OLED Vs Miniled Aralarındaki Farklar

PolatAlemdarr

80+ Silver
Reaksiyon skoru
726
Miniled panel tam olarak nedir

Bende oled alacaktım ama yanıyor diyorlar tv için miniled bakıyorum o yüzden ekranda binlerce led var ve siyahları daha siyah gösteriyor renk kalitesi güzel mini ledin mevzusu oymuş yani mini ledin panelin içinde binlerce olduğunu düşün

Bende oled alacaktım ama yanıyor diyorlar tv için miniled bakıyorum o yüzden ekranda binlerce led var ve siyahları daha siyah gösteriyor renk kalitesi güzel mini ledin mevzusu oymuş yani mini ledin panelin içinde binlerce olduğunu düşün
Güzel panel türü

Miniled olede yakın fakat yine de fark var.Miniled kimler almalı?Oledi hunharca kullanayım fakat bozulmasın diyenler miniled almalı.Oledde hassas olmalısınız ekranı parmaklaamayacaksınız fiber bezle etil alkolle silmelsiiniz vs

Miniled olede yakın fakat yine de fark var.Miniled kimler almalı?Oledi hunharca kullanayım fakat bozulmasın diyenler miniled almalı.Oledde hassas olmalısınız ekranı parmaklaamayacaksınız fiber bezle etil alkolle silmelsiiniz vs
Elektronik aletlerimi hassas kullanırım

olaya bu videoyu izleyerek başla. ips vs miniled farkları.
kaliteli bir miniled giriş seviye oled monitör veya tv den daha iyidir.
tabi düzgün bir oled bütün panellerden iyidir.

Chat gpt'ye yazacaktın da konu mu açtın kanka. Saniyesinde cevap veriyorken bizden cevap beklemen absürt cidden.

Uzun süre kullanımlarda oledin yanma riski azımsanmayacak kadar yüksek

olaya bu videoyu izleyerek başla. ips vs miniled farkları.
kaliteli bir miniled giriş seviye oled monitör veya tv den daha iyidir.
tabi düzgün bir oled bütün panellerden iyidir.
Çok iyi bukadar güzel beklemiyordum

Saatlerce günlerce ekranın açık kalacaksa, yüksek parlaklık arıyorsan ve hep yüksek parlaklıkta kullanacaksan miniled arıza riskinin çok daha düşük olmasından dolayı 10 kat daha güvenli liman.
Ama ben zaten günde 3-4 saat oynarım parlaklık fulde olmaz 1 2 ufak detaya dikkat eder kullanırım dersen OLED sana renklerin sahnelerin gercekliğini yaşatır.

Chat gpt'ye yazacaktın da konu mu açtın kanka. Saniyesinde cevap veriyorken bizden cevap beklemen absürt cidden.
Mini LED’in avantajları

Mini LED aslında gelişmiş bir LCD teknolojisidir. Arkada binlerce küçük LED bulunur ve bölgesel karartma (local dimming) yapar.

Avantajları:
Çok daha yüksek parlaklık.
  • HDR içeriklerde etkileyici performans.
  • Burn-in riski yoktur.
  • Uzun süre masaüstü kullanımı için daha güvenlidir.
Eksileri
  • Siyah sahnelerde bazen “halo/blooming” (ışık halesi) görülebilir.
  • OLED kadar derin siyah veremez.
OLED’in avantajları
  • Gerçek siyah verir. Her piksel kendi ışığını ürettiği için siyah pikseller tamamen kapanır.
  • Sonsuz kontrast sunar.
  • Film ve dizi izlemek için en iyi görüntü kalitesine sahiptir.
  • Ghosting neredeyse yoktur.
  • Görüş açıları çok geniştir.

Eksileri
  • Uzun süre aynı logo veya masaüstü açık kalırsa burn-in riski bulunur.
  • Çok aydınlık odalarda Mini LED kadar parlak olmayabilir.

arkadaşlar iki günlük dünya ya vallahi bu kadar kasmayın :D şuan oled monitör kullanıyorum kutusunda açmadığım miniled de var woled de var yani 2 günlük dünya size ne uygunsa alın onu kullanın alırkende oled yanığına karşı birebir değişim garantisi olsun asus rog'lardaki gibi yeter yav :D

arkadaşlar iki günlük dünya ya vallahi bu kadar kasmayın :D şuan oled monitör kullanıyorum kutusunda açmadığım miniled de var woled de var yani 2 günlük dünya size ne uygunsa alın onu kullanın alırkende oled yanığına karşı birebir değişim garantisi olsun asus rog'lardaki gibi yeter yav :D
Hangi modeli kullanıyorsunuz

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,231,738
Üyeler
200,775
Son üye
setg21setg

Geri