Yardım Servispoint Asus Mağduriyeti ve Tr'deki Garantilerin Berbatlığı

@Abdullah Hacıgül
Asus hiç içi açılmamış laptopların içi serviste açılıp fanlar dolu çıkınca garanti kapsamı sayıyormuş haberin olsun :D Sanki Ekran kartı ve işlemci bloğunda etiketi uzaylılar koyuyormuş gibi. Kendileri açma diyor, açmayıncada garanti kapsamı dışı sayıyorlar.
sen thh mi basvurdun suan? süreci nasıl yöneteceksin, bir avukat tanıdık varsa burunlarından getirsen aslında fena olur. faiziyle falan alsan parayı

sen thh mi basvurdun suan? süreci nasıl yöneteceksin, bir avukat tanıdık varsa burunlarından getirsen aslında fena olur. faiziyle falan alsan parayı
Ben öncelikle elimdeki tüm asus ürünlerinin fotoğrafını çektim zenbook, pelta vs. hepsini ilana koyacağım. Onun dışında donanıma ve yeşile konu açtım ki insanlar bilsin kimin ne olduğunu. Yaşadığım kötü mağduriyeti açıklayan şekilde google yorumlarına 1 yıldızı verdim. Laptopu pazartesi aldığım gibi THH kaydı açacağım. Vatanla görüştüm durumu, teşhir ürünü olduğundan bizim üzerimizden laptopu garantiye yollarsanız süreç farklı işler dedi, hiç inanmıyorum fakat THH kaydı açıkken vatan üzerinden teknoser veya KVK'ya göndereceğim cihazı. Faizle ödemezler böyle durumlarda fakat ben zaten faiz sevmiyorum. Laptopun sıfırı ile değiştirilmesi veya nakit iadesi bana yeterli. 1 yıllık laptop zaten çok kaybım yok.
Ticaret bakanlığınada haklarında şikayet oluşturacağım ve SMSINFO için yazdığım okkalı bir şikayet vardı Asus Global'e. Aynısını onlar içinde yazacağım.
her şey sonuçlanınca ise asus'u ikinci elde satıp bir daha yüzüne bakmayacağım. Monitör alacaktım bir tane Asus alasım vardı takım olsun diye çok şükür almadan böyle bir durum yaşadım. Satacağım bir şey eksildi.
İnan yani kendim için uğraşmıyorum, ikinci elde direk ilana koymak daha mantıklı benim içinde. Böyle rezil firmalar at koşturmasın, insanlar mağdır edilmesin diye uğraşacağım yoksa uğraşılacak rezillik değil.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Birde yani garantiyi arıyorsun 50 firmaya bakan sıradan bir çağrı merkezi elemanı ile görüşüyorsun. Uzmanlığı teknoloji değil bir şey değil. Teknisyenlede görüşemiyorsun. En azından işi yarım yamalakta olan birisine 4dk da anlatacağın şeyi çağrı merkezi 20dk da anlamıyor. Sonuçta alamıyorsun. Bekle ben teknisyene sorayım diyor arada posta güvercini gibi.
Düşün yani teşhirden alınan laptopun içi pis diye garanti kapsamı dışı çıkarıyorlar. Böylelerine ne anlatabilirsinki. Gerçekten berbat bi gün geçirdim bunlar yüzünden, Allah gönüllerine göre versin başka bir şey demiyorum.

