3. Mezun Senesi Olan, Bir Şeyler Yapabilmiş Var mı?

Reaksiyon skoru
11
Merhaba arkadaşlar. Bu sene 67k say yaptım.

Geçen seneler şöyle idi:
2024-180k
2025-110k
2026-67k

İlk sene gerçekten benim hatam, çalışanadım. İlk mezunda aylarca hastalıklarla uğraştım ve çalışamadım.

2. mezundanise bazı kritik hatalar yaptım.

Kimya mühendisliği istesem şu an kocaeli veya sakarya geliyor. Eğitimi gizeldir belki ama ben istanbul doğma birisiyim ve etiket olarak problem yaşamak, küçük şehir olduğu için de mezun olup arkama baktığımda en azından güzel bir üni hayatı da yaşayamamış olma düşüncesi beni gerçekten üzüyor.

Bu arada tyt de 82 net, ayt de ise 63,75 net yaptım.

Şu an 19 yaşındayım ve mezuna kalıp üniye 20 yaşında girersem çok geç kalacağımı, iş hayatı konusunda dejavantajlar yaşacağımı düşünmek beni korkutuyor, ne kadar doğru bilemem tabi.

Sizin deneyimleriniz nasıl?

Hocam asla 3 kez mezuna kalmam, o zamanları yaşamama daha 1 sene var Allah bilir ama akıl işi değil. O 3 sene gidip Halk eğitim merkezinden zibilyontane belge alır KPSS ile en az 5 kere memur olurdunuz şimdi. Zaman kadar önemli bir şey yok hocam sen 3 4 seneni sürekli hazırlanarak gecirdiysen artık erbabı olman lazımdı.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

çok geç kalacağımı
Çok değil çok çok geç kaldığını düşünüyorum ben

Merhaba arkadaşlar. Bu sene 67k say yaptım.

Geçen seneler şöyle idi:
2024-180k
2025-110k
2026-67k

İlk sene gerçekten benim hatam, çalışanadım. İlk mezunda aylarca hastalıklarla uğraştım ve çalışamadım.

2. mezundanise bazı kritik hatalar yaptım.

Kimya mühendisliği istesem şu an kocaeli veya sakarya geliyor. Eğitimi gizeldir belki ama ben istanbul doğma birisiyim ve etiket olarak problem yaşamak, küçük şehir olduğu için de mezun olup arkama baktığımda en azından güzel bir üni hayatı da yaşayamamış olma düşüncesi beni gerçekten üzüyor.

Bu arada tyt de 82 net, ayt de ise 63,75 net yaptım.

Şu an 19 yaşındayım ve mezuna kalıp üniye 20 yaşında girersem çok geç kalacağımı, iş hayatı konusunda dejavantajlar yaşacağımı düşünmek beni korkutuyor, ne kadar doğru bilemem tabi.

Sizin deneyimleriniz nasıl?
Yani biraz da vizyon meselesi bu yıl rahat 30k civarı çekersin ben olsam mezuna kalırım hayatımdan 1 sene gidip sevdiğim mesleği yapmak daha iyi tabi istediğin bölüm geliyorsa kalma

sen mezuna bırakana kadar ben MYO bitirip DGSye girdim,bu puanlara kimya müh yazmak gibi bir hata yapma,Baytarlık veya hemşirelik yazman daha münasip mezuna kalınmaz hadi olsa olsa 1 kez kalınır,abartma

Ben normalde ea dım 2. Mezun senemde sayısala geçtim yani 2026 sınavı için. Sınava ekimde başladım yaklaşık 8 ay sıfırdan sayısal çalıştım hatta oruç zamanı 2 ay çok az çalıştım onun dışında genel olarak günde 7-10 saat ders çalıştım sayısal 209k yaptım. Sakarya’da inşaat müh. Geliyor herkes çevrem vs. Git git diyor ama ben gitmek istemiyorum çok çok daha iyisini yapabileceğime inanıyorum yani tam zamanlı 6 ay çalışarak sıfırdan bunu yaptıysam çok çok eminim ki temelim olan şu halimle çok daha iyisini yapacağım 3. Ve son mezun senem olacak 2027 eğer gerçek anlamda kendine güveniyorsan ve hayallerin varsa tabii kide kal. Sana cevap veren burdaki bazı insanlar gibi hayalinin memur olmaktan fazla olduğunu düşünüyorum yoksa 3. Kez mezuna kalmayı düşünmezdin bile.

Ben normalde ea dım 2. Mezun senemde sayısala geçtim yani 2026 sınavı için. Sınava ekimde başladım yaklaşık 8 ay sıfırdan sayısal çalıştım hatta oruç zamanı 2 ay çok az çalıştım onun dışında genel olarak günde 7-10 saat ders çalıştım sayısal 209k yaptım. Sakarya’da inşaat müh. Geliyor herkes çevrem vs. Git git diyor ama ben gitmek istemiyorum çok çok daha iyisini yapabileceğime inanıyorum yani tam zamanlı 6 ay çalışarak sıfırdan bunu yaptıysam çok çok eminim ki temelim olan şu halimle çok daha iyisini yapacağım 3. Ve son mezun senem olacak 2027 eğer gerçek anlamda kendine güveniyorsan ve hayallerin varsa tabii kide kal. Sana cevap veren burdaki bazı insanlar gibi hayalinin memur olmaktan fazla olduğunu düşünüyorum yoksa 3. Kez mezuna kalmayı düşünmezdin bile.
Ayrıca bende 20 yaşıma gireceğim 20 yaş banada büyük geliyor ama üniversite 25-40 yaş insanlarla dolu özellikle en iyi üniversitelerde okuyanlar genelde mezunlar oluyor o yüzden yaşa kafanı takma

Hocam asla 3 kez mezuna kalmam, o zamanları yaşamama daha 1 sene var Allah bilir ama akıl işi değil. O 3 sene gidip Halk eğitim merkezinden zibilyontane belge alır KPSS ile en az 5 kere memur olurdunuz şimdi. Zaman kadar önemli bir şey yok hocam sen 3 4 seneni sürekli hazırlanarak gecirdiysen artık erbabı olman lazımdı.

