Bu arada ben daha önce o cihazı hiç açmadığım için iç aksamına bakmamıştım şimdi iç aksam görselini aldım garantiden. Laptopun klavyesindeki tuşların gitmesi üretimsel mühendislik hatası. Bilerek yapmışlar ki insanlar ileride klavye değişmek zorunda kalsın. Fandaki toz ve kirleri klavyenin altına götürecek şekilde bir açıklık bırakmışlar. Zaten giden tuşlarda fanın altındaki tuşlar

Fan dıştan görülmeyecek şekilde klavyenin iç aksamına toz ve kir dolduruyor. Normalde oranın kapalı olması lazım fakat orayı açık bırakmışlar, bu şekilde fandaki kir klavye altına taşınıyor. Switch ömrü dolmasada arıza yaşıyorsunuz. Garantide klavyeye giden tozlardan garanti dışı bırakıyor, parçadanda para kazanıyorlar. Güzel tezgah. 200.000km'ye girince motor yiyen BMW misali. Üründe vatan teşhirden alınma, evimdeki diğer 2 cihazın içinin fotoğrafını attım aynı koşullarda kullanıldı diye. Kaldı ki ben laptoplarımı stand ve harici fan(harici fanıda temizlerim) dışında zemine dahi koymam. Kısacası teşhirde içi pislenmiş, bunuda bana mâl edebileceklerini düşünüyorlar. Teşhir cihaza garanti verenlerde kendileri. Neymiş bakım ücretini düşürmüşler bana sadece klavye ücretini istiyorlarmış. Yersen.