Son düzenleme:

Biraz eski video ama youtuberlar da yardimci olabilir mi acaba?
Bu arada ben daha önce o cihazı hiç açmadığım için iç aksamına bakmamıştım şimdi iç aksam görselini aldım garantiden. Laptopun klavyesindeki tuşların gitmesi üretimsel mühendislik hatası. Bilerek yapmışlar ki insanlar ileride klavye değişmek zorunda kalsın. Fandaki toz ve kirleri klavyenin altına götürecek şekilde bir açıklık bırakmışlar. Zaten giden tuşlarda fanın altındaki tuşlar :D Fan dıştan görülmeyecek şekilde klavyenin iç aksamına toz ve kir dolduruyor. Normalde oranın kapalı olması lazım fakat orayı açık bırakmışlar, bu şekilde fandaki kir klavye altına taşınıyor. Switch ömrü dolmasada arıza yaşıyorsunuz. Garantide klavyeye giden tozlardan garanti dışı bırakıyor, parçadanda para kazanıyorlar. 200.000km'ye girince motor yiyen BMW misali. Üründe vatan teşhirden alınma, evimdeki diğer 2 cihazın içinin fotoğrafını attım aynı koşullarda kullanıldı diye. Kaldı ki ben laptoplarımı stand ve harici fan(harici fanıda temizlerim) dışında zemine dahi koymam. Kısacası teşhirde içi pislenmiş, bunuda bana mâl edebileceklerini düşünüyorlar. Teşhir cihaza garanti verenlerde kendileri. Neymiş bakım ücretini düşürmüşler bana sadece klavye ücretini istiyorlarmış. Yersen.

Son düzenleme:
Bu arada ben daha önce o cihazı hiç açmadığım için iç aksamına bakmamıştım şimdi iç aksam görselini aldım garantiden. Laptopun klavyesindeki tuşların gitmesi üretimsel mühendislik hatası. Bilerek yapmışlar ki insanlar ileride klavye değişmek zorunda kalsın. Fandaki toz ve kirleri klavyenin altına götürecek şekilde bir açıklık bırakmışlar. Zaten giden tuşlarda fanın altındaki tuşlar :D Fan dıştan görülmeyecek şekilde klavyenin iç aksamına toz ve kir dolduruyor. Normalde oranın kapalı olması lazım fakat orayı açık bırakmışlar, bu şekilde fandaki kir klavye altına taşınıyor. Switch ömrü dolmasada arıza yaşıyorsunuz. Garantide klavyeye giden tozlardan garanti dışı bırakıyor, parçadanda para kazanıyorlar. Güzel tezgah. 200.000km'ye girince motor yiyen BMW misali. Üründe vatan teşhirden alınma, evimdeki diğer 2 cihazın içinin fotoğrafını attım aynı koşullarda kullanıldı diye. Kaldı ki ben laptoplarımı stand ve harici fan(harici fanıda temizlerim) dışında zemine dahi koymam. Kısacası teşhirde içi pislenmiş, bunuda bana mâl edebileceklerini düşünüyorlar. Teşhir cihaza garanti verenlerde kendileri. Neymiş bakım ücretini düşürmüşler bana sadece klavye ücretini istiyorlarmış. Yersen.
Yasadiginiz stresi anlayabiliyorum. 13 sene once VatanB ve Asusu yeni aldigim LCD monitorun panel arizalari ve yaklasimlarindan dolayi THHye verip para iadesi almistim. Daha da eskiden Asus urunlere Cizgi Elektronik bakiyordu galiba ama sonrasinda degisince baska firmaya devredilince sorunlar artmaya basladi diye biliyorum. Youtuberlar da bu ise el atsa size de faydasi olabilir, benzer sorun yasayanlara da referans olur.

Öncelikle sabır diliyorum yazık yani umarım thh filan çözersiniz. Arkadaşa asus b650m-k aldık msi a620 den yükseltti neyse kart arızalı çıktı firma pckolik değişim yapmadı sağolsunlar servis tamir yapmış arkadaş lehim izleri filan var dedi zaten forumda yapılan işlemde yazıyordu neyse aradım sıfır ürün değişim yada para iadesi yapmanız lazım neden tamir edilmiş ürünü kabulleneyim dedim hiç oralı olmadılar arkadaşı thh ikna edemedim uğraşmak istemedi . Şu an anakart alacak olsam sırf kullanım alışkanlıklarımdan dolayı yine asus alırdım(en son msi da rm expo profilinde sorun yaşadım) ben bunların tamamını hükümete ve yargıya bağlıyorum memlekette caydırıcılık olsa bunu yapamazlar tamam thh filan var kesin haklıda çıkardık ama neden iş oraya varsın yazık halimize diyorum sadece . Diğer firma bana göre daha kaliteliydi ve asusun son tüketicinin yaşadığı bu sorunlardan belki haberide yoktur .
o yine iyimiş benim x870 rog anakartımın serviste imha edildiği söylendi , değişim / iade işlemini de satıcı olan emperor yapmıyor en azından sizde anakart var

