Rust FPS Drop Yiyorum

razorghc

80+
Reaksiyon skoru
15
Rust oynamak istiyorumda koşunca falan anlık shutter fps drop yiyorum ramım yüzde 98 kullanıyor sızce napmalıyım. Ramı dual yapamam cünkü ram fiyatları belli yani çok pahalı, wındows11 de boşta 4gb ram yıyor bende acaba diyorumki wındows 10a mı geçsem sizce mantıklı olurmu veya tavsıye verebilirmisiniz lütfen saygılar herkese,

Sistem özelliklerim
İ5 10400f
1660ti
GİGABYTE H470M K Anakart
1x16 2666mhz ram

Rust oynamak istiyorumda koşunca falan anlık shutter fps drop yiyorum ramım yüzde 98 kullanıyor sızce napmalıyım. Ramı dual yapamam cünkü ram fiyatları belli yani çok pahalı, wındows11 de boşta 4gb ram yıyor bende acaba diyorumki wındows 10a mı geçsem sizce mantıklı olurmu veya tavsıye verebilirmisiniz lütfen saygılar herkese,

Sistem özelliklerim
İ5 10400f
1660ti
GİGABYTE H470M K Anakart
1x16 2666mhz ram
DDR4 ram fiyatları o kadar da pahlaı değil.
Rust işlemci ve ram sömüren bir oyun.
İkinci el ram alabilirsin durum göre

Win10 geçmeyi dene ama o kadar da bir fark olmayacaktır

Sistem özelliklerim
İ5 10400f
1660ti
GİGABYTE H470M K Anakart
1x16 2666mhz ram
Bence ram MHz i ve tek 16 kullanmadan dolayı

DDR4 ram fiyatları o kadar da pahlaı değil.
Rust işlemci ve ram sömüren bir oyun.
İkinci el ram alabilirsin durum göre

Win10 geçmeyi dene ama o kadar da bir fark olmayacaktır
Peki ram alırken nelere dikkat etmeliyim? İkinci el 16gb ram ddr4 piyasası 3k arası gıdıyo şuan

CL değeri aynı olması lazım.
MHz değeri yüksek alırsan kendini düşüğe göre ayarlar , o yüzden çok yüksek MHz almana gerek yok.
RAM test programları var onlara bakabilirsin

Ama şunu da söylemek lazım
Aldığın FPS örnek olarak 55 - 70 ise 80 - 100+ falan çıkaracaktır o kadar büyük bir fark bekleme

Peki ram alırken nelere dikkat etmeliyim? İkinci el 16gb ram ddr4 piyasası 3k arası gıdıyo şuan
Mhz yüksek cl si düşük 3600mghz 18 cl filan bulursan al direk kendindeki ram i satıp 2x16 alırsan çok rahat edersin

Sistem özelliklerim
İ5 10400f
1660ti
GİGABYTE H470M K Anakart
1x16 2666mhz ram
Yorumlar doğru ama dostlar Rust'ın optimizasyonu ile ilgili bu bende i5 11400F ve 32gb ram var bende yaşıyorum. Olay tamamen Rust.

Bende de 16 gb ram var arkada discord harici uygulama çalıştırmazsam kolay kolay drop yemiyor.İşletim sistemi değiştirmek çok bir işe yaramaz illa denemek istiyorsan da AtlasOS tarzı bir şey dene.
Yapılacak en mantıklı şey 500 popu geçmeyen serverlarda oynamak olur.Aynı zamanda weeklyde veya solo / duo / trio tarzı çok büyük klan baselerin olmadığı serverlarda oynamak.

Xmp açıkkende aynı cünkü anakartım 2666 destekliyor maalesef
Bios çok eskiyse güncellemeyi deneyebilirsin.
Ama %2 3 bi fark olursa belki olur.

Sistemi yükseltmen lazım hocam, RUST böyle sıkıntılı bir oyun maalesef

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,232,250
Üyeler
200,882
Son üye
Nyctophiliaa

Geri