Hp 16 Omen FPS Sorunu

Hike001

80+
Reaksiyon skoru
0
Arkadaşlar merhaba rica etsem yardımcı olur musunuz? 1 hafta önce HP Omen 16 model laptop aldım ama istediğim performansı oyunlardan alamıyorum benden daha düşük özelliklere sahip olan HP omen 16 modelleri oyunlarda benden daha çok FPS alıyor aşağıya leptopumun özelliklerini bırakıyorum neyi yanlış yapıyorum anlayamadım. Hp 16 omen 5060 PUBGde ultra ayarlarda 170 fps alırken ben 90 fps alıyorum.

HP OMEN Gaming Laptop 16-ap0032nt (CA8E9EA)
  • İşlemci: AMD Ryzen 9 8940HX (16C/32T)
  • Ekran Kartı: NVIDIA GeForce RTX 5070 8 GB GDDR7
  • RAM: 32 GB DDR5
  • Depolama: 1 TB PCIe Gen4 SSD
  • Ekran: 16” QHD+ (2560×1600)
  • Yenileme Hızı: 240 Hz
  • Parlaklık: 500 nit
  • Renk Gamı: %100 sRGB
  • Soğutma: OMEN Çift Fan
  • Adaptör: 230 W

Arkadaşlar merhaba rica etsem yardımcı olur musunuz? 1 hafta önce HP Omen 16 model laptop aldım ama istediğim performansı oyunlardan alamıyorum benden daha düşük özelliklere sahip olan HP omen 16 modelleri oyunlarda benden daha çok FPS alıyor aşağıya leptopumun özelliklerini bırakıyorum neyi yanlış yapıyorum anlayamadım. Hp 16 omen 5060 PUBGde ultra ayarlarda 170 fps alırken ben 90 fps alıyorum.

5060lı laptopta oyun daha düşük çözünürlükte oynanmış olabilir.

U7 255H işlemcili ve 24GB ramli modeli var bende. Monitörle beraber kullanıyorum. 1080x1440 formatta CS2 Ultrada 220-230 FPS alıyorum. Forza 6, cyberpunk 2077, TLOU 2, Neverness to everness ile test etme imkanım oldu. Genel olarak 1080P Ultrada takılma donma veya stutter olmadan rahatlıkla 120+ FPS oynadım. Direkt pubg oynamadım ama çoğu oynadığım oyunda gayet güzel bir performans yakaladım. Şahsen pubg gibi bir oyun için bu FPS leri normal bulmuyorum. Ayarlardan kaynaklı olabilir.

Yukarıdaki arkadaşın dediği gibi çözünürlüklere bakmak lazım. Muhtemelen 5060 olan bilgisayarın ekranı 1200p'dir. Senin 1600p de daha az fps alman normal ortalama oyunlarda 100fps ve üstü veriyorsa kafana takmana gerek yok. Bende de u7-255h/24gb/5070/240hz li hp omen modeli var. İmzamdaki incelemem de test ettiğim bazı oyunların sonuçlarını paylaşmıştım. Kendi cihazınla karşılaştırabilirsin.

Şu videodaki dizüstü sizinkiyle aynı galiba. Sadece ekran kartı wat değeri farklı olabilir. Maalesef ekonomi kaynaklı yerele uygun fiyatlı getirilen ürünlerde, bu tarz şeylerin düşük modellerini getirip belirtmeden satabiliyorlar.

Ben size genel güncelleme, ayar ve dizüstü için tavsiye konumu bırakayım. Oradakileri yapıp tekrar bir test edin. Ayrıca formatı kendiniz atmadıysanız, tekrar format atmanızı öneririm. Sistemi satanlar, bilgisayarcılar hazır paketler ile toplu uygulama falan yüklüyor. Bu hızlandırsa da sağlıklı değil.

Ayrıca test videoları her zaman net değerler vermez. Çünkü çoğu zaman etrafta çatışma yokken çekiyorlar. Çatışma, birden fazla insan ile karşılaşma gibi senaryolarda FPS daha da düşebiliyor. Keza dizüstü için önerdiğim konuda, dizüstü bilgisayarın düz masaüstüler gibi arka planda açık işlemlere göre daha çok etkilendiğini söyleyebilirim. Kabaca siz arkada Discord, Spotify veya tarayıcı açık tutuyorsunuz diyelim, eğer bunları simge durumuna küçültmezseniz kaynak kullanımı ekstra artıyor ve arka arkaya binen farklı animasyonlu uygulamalar birbirinde akıcılığı bozuyor. Ayrıca dizüstü çift GPU'sunda donanım hızlandırma kullanan bu üç popüler uygulamayı, Discord ve Spotify tarafında donanım hızlandırma ayarı kapatıp kullanmak daha mantıklı. Tarayıcıyı da oyun oynarken açık tutmayın veya video falan açmayın.

Masaüstü de etkileniyor, ama dizüstü bu tarz şeylerden daha çok etkileniyor. Neyse ikinci konuda o konulara değindim, turbo boost hariç o taktikleri uygulayın.

Geri