Geleceğe Yönelik Anakart Önerisi Bütçe: 10000

pangeaa

80+
Reaksiyon skoru
1
Bütçe
10000
Merhabalar, sistemimdeki anakartı geleceğe yönelik olması ve sistemimin şuan için daha stabil çalışması amacıyla yeni bir mATX anakart almak istiyorum. Tavsiyelere ve önerilere açığım. Anakart konusunda çok fazla bir bilgim yok. Bütçem: 8000-10000

• İşlemci (CPU): AMD Ryzen 5 7600
  • İşlemci Soğutucusu: FSP MP7-B
  • Ekran Kartı (GPU): ASRock Challenger Radeon RX 9060 XT 16 GB
  • Anakart: Gigabyte B650M S2H (rev. 1.2)
  • RAM: Kingston FURY Beast Black 32 GB (2×16 GB) DDR5-6000 CL36 EXPO
  • Depolama: Kioxia XG7 2 TB M.2 NVMe PCIe Gen4 SSD (6400/5000 MB/s)
  • Güç Kaynağı (PSU): NZXT C750 Bronze (PA-7B3BB-EU) 750W, 80 Plus Bronze

Üzgünüm belirtmeyi unutmuşum kasam mATX destekliyor. mATX bir anakart arayışındayım.

Orta vadede R7 9700x almayı düşünüyorum. Bu anakart onun için de uygun olur mu ? Wi-Fi a da ihtiyacım yok hocam kablo ile kullanıyorum eğer fiyattan kısabileceksem çok tatlı olur.
Hocam o zaman COLORFUL BATTLE-AX B650M-PLUS V14 alabilirsiniz, WİFİ olmayan modeli, bu da soğutucu olsun donanımı olsun o fiyatlara alabileceğiniz uzun vadeli güzel bir anakart, 9700xde çok rahat taşır
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Orta vadede R7 9700x almayı düşünüyorum. Bu anakart onun için de uygun olur mu ? Wi-Fi a da ihtiyacım yok hocam kablo ile kullanıyorum eğer fiyattan kısabileceksem çok tatlı olur.
Bugün 22.00 ı bekle indirime girebilir incehesapta

Gigabyte B850m Force wifi lazımsa ufak farka force wifi modeli de var, başka alternatif şu an indirimde NZXT anakartlar var onlara da bakabilirsiniz.

Son düzenleme:
Gigabyte B850m Force wifi lazımsa ufak farka force wifi modeli de var, başka alternatif şu an indirimde NZXT anakartlar var onlara da bakabilirsiniz.
NZXT anakartların görüntüsü de çok iyi duruyor ancak mATX bir modelini göremedim.

Hocam o zaman COLORFUL BATTLE-AX B650M-PLUS V14 alabilirsiniz, WİFİ olmayan modeli, bu da soğutucu olsun donanımı olsun o fiyatlara alabileceğiniz uzun vadeli güzel bir anakart, 9700xde çok rahat taşır

Bugün 22.00 ı bekle indirime girebilir incehesapta
Teşekkürler hocam, değerlendireceğim.

aa evet onu atlamışım, m force sizin için güzel seçenek o zaman.
USB portunun sayısının azlığı biraz rahatsız etti. Dac/AMP olsun, hoperlörüm olsun hepsini bir arada taktığımda bir tane bile boş yer kalmamış oluyor. Daha fazla USB portu olan bir anakart tavsiyeniz var mıdır acaba?

USB portunun sayısının azlığı biraz rahatsız etti. Dac/AMP olsun, hoperlörüm olsun hepsini bir arada taktığımda bir tane bile boş yer kalmamış oluyor. Daha fazla USB portu olan bir anakart tavsiyeniz var mıdır acaba?
Gigabyte B850M Aorus Elite veya Asus TUF Gaming B850M-PLUS ikisinden biri olabilir.

Amazonda gigabyte x870 wifi7 vardı uçmadıysa 9 bine

Bir sorum olacak. İnsanlar B840 ve B850 model anakartlardan çok şikayetçiler. Onun yerine aynı segmentte B650 alırım yorumlarını birçok farklı konuda okudum. Bunun sebebi nedir ?
Gigabyte B850M Aorus Elite veya Asus TUF Gaming B850M-PLUS ikisinden biri olabilir.

Geri