Henrick
80+
- Reaksiyon skoru
- 16
Selamlar dostlar,
Bugün sosyal medyada düşen bir haberi sizinle paylaşmak istedim. Apple tarafında önümüzdeki dönemde tanıtılacak iPhone 18 Pro ve Pro Max modelleri için ciddi bir fiyat artışı iddiası gündeme geldi.
Gelen bilgilere göre zam beklentisinin ana nedenleri şunlar:
Bugün sosyal medyada düşen bir haberi sizinle paylaşmak istedim. Apple tarafında önümüzdeki dönemde tanıtılacak iPhone 18 Pro ve Pro Max modelleri için ciddi bir fiyat artışı iddiası gündeme geldi.
Gelen bilgilere göre zam beklentisinin ana nedenleri şunlar:
- 2 nm Çip Maliyetleri: TSMC’nin yeni 2 nm üretim mimarisine geçişiyle birlikte çip maliyetlerinin ciddi oranda artması.
- RAM ve NAND Tedarik Sıkıntısı: Küresel pazarda yaşanan bellek tedarik krizinin fiyatları yukarı çekmesi.
Fiyatlar Ne Seviyeye Çıkabilir?
- Global tarafta Pro ve Pro Max modellerine 250 – 300 dolar bandında bir zam yapılması bekleniyor.
- Bu artışla birlikte küresel satış fiyatının 1.350$– 1.600$ seviyelerine çıkabileceği söyleniyor.
- Bizim açımızdan en acı kısım ise Türkiye fiyatı... Vergiler ve kur çarpanı da işin içine girince, bu zammın ülkemizdeki fiyatlara mevcut modellere kıyasla 40.000 TL – 50.000 TL daha yüksek yansıyacağı tahmin ediliyor.