Ramlerimin Frekansını 3600mhz'e Çekince Oyunlar Crash Atıyor

Epic M

80+
Reaksiyon skoru
1
Corsair Vengeance PRO DDR4 2x8 Gb RAM leri eskiden 3600 MHz de sorunsuz, oyunlarda crash yemeden çalıştırabiliyorken şuanda sadece default (2133 MHz) değerde crash yemeden çalıştırabiliyorum.
Şuanda 3600 MHz e aldığımda oyunlarda crash yiyorum.

Sistemim:
GIGABYTE B450M S2H 3600MHz (OC) DDR4
AMD Ryzen 5 3600 6-Core Processor
GIGABYTE GeForce RTX 2060 OC 6GB GDDR6 192 Bit
Corsair 2x8 Gb Vengeance RGB PRO 3600MHz CL18 DDR4
POWER BOOST 650W PSU
Samsung 990Pro 2TB m2 SSD

Son düzenleme:
Biosu son agesa sürümüne güncelleyip bi dene 1800 flck çok ta zor değil ve daha öncede kullanmışsın yeni bios sürümünde xmp aç ister oyunda test et ister tm5 indir onda test et bakalım sorun ram trainingdenmi yokda c die çöp çipmi

Buradan indirmem gerekli doğru muyum

1785524829580.webp

arkadaşlar ram OC yaparken önemli olan şey pcnin açılması ve googleya girebilmesi veya oyunları başlatması değildir. bir gün 1 saat oynarsın 3 saat oynarsın hata vermez bazen 10 dak da hata verir. ram oc de tek önemli olan stabilitedir.

ddr5 kanadında 6400 mhz ryzen işlemciler çıkabildiği halde 6000 mhz daha stabil olması gibi konular bu yüzden kaynaklanmaktadır. ayrıca mhz değerini her arttırdığınızda ultra mega performans artışları beklemeyin. sistemin bunu nasıl işlediği çip kalitesi ısınınca verdiği tepkiler falan önemlidir. OC işi deneme yanılma işidir. kararlılık ve stabilite işidir.

donanımlarınızı tam olarak araştırıp öğrenmeden dur ben bi OC yapayım dememelisiniz.

orada yazan değerler okey sen deneyebilirsin ama garanti vermiyoruz dedikleri şirketlerin satışlara etki etsin diye yazdığı değerler. genelde.

daha önceden oynuyor olmanız silikon ömrünüzü kısaltmış olabilir. çiplerin yaşlanmış olabilir zaten sakat olan ramler 6 ay çalışıp hata vermiş olabilir.

bunu 4-5 ay kullanıp tangır tungur ses çıkarmaya başlayan güç kesmesi voltaj dalgalanması yapan PSU lar gibi düşünebilirsiniz. kapasitörler ne kadar dandikse o kadar çabuk bozulur. ramler de öyledir hatta işlemciler bile yüksek sıcaklıkta belli değer üzerinde çalışsa bile 5 yıllık ömrünü 3-4 yıla çekersiniz.

genel bir bilgilendirme olsun dedim hocam.

bana kalırsa işlemci oc yaparak kullanın ram oc jedec hızında kullanmaya devam edin. belli ki kaldırmıyor.
Buradan indirmem gerekli doğru muyum

Alıntıyı görüntüle
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Yardımcı ve açıklayıcı olabildiysem ne mutlu.

arkadaşlar ram OC yaparken önemli olan şey pcnin açılması ve googleya girebilmesi veya oyunları başlatması değildir. bir gün 1 saat oynarsın 3 saat oynarsın hata vermez bazen 10 dak da hata verir. ram oc de tek önemli olan stabilitedir.

ddr5 kanadında 6400 mhz ryzen işlemciler çıkabildiği halde 6000 mhz daha stabil olması gibi konular bu yüzden kaynaklanmaktadır. ayrıca mhz değerini her arttırdığınızda ultra mega performans artışları beklemeyin. sistemin bunu nasıl işlediği çip kalitesi ısınınca verdiği tepkiler falan önemlidir. OC işi deneme yanılma işidir. kararlılık ve stabilite işidir.

donanımlarınızı tam olarak araştırıp öğrenmeden dur ben bi OC yapayım dememelisiniz.

orada yazan değerler okey sen deneyebilirsin ama garanti vermiyoruz dedikleri şirketlerin satışlara etki etsin diye yazdığı değerler. genelde.

daha önceden oynuyor olmanız silikon ömrünüzü kısaltmış olabilir. çiplerin yaşlanmış olabilir zaten sakat olan ramler 6 ay çalışıp hata vermiş olabilir.

bunu 4-5 ay kullanıp tangır tungur ses çıkarmaya başlayan güç kesmesi voltaj dalgalanması yapan PSU lar gibi düşünebilirsiniz. kapasitörler ne kadar dandikse o kadar çabuk bozulur. ramler de öyledir hatta işlemciler bile yüksek sıcaklıkta belli değer üzerinde çalışsa bile 5 yıllık ömrünü 3-4 yıla çekersiniz.

genel bir bilgilendirme olsun dedim hocam.

bana kalırsa işlemci oc yaparak kullanın ram oc jedec hızında kullanmaya devam edin. belli ki kaldırmıyor.

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Yardımcı ve açıklayıcı olabildiysem ne mutlu.
Ramlerde bulunan seri numaraları

202305839897369
202305839897370

Bir de ramlerin uzun yıllar kullanımından sonra slikon kalitesi nedeniyle Ramde belirtilen hız olan 3600MHz değerinde stabil çalışmaması normal olabiliyor yani. Çünkü 6. yılına giriyor bilgisayarım ve yıllardır aldığım crash sayısı çok nadirdi. Ama artık oyunları açtığım anda crash veriyor 3600MHz değerde.

micron b-die, 3200 çek 1.35 voltaj ver veya auto bırak. jedec çalışmasından iyidir. burada hata vermemeli sistemde başka değişen parça veya yanlış taktığın yuva falan yoksa .
Yardımların için sağol hocam 🫡
Şuanda ani bir crash yemedim pubgde ve fifada özellikle dediğin ayarlarla. İşlemcim pubgde yaklaşık 77-83 arası değişmekte ve stok fanım var maalesef. İşlemci bu sıcaklıklarda performans kısar mı yoksa kule tipi veya sıvı soğutmaya geçmem oyundaki performansı akıcılığı vb. nasıl etkiler? Gözle görülür bi faydası olur mu acaba

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,230,939
Üyeler
200,548
Son üye
Byzac

Geri