8500₺ RTX2060 RYZEN 5 3600 PC TOPLAMA

Sistem Sizce ;

• Oy kullanan toplam üye
    9
Reaksiyon skoru
12
Merhaba sevgili Donanım Arşivi sakinleri.
Toplamayı Düşündüğüm PC hakkında fikir ve önerilerinizi almak istiyorum.
Yardımcı olursanız sevinirim. Oylamadan Sistemi Puanlamayı Unutmayın!

TEMEL BİLEŞENLER
Asus TUF B450M-Plus Gaming AMD B450 4400 MHz (OC) DDR4 Soket AM4 mATX Anakart
AMD Ryzen 5 3600 3.6 GHz AM4 35 MB Cache 65 W İşlemci
Gigabyte NVIDIA GeForce RTX 2060 Windforce OC GV-N2060WF2OC-6GD 6 GB 192 Bit GDDR6
Corsair Vengeance CMW16GX4M2C3200C16 16 GB DDR4 3200 MHz PC Ram (2X8)
XPG Spectrix S40G AS40G-512GT-C RGB 512 GB M.2 SSD
COOLERMASTER 240mm ML240L v2 MLW-D24M-A18PC-R2 RGB SIVI SOĞUTMALI
CORSAIR CASE - CC-9011151-EU WITH VS550 PSU OYUNCU KASASI

İLERİDE EKLEYECEĞİM BİLEŞENLER
Seagate Barracuda ST2000DM008 3.5'' 2 TB 7200 RPM 256 MB SATA 3 HDD
Kingston 480 GB HyperX Fury 3D KC-S44480-6F 2.5" SATA 3.0 SSD
Corsair Vengeance CMW16GX4M2C3200C16 16 GB DDR4 3200 MHz PC Ram (2X8)

Daha iyisi toplanır gibi.
Sıvı soğutcuya sistemi toplarken para vermek yerine ileride alman çok ama çok daha mantıklı olur, zaten seçtiğin model de aşırı iyi değil, SilverStone PF240 daha iyi olur onun yerine.
Spectrix S40G pek önermem, Reddit'te falan ısınma sorunu olduğu belirtilmiş çoğu kullanan tarafından, ısınıp performansının düşmesini istemezsin, SX8100 veya SX8200 Pro alınabilir.
Onun harici kötü değil, ama dediğim gibi 8500 ₺'ya daha iyi sistem toplanabilir birkaç parça çıkartılıp ve değiştirilip.

8500-9000 tl dolaylarında RTX2070super veya 8000-8500tl dolaylarına 5700xt toplayabilirsin.

Daha iyisi toplanır gibi.
Sıvı soğutcuya sistemi toplarken para vermek yerine ileride alman çok ama çok daha mantıklı olur, zaten seçtiğin model de aşırı iyi değil, SilverStone PF240 daha iyi olur onun yerine.
Spectrix S40G pek önermem, Reddit'te falan ısınma sorunu olduğu belirtilmiş çoğu kullanan tarafından, ısınıp performansının düşmesini istemezsin, SX8100 veya SX8200 Pro alınabilir.
Onun harici kötü değil, ama dediğim gibi 8500 ₺'ya daha iyi sistem toplanabilir birkaç parça çıkartılıp ve değiştirilip.
Sıvı soğutmayı şuan almamın sebebi 3600 kullanan arkadaşım ısınıyor dedi. O Büyük hava soğutuculardan takmak yerine sıvı soğutma tercih ettim.
COOLERMASTER 240mm ML240L almak istememim sebebi rgb kontrolu ve youtubedaki testlerde olumlu geldi gözüme.
M2 SSDler aşağı yukarı aynı RGB Var diye bunu tercih ettim. Yorumun için teşekkürler :D
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

8500-9000 TL dolaylarında RRTX2070super veya 8000-8500tl dolaylarına 5700xt toplayabilirsin.
RTX istiyorum ve 2070 Super almam için nerden kısmamı önerirsin ?

Sıvı soğutmayı şuan almamın sebebi 3600 kullanan arkadaşım ısınıyor dedi. O Büyük hava soğutuculardan takmak yerine sıvı soğutma tercih ettim.
Şimdi o konuya bi' açıklık getirelim.
Wraith Stealth yani stok soğutucu ile sıcak çalışıyor olabilir evet ama performansını düşürecek yani throttle yaptıracak kadar değil.
Kullanacağın kasadaki hava akışı kötü değil ise hiçbir sorun olmaz, hatta oyunlarda 3.8-3.9 GHz'e bile boost yapabilir.
Senin mantık güzel ama yine de yanlış biraz, sistem toplanırken direkt soğutucu alıp diğer parçalardan kısmak mantıklı değil, o paraya daha iyisi toplanır sen de biliyorsun.
Stok soğutucuyu idareten kullan, Core Performance Boost kapatabilirsin geçici süreliğine.
COOLERMASTER 240mm ML240L almak istememim sebebi RGB kontrolu ve youtubedaki testlerde olumlu geldi gözüme.
RGB kontrolü demişsin ama anakartında zaten RGB girişi var, yazılım ile kontrol edebilirsin ışıkları :D.
Gerçi seçtiğin anakartta 1 tane RGB girişi var, hem kasanın hem de soğutucunun ışıklarını kontrol edemezsin aynı anda, 2 tane RGB girişi gerekiyor.
Seçtiğin anakartın PRO modelinde 2 tane RGB girişi var, ona bakabilirsin.
M2 SSDler aşağı yukarı aynı RGB Var diye bunu tercih ettim.
Aşağı yukarı aynı mı? Her şey hızdan ibaret olmadığını belirtmek isterim dostum.
Yorumun için teşekkürler
Eyvallah.

Şimdi o konuya bi' açıklık getirelim.
Wraith Stealth yani stok soğutucu ile sıcak çalışıyor olabilir evet ama performansını düşürecek yani throttle yaptıracak kadar değil.
Kullanacağın kasadaki hava akışı kötü değil ise hiçbir sorun olmaz, hatta oyunlarda 3.8-3.9 GHz'e bile boost yapabilir.
Senin mantık güzel ama yine de yanlış biraz, sistem toplanırken direkt soğutucu alıp diğer parçalardan kısmak mantıklı değil, o paraya daha iyisi toplanır sen de biliyorsun.
Stok soğutucuyu idareten kullan, Core Performance Boost kapatabilirsin geçici süreliğine.

RGB kontrolü demişsin ama anakartında zaten RGB girişi var, yazılım ile kontrol edebilirsin ışıkları :D.
Gerçi seçtiğin anakartta 1 tane RGB girişi var, hem kasanın hem de soğutucunun ışıklarını kontrol edemezsin aynı anda, 2 tane RGB girişi gerekiyor.
Seçtiğin anakartın PRO modelinde 2 tane RGB girişi var, ona bakabilirsin.

Aşağı yukarı aynı mı? Her şey hızdan ibaret olmadığını belirtmek isterim dostum.

Eyvallah.
Dikkate alıcam :) Performans odaklıyım ama ışıklı mışıklı seviyorum biraz o yüzden boşa para gidiyor biraz haklısın. Kendimi kandırıyorum 😂

Geri