Hocam beğenmediği bir yerde okuyan çoğu öğrenci okulu yarıda bırakıyor devam etmiyor. Bitirenlerde hevesssiz umutsuz birsekilde bitiriyor haliyle kendini gelistirmiyor. Asil zaman kaybı istemediği bir yere gidip okuduğu zaman oluyor. 18 yaşındaki adamla 20 yaşındaki adam arasında bir fark yok kimse moruk yaslanmissin üniversitede ne arıyon demez. Kpssde ise ekmek aslanın midesinde. Görüp görebileceğin herkes memur olmak istiyor. Halk eğitimdeki belgeler meslek için ise yarar ama kpssye bir etkisi olmaz. Lise mezunu adamin meslek lisesi olsun düz lise olsun memur olabilmesi çok zor. Çünkü rekabet çok. Olsa bile en ağır memuriyetten sayılan meslekler oluyor hastabakimi temizlik personeli vs 70k civarı maasi var. Bu adam zaten sayisal 67k ile herhangi önü açık bir bölüm okursa mezun olduğu an min 50k maaş ile başlıyor tabi ki yeni mezun için geçerli birkaç sene deneyim ile maasi üst seviyelere çıkıyor.

senin gibiyim 2. mezunluğum oldu sıralamamız nerdeyse aynı benimde yaptığım kritik hatalar var ama 3. mezunluk ile önümüzdeki sene son yks yılı olacağından yığılma olacağını düşündüğümden hemşirelik yazacam fakat yinede sınava gireceğim obp kırılmasını biliyorum asıl 2. yıl deneyecem , maksat rahat sınava hazırlanmak için kolay üniversite yazacam sıralama altımda olsa bile başaramasam bile en azından garantiye almış oluyorum kendimi , kendi düşüncem

Affedersiniz ama gerçekten kpss ye girmediğiniz belli o kadar kolay olsa, o merkezde verilen süslü kağıtların bir değeri olsa halkımız bu durumda olmazdı, ki insanların ne yaşadığını bilmiyorsun

herkesin derdi memur olup devletin sırtında parazit olmak değil bazı insanalr akademsiyen olmak ister bazıalrı yurt dışına (kalıcı) çıkmak ister bazısı keyif almak ister.

eğer çalışcağına inanıyorsan kal zaten seneye son.

kalmicaksanda 2 yıllıklardan gemi veya uçak bakımı geliyorsa onları yaz gerçekten mühendisliklerden çok daha iyi olur

6k dan mezuna bırakmayı düşünen arkadaşım var odtü makine isteyen böyle hırsın oldukça 2 milyondaki yerden mezun olsanda birşeyler bulursun hayatta

bende 2.mezundum her sene daha kötü yaptım safi tembelliğimden, 3e kalmak mantıklı ama kalamyacağım yeter, bana verilen imkanları boşa harcadım belki gelecekte başka fırsatlar varsa artık. 2 yıllık sağlık yazmayı düşünüyorum

Ben bazı sebeplerden dolayı 4.kez sınava girmeyi planlıyorum (21 yaşındayım) herkesin hakkında hayırlısı olsun İnşAllah
Demsk istediğim herkesin hayatı farklı şekillerde gelişebiliyor o yüzden geç kalmışlık hissini yaşamamak daha mantıklı diye düşünüyorum)

Affedersiniz ama gerçekten kpss ye girmediğiniz belli o kadar kolay olsa, o merkezde verilen süslü kağıtların bir değeri olsa halkımız bu durumda olmazdı, ki insanların ne yaşadığını bilmiyorsun

herkesin derdi memur olup devletin sırtında parazit olmak değil bazı insanalr akademsiyen olmak ister bazıalrı yurt dışına (kalıcı) çıkmak ister bazısı keyif almak ister.

eğer çalışcağına inanıyorsan kal zaten seneye son.

kalmicaksanda 2 yıllıklardan gemi veya uçak bakımı geliyorsa onları yaz gerçekten mühendisliklerden çok daha iyi olur

6k dan mezuna bırakmayı düşünen arkadaşım var odtü makine isteyen böyle hırsın oldukça 2 milyondaki yerden mezun olsanda birşeyler bulursun hayatta

bende 2.mezundum her sene daha kötü yaptım safi tembelliğimden, 3e kalmak mantıklı ama kalamyacağım yeter, bana verilen imkanları boşa harcadım belki gelecekte başka fırsatlar varsa artık. 2 yıllık sağlık yazmayı düşünüyorum
61 ile teknik personel olarak atandı annem üstelik yapılan başvuruda Ankara milli savunma, Kayseri diyanet ve bir yere daha kabul gördü, tercihimizi Kayseri yönünde yaptık. Benimde hayallerim var bende istiyorum üni okumak ama 3. Mezun be dayı

Dayı burda ağzı olan konuşur ben sana terso yorum yaptım diye takma sen uygun görüyorsan mutlu olacaksan yap, ben yksye bile girmedim daha 1 Senem var

19 yaşındasın bence hala bir yaş şeyin var senin bence kalınır ya ayt netlerin iyi

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,231,798
Üyeler
200,785
Son üye
sivasketesi15

Geri