Çözüldü✓ 400k'ya Bilgisayar Toplama Önerileri

Autodesk Maya
The Foundry Nuke
Maxon Cinema 4D
DaVinci Resolve Studio
Adobe After Effects

Ağırlıklı bunları kullanıyorum. Şirket laptopu kullandığımız için sürekli onla olmuyor ve bir tane toplamak istiyorum hem iş arada oyun için.
Render motoru olarak Octane/Redshift gibi GPU tabanlı mı yoksa CPU ağırlıklı mı çalışıyorsun?
İşyükün C4D/Maya ve DaVinci render tarafında mı yoksa AE/Nuke da mı? 4K/8K RAW ve EXR kare dizileri kullanıyor musun, bir de veriler nerede depolanacak toplanılacak sistemde mi duracak yoksa yerel ağ da nas cihazı var mı?

Render motoru olarak Octane/Redshift gibi GPU tabanlı mı yoksa CPU ağırlıklı mı çalışıyorsun?
İşyükün C4D/Maya ve DaVinci render tarafında mı yoksa AE/Nuke da mı? 4K/8K RAW ve EXR kare dizileri kullanıyor musun, bir de veriler nerede depolanacak toplanılacak sistemde mi duracak yoksa yerel ağ da nas cihazı var mı?
Genelde Octane ve Redshift kullanıyorum, o yüzden daha çok ekran kartına yük biniyor. Çoğunlukla Cinema 4D, Maya ve DaVinci tarafındayım. After Effects ile Nuke'u da kullanıyorum ama sürekli değil.
Projelerde 4K, bazen de 8K RAW ve EXR dosyaları oluyor. Aktif çalıştığım dosyalar bilgisayarda duruyor, bitenleri de NAS'a atıyorum. O yüzden hem güçlü bir sistem gerekli sart hem de hızlı depolama benim için önemli.

400 yetmez senin sisteme

Son günlerde gelen zamalardan haberin yok sanırsam
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Senin için güzel bir sistem ayarlardım kontrol edebilirsin kasayı da kendin seçersin kasasız 336k ediyor hadi diyelim 10k da boş kasa ekledin 346k oldu işlemciyi ryzen 9 9950x3d seçebilirsin

Maksimum bütçe bu bende.
Ekran kartı ve Ram için indirim kovalayın. 300K civarına iyi bir RTX 5090 ve 96GB (2x48GB) RAM alabilirseniz kalan 100K ile gerisi toplanır çok sorun değil.

Kabaca kalan 100K ile yapılacaklar:
9950X3D işlemci 35K
İşini görecek bir X870/X870E anakart 15K
Kasa+PSU kaliteli alırsan 20K civarı
Sıvı soğutma 7-8K civarı.
Kalan 20K nın biraz üstünde olan bütçeyle de 2TB kaliteli bir Gen 5 SSD alınır ihtiyaç olursa sonradan eklenir.

• Beğen
Reaksiyonlar: With
Genelde Octane ve Redshift kullanıyorum, o yüzden daha çok ekran kartına yük biniyor. Çoğunlukla Cinema 4D, Maya ve DaVinci tarafındayım. After Effects ile Nuke'u da kullanıyorum ama sürekli değil.
Projelerde 4K, bazen de 8K RAW ve EXR dosyaları oluyor. Aktif çalıştığım dosyalar bilgisayarda duruyor, bitenleri de NAS'a atıyorum. O yüzden hem güçlü bir sistem gerekli sart hem de hızlı depolama benim için önemli.
R9 9950X
Asus TUF X870E Plus Wi-Fi
2x48 96Gb
Rtx 5090
Arctic Liquid Freezer III Pro 360mm
2TB 990 Pro, fury renegade, kc3000
4TB 990 Pro, fury renegade, kc3000
Enermax Platimax II 1200W
Liancool 217
Zaten herkes bu şekilde doğru öneri yapmış benim bir iki tavsiyem,
İntel işlemci kesinlikle kullanma.
Gen5 SSD özellikle önermedim çok ısınıyorlar, ben soğutma derdi ile uğraşmazdım, Gen4` lerin performansı fazlasıyla yeterli daha az ısınır lar yine de heatsinksiz kullanmazdım. Kendim Hr09 2280 Pro kullanıyorum, Tr` de HR10 satan vardı, kalın heatsink in faydasını görürsün.
Online UPS öneririm, yoğun yükte faydasını gördüm.
Diskleri takarken pcie hatlarına dikkat et gpu yu X8`e düşürme.
Anakartın ethernet portu 2.5Gbe 10gbe için İntel X540T1/2 öneririm, Switch elinde yoksa 10Gbe için Tp Link SX105 öneririm.
400K ciddi bütçe ilk etapta akakçe ye girip toplanmaz gibi gözüksede bütçen gayet yeterli biraz kampanya ya da ikinciel kapalı kutu vs ile çok rahat toplarsın.

• Beğen
Reaksiyonlar: With
R9 9950X
Asus TUF X870E Plus Wi-Fi
2x48 96Gb
Rtx 5090
Arctic Liquid Freezer III Pro 360mm
2TB 990 Pro, fury renegade, kc3000
4TB 990 Pro, fury renegade, kc3000
Enermax Platimax II 1200W
Liancool 217
Zaten herkes bu şekilde doğru öneri yapmış benim bir iki tavsiyem,
İntel işlemci kesinlikle kullanma.
Gen5 SSD özellikle önermedim çok ısınıyorlar, ben soğutma derdi ile uğraşmazdım, Gen4` lerin performansı fazlasıyla yeterli daha az ısınır lar yine de heatsinksiz kullanmazdım. Kendim Hr09 2280 Pro kullanıyorum, Tr` de HR10 satan vardı, kalın heatsink in faydasını görürsün.
Online UPS öneririm, yoğun yükte faydasını gördüm.
Diskleri takarken pcie hatlarına dikkat et gpu yu X8`e düşürme.
Anakartın ethernet portu 2.5Gbe 10gbe için İntel X540T1/2 öneririm, Switch elinde yoksa 10Gbe için Tp Link SX105 öneririm.
400K ciddi bütçe ilk etapta akakçe ye girip toplanmaz gibi gözüksede bütçen gayet yeterli biraz kampanya ya da ikinciel kapalı kutu vs ile çok rahat toplarsın.
Herkese çok teşekkürler tüm tavsiyelerinizi dikkate alacağım.

Geri