o yine iyimiş benim x870 rog anakartımın serviste imha edildiği söylendi , değişim / iade işlemini de satıcı olan emperor yapmıyor en azından sizde anakart var
Kerem = Kardeşim benim anakart nerde ?
Garanti = İmha Ettik Abi
K = Nası İmha Ettiniz ?
G = Arkadaş dün Oppenheimer izlemiş, bak bişey yapacam dedi senin anakart gitti abi bilgin olsun.
K = E ne yapacağız şimdi ?
G = Valla abi bizi ilgilendiren bir şey yok asus'la görüş THH falan git artık bak başının çaresine :D

Kerem = Kardeşim benim anakart nerde ?
Garanti = İmha Ettik Abi
K = Nası İmha Ettiniz ?
G = Arkadaş dün Oppenheimer izlemiş, bak bişey yapacam dedi senin anakart gitti abi bilgin olsun.
K = E ne yapacağız şimdi ?
G = Valla abi THH falan git artık bak başının çaresine :D
aynen konuşma bu şekil oldu :D , sorsan asusun müşteri hizmetleri vs çok kalitelidir de , isteseler ithalatçı firmayla vs sorunu çözebilirler , imha ettik de ilgiç bi tabir 1 hafta onaylama sürem de olmasına rağmen

aynen konuşma bu şekil oldu :D , sorsan asusun müşteri hizmetleri vs çok kalitelidir de , isteseler ithalatçı firmayla vs sorunu çözebilirler , imha ettik de ilgiç bi tabir 1 hafta onaylama sürem de olmasına rağmen
Sorsan asusun müşteri hizmetlerinin rezalet olduğunu görürdün.. adamlar globalde davalık

Kötü örnek hoca
Ahmet bmw'cimisin yoksa :D
Ben geçen demir dökümü mü vailant'ı mı ne aradım. Daha önceden asus garantisinde görüştüğüm kişiyle aynı kişi olduğuna eminim ama kanıtlayamam. Bekleme müziğine kadar aynıydı. Çağrı merkezi bunlar birden fazla firmayı veriyorlar ölü fiyata. Bunlarda muhtemelen asgari aldıkları için işlerinden nefret ediyor tek işlevleri müşteriyi bıktırıp, THH gitmeyenlerden kâr etmek. Mantıklı cevapları olmayıncada 3 kere sesimi alabiliyormusunuz diyip sesinizi alamadım çağrıyı sonlandırıyorum derler bu NPC'ler.
Birde çift isimleri olanlardan seçiyolar galiba aynı kişiyle görüştüm ikisindede farklı isim söyledi :D Bana asustaki şey diyo bilgimin yeterli olduğuna inanıyorum bilginize ihtiyacım yok. Sanırsın elon musk. Cihazı dağıtıp topla desem uzun vidayı kısa vida yerine atıp üst kasada hasar bırakacak haberi yok. Bana 2 lafından biri işimi çözmek yerine ücretli onarım istemiyorsanız firmaya bilgilendirme geçeceğim. Şu insan mağdır edilmiş çözeyim işini benimde başıma gelir yok. Birde ses kaydı alıyorum derseniz çağrıyı sonlandırıyorlar onuda ekleyeyim.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

2023 zamanlarıda kötüydü garantilerde gene yardımcı oluyorlardı, artık bambaşka bir çitaya yükselmişler.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,231,478
Üyeler
200,686
Son üye
mustadaa

Geri