olarak da en fazla 13k olacak şekilde ama 9-10k civarı olsa daha iyi olur.Sizin önerebileceğiniz monitör tavsiyeleri var mıdır.

bu bulabileceğin en uygunu ama tabi bütçen daha fazlaysa daha iyilerini bulabilirsin.
benim bütçe 13k civarına çıkabilirim ama 9-10k civarı bulsam daha iyi olur bir de ben bir yerde görmüştüm tam hatırlamıyorum adam tuf serisini baya gömmüştü öyle bir şey var mı bi de MSI MAG 274QPF E20 serisi nasıl pek öneren görmüyorum

bunu da bi yandan düşünüyorum ufak tefek harici de sıkıntısını görmedim
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

bu monitörü bugün alıcaktım 8 sayfalık tartışma çıkmış hani çoğu kişi şunu diyor 11k civarı olsa alınır da o fiyatın gereksiz pahalı olduğunu ve testlerinde sıkıntı veya testlerin yetersiz olduğunu o yüzden kısmen vazgeçtim

bunu da bi yandan düşünüyorum ufak tefek harici de sıkıntısını görmedim
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

bu monitörü bugün alıcaktım 8 sayfalık tartışma çıkmış hani çoğu kişi şunu diyor 11k civarı olsa alınır da o fiyatın gereksiz pahalı olduğunu ve testlerinde sıkıntı veya testlerin yetersiz olduğunu o yüzden kısmen vazgeçtim
11 bine 1080p 300 hz olanını aldım. Bugün geldi kurulum yaptım. Düz Fast İPS monitör karşılaştırmasına ait görselde ekledim. Konudan bakabilirsin. Siyahlar gerçekten siyah ve renklerde diğer 390 Hz fast ips monitörümden çok daha iyi ben memnun kaldım tavsiye ederim.

Ghosting durumu IPS panellere göre nasıl?
Aynı elimdeki mevcut 390 hz fast ips ile ghosting olarak bir fark hissetmedim ghosting testide yaptım. FPS oynadığım için bu modeli tercih ettim 2k olanı satın almadım. Gayet temiz bence ghosting testi başarılı ghosting farketmedim. Ama 2K modeli için konuşmuyorum bendeki model 300 hz 1080p sadece FPS oynadığım için yüksek hz ve küçük ekran monitör kullanıyorum.

11 bine 1080p 300 hz olanını aldım. Bugün geldi kurulum yaptım. Düz Fast İPS monitör karşılaştırmasına ait görselde ekledim. Konudan bakabilirsin. Siyahlar gerçekten siyah ve renklerde diğer 390 Hz fast ips monitörümden çok daha iyi ben memnun kaldım tavsiye ederim.

hayırlı olsun ben 27 inç 2k almak istediğimden 180hz olanı almalıyım ve en çok ms muhabbetinin yüksek seviyede çıktığını söylediler o konuda bir sıkıntı yaşadın mı peki

hayırlı olsun ben 27 inç 2k almak istediğimden 180hz olanı almalıyım ve en çok ms muhabbetinin yüksek seviyede çıktığını söylediler o konuda bir sıkıntı yaşandın mı peki
Teşekkür ederim. Sorunu tam anlayamadım. Ms dediğin gecikme değerini mi söylüyorsun. 1 ms gtg cinsinden gecikme değerine sahip bütün ips olsun va olsun paneller satılırken 1 ms gtg veya mrpt cinsinden satılır ama gercekte gecikme değerleri daha yüksektir. Bu diğer modellerdede aynı örneğin yukarıdaki KTC markayıda alsan LG,AOC,ASUS vs. hepsinde 1 ms gtg diye yazar ama gerçekte bu değeri vermez hiç bir panel. Yaptığım ghosting testlerinde akıcıydı bir sorun görmedim. Satın alıp testlerini yapıp 14 gün içinde koşulsuz iade edebilirsin öyle hakkın var. Ama görüntü kalitesi siyahlar olsun diğer renkler parlaklık canlılık vs. açık ara önde tavsiye ederim. Ghosting testinide gelince kendin yaparsın beğenmezsen iade edersin.

Teşekkür ederim. Sorunu tam anlayamadım. Ms dediğin gecikme değerini mi söylüyorsun. 1 ms gtg cinsinden gecikme değerine sahip bütün ips olsun va olsun paneller satılırken 1 ms gtg veya mrpt cinsinden satılır ama gercekte gecikme değerleri daha yüksektir. Bu diğer modellerdede aynı örneğin yukarıdaki KTC markayıda alsan LG,AOC,ASUS vs. hepsinde 1 ms gtg diye yazar ama gerçekte bu değeri vermez hiç bir panel. Yaptığım ghosting testlerinde akıcıydı bir sorun görmedim. Satın alıp testlerini yapıp 14 gün içinde koşulsuz iade edebilirsin öyle hakkın var. Ama görüntü kalitesi siyahlar olsun diğer renkler parlaklık canlılık vs. açık ara önde tavsiye ederim. Ghosting testinide gelince kendin yaparsın beğenmezsen iade edersin.
evet ben tam anlatamadım dediğin gibi gerçek değerlerde yüksek çıkmış ona laf ediyorlardı 180hz olmasına bunu almak istiyordum açıkçası çünkü renk olarak tam istediğim gibi ama benimki 2k olan olduğu için değişiklik gösteriyordur büyük ihtimalle bilgi için de sağolasın bilmiyordum 14 gün içinde koşulsuz iade kısmını belki öyle denerim ama şöyle diyeyim kafam da o kadar çok model var ki

Asus TUF Gaming VG27AQL5A
TCL 27G64 QD-Mini 27
Philips Evnia 27M2N3501PA
Gigabyte G27Q20
AOC Q27G42XNE
AOC Q27G42ZE
KTC H27T22C
LG UltraGear 27G610A-B
MSI MAG 274QPF E20
MSI MAG 272QPF E20 bu modeller var ve çoğunluğunda özellikleri birbirinden farksız :/ kafam ağrıdı bakmaktan valla ilk monitör olunca böyle oluyor glb

Merhaba arkadaşlar 27 inç 2K IPS en az 144 hz , 1ms ve altı tepki süresi olan bir monitör arıyorum.Fiyat bandı olarak da en fazla 13k olacak şekilde ama 9-10k civarı olsa daha iyi olur.Sizin önerebileceğiniz monitör tavsiyeleri var mıdır.
Samsung G5 7800 e satılıyordu vatanda hala aynı mı bilmiyorum

